rinita alergica
buna seara domnule doctor.Eu sunt momentan plecata din tara dar in urma cu vreo doua luni am fost in vacanta in Romania si am trecut pe la medicul de fam care mi-a ascultat plamanii(sunt ok), pe urma si la un medic orl care sa uitat in urechi, nas si gat.mi-a zis ca totul e in ordine inafara de gat care este rosu (iritat), si limba alba.nu mi-a dat tratament pt ca a zis ca poate sa fie de la stomac, si imi irita faringele.Pt stomac nu mi-am facut analize.pe urma am venit in Austria.Dupa o luna de la sosirea mea aici, intr-o seara, stateam intinsa in pat la tv, am simtit gust de sange in gura, am mers la baie si bineanteles ca era sange, nu mult dar era.m-am speriat foarte tare, am facut si un atac de panica tinand cont ca de mai bn de 4 ani sufar de asa ceva.Nu am mers la doctor atunci pt ca am crezut ca e din cauza danturii cu care am probleme destul de mari.Dupa doua saptamani am ajuns aici in Austria la un medic.i-am spus ca mai am cateodata arsuri la stomac, acid, etc.Acesta mi-a facut o sonografie abdominala(totul era ok)si mi-a dat ceva medicamente pt stomac.trebuie sa le iau timp de trei saptamani cred, cate una pe zi.Pot sa zic ca sunt destul de ok, inafara de stres.de atunci nu ma gandesc doar la boli grave, din cauza sangerarii, nu mai am stare, plang intruna.Parca si in spatele nasului ma ustura cateodata si am un diferite mirosuri in gura.chiar si gust de sange mai tot timpul.Alaltaseara din nou aceasi problema, sange in gura.pur si simplu, fara tuse fara stari de greata.A doua zi am vrut sa-mi curat nasul si am avut si in nas putin sange, care lam luat cu un servetel.Nu pot sa merg deocamdata la medic pt ca este foarte sump, avand in vedere ca nu am asigurare medicala, astept cu sufletul la gura sa pot sa reusesc sa fac asigurarea platind privat.Sper ca nu a fost prea lung mesajul si sa imi dati un raspuns va rog.Despre ce credeti ca este vorba?Daca se poate si ceva sfaturi.
P.S.am 29 de ani, tensiunea buna, 1.70 inaltime si 64kg
P.S.am 29 de ani, tensiunea buna, 1.70 inaltime si 64kg
Sangerarea poare fi
1. Din nas... spre posterior
2. De pe esofag ( varice esofagiene)
3.din tractul traheo.pulmonar...
Nu se poate da un sfat pana nu stii cauza.
1. Din nas... spre posterior
2. De pe esofag ( varice esofagiene)
3.din tractul traheo.pulmonar...
Nu se poate da un sfat pana nu stii cauza.
Va multumesc pt raspuns..
Imi este foarte frica, este posibil sa fie vorba de vreun cancer?Din cauza anxietatii de care sufar, numai la acest lucru ma gandesc si ma simt foarte rau din aceasta cauza.O sa imi fie foarte greu sa fac analizele aici, pt ca ma costa mult.Imi spuneti va rog cu ce sa incep si unde sa merg.Sunt extrem de debusolata.Nu stiu ce sa fac...
Imi este foarte frica, este posibil sa fie vorba de vreun cancer?Din cauza anxietatii de care sufar, numai la acest lucru ma gandesc si ma simt foarte rau din aceasta cauza.O sa imi fie foarte greu sa fac analizele aici, pt ca ma costa mult.Imi spuneti va rog cu ce sa incep si unde sa merg.Sunt extrem de debusolata.Nu stiu ce sa fac...
Din cauza anxietatii puteti avea o simpla indigestie cu o proasta sbsorbtie a vit.si mineralelor si de aici o fragilitate capilara
1. Acceptati faptul ca vati nascut ca sa muriti... cand o sa se kntampke nu dvs. Decideti
2. Va alimentati si hidratati corect
3. Faceti iinvestigatiii in ordinea care am recomandat
1. Acceptati faptul ca vati nascut ca sa muriti... cand o sa se kntampke nu dvs. Decideti
2. Va alimentati si hidratati corect
3. Faceti iinvestigatiii in ordinea care am recomandat
De anxietate, nu pot sa scap.Incontinuu ma gandesc la boli grave...O sa incerc sa fac analizele, desi e cam greu.sper sa nu am nimika grav.Deja sunt obsedata, intruna ma uit cu lanterna in gat si mai vad cum se scurge pe faringe, mucus alb.Si tot timpul cand plang, simt cum imi curg secretiile pe gat, mai mult ca pe nas.O seara buna...Sanatate
pt d-nul dr Flueraru, buna seara..
v-am scris in urma cu doua luni despre sangele din gura.Sincer nu mai stiu ce sa fac.Am facut :
analize sange(sunt ok)
endoscopie gastrica(putin reflux)
plamani(sunt ok)
ORL-rinosinuzita, faringolaringita, rinita sicca(nas uscat)...asa scrie pe foaie, la diagnostic, dar dr mi-a zis ca nu vine sange de acolo si nu mia dat decat o crema pt nas uscat.Eu mai am cateodata si sange in nas, nu curge, doar il am acolo, daca bag un servetel in nas, il patez cu sange...
oare ce sa fie, ce pot sa am?
sunt inca fff speriata!!!!!
astept un raspuns de la dumneavoastra.Sanatate.
v-am scris in urma cu doua luni despre sangele din gura.Sincer nu mai stiu ce sa fac.Am facut :
analize sange(sunt ok)
endoscopie gastrica(putin reflux)
plamani(sunt ok)
ORL-rinosinuzita, faringolaringita, rinita sicca(nas uscat)...asa scrie pe foaie, la diagnostic, dar dr mi-a zis ca nu vine sange de acolo si nu mia dat decat o crema pt nas uscat.Eu mai am cateodata si sange in nas, nu curge, doar il am acolo, daca bag un servetel in nas, il patez cu sange...
oare ce sa fie, ce pot sa am?
sunt inca fff speriata!!!!!
astept un raspuns de la dumneavoastra.Sanatate.
cauta un medic orl carelucreaza cu radiofrecventa... sa.ti trateze acele vase din nas care sangera.
in restvai nevoie de un tratament personalisat foarte bine ales in functie si de priblemele gastrice
in restvai nevoie de un tratament personalisat foarte bine ales in functie si de priblemele gastrice
o sa caut un dr care se ocupa cu asa ceva, dupa sarbatori, cand o sa am si asigurarea.acum e cam greu, pt ca platesc privat si e foarte scump.dumneavoastra credeti ca sangele ce l-am avut in gura e din nas si nu din alta parte??sunt inca speriata, pt ca nu stiu de unde este, desi scuip putin si doar o data la luna, sau poate doua.
va multumesc.si un an nou fericit va doresc
va multumesc.si un an nou fericit va doresc
Buna sera!
In toamna anului trecut am avut de 2 ori otita(prima data medie la urechea dreapta, dupa care externa la ambele urechi) In ambele cazuri am fost la ORL pentru tratament, dar la medici diferiti. Al doilea medic a cerut si o analiza de sange din care am aflat ca nivelul IgE e ridicat(undeva la 500).A spus ca am rinita alergica, care a cauzat si otitele. Ca tratament am primit:Aerius(1/zi) si Avamys(2/zi in ambele nari) si o trimitere la un alergolog. Am fost si la alergolog care a facut testul cu picaturi pe piele(nu stiu cum se numeste).A iesit ca sunt alergic la praf...a spus sa continui tratamentul cu Aerius si Avamys. Fac acest tratament de 1 luna si nu mai am probleme cu urechea insa am probleme cu respiratia, mai ales seara si dimineata.Ambele nari sint circulabile, dar greu adica cu debit mic -nu curge nimic din el, dupa ora 8 incepe sa se acentueze senzatia de infundare -daca stau la orizontala cu fata in sus, se echilibreaza narile -daca ma intorc pe o parte se libereaza nara superioara in timp ce nara inferioara se infunda -daca incerc sa ma intorc pe cealata parte, dupa un timp se infunda nara care functiona iar cealalta se desfunda. Ziua respir mai usor mai ales cand mestec ceva(mancare, guma etc) Credeti ca am nasul uscat din cauza rinitei alergice? Ce ar trebui sa iau ca sa nu mai am aceste probleme?
In toamna anului trecut am avut de 2 ori otita(prima data medie la urechea dreapta, dupa care externa la ambele urechi) In ambele cazuri am fost la ORL pentru tratament, dar la medici diferiti. Al doilea medic a cerut si o analiza de sange din care am aflat ca nivelul IgE e ridicat(undeva la 500).A spus ca am rinita alergica, care a cauzat si otitele. Ca tratament am primit:Aerius(1/zi) si Avamys(2/zi in ambele nari) si o trimitere la un alergolog. Am fost si la alergolog care a facut testul cu picaturi pe piele(nu stiu cum se numeste).A iesit ca sunt alergic la praf...a spus sa continui tratamentul cu Aerius si Avamys. Fac acest tratament de 1 luna si nu mai am probleme cu urechea insa am probleme cu respiratia, mai ales seara si dimineata.Ambele nari sint circulabile, dar greu adica cu debit mic -nu curge nimic din el, dupa ora 8 incepe sa se acentueze senzatia de infundare -daca stau la orizontala cu fata in sus, se echilibreaza narile -daca ma intorc pe o parte se libereaza nara superioara in timp ce nara inferioara se infunda -daca incerc sa ma intorc pe cealata parte, dupa un timp se infunda nara care functiona iar cealalta se desfunda. Ziua respir mai usor mai ales cand mestec ceva(mancare, guma etc) Credeti ca am nasul uscat din cauza rinitei alergice? Ce ar trebui sa iau ca sa nu mai am aceste probleme?
starea generala a organismului cu fon alergic...duce la rinite alergice astm
e gresit sa tratam numai simptomele.. e necesar de schimbat complet alimentatia si de facut mereu cure de detoxifiere pentru a ajuta organismul sa elimine alergenii din organism... doar nu aveti cum sa va feriti de praf.. si sa kuati mereu antialergice nu e logic... cautati un medic naturist, nutritionist sa va indrume in acst sens
si un trata ment homeopatic este indicat
local... pentru tratamentul rinitei...gasiti mii de sfaturi pe forum...
e gresit sa tratam numai simptomele.. e necesar de schimbat complet alimentatia si de facut mereu cure de detoxifiere pentru a ajuta organismul sa elimine alergenii din organism... doar nu aveti cum sa va feriti de praf.. si sa kuati mereu antialergice nu e logic... cautati un medic naturist, nutritionist sa va indrume in acst sens
si un trata ment homeopatic este indicat
local... pentru tratamentul rinitei...gasiti mii de sfaturi pe forum...
Buna ziua !Numele meu este ciprian si am 32 de ani. In urma cu o luna mi-a aparut un miros neplacut in gura iar dupa cateva zile am avut dureri de masea plus o umflatura sub ochiul drept. In urma unui tratament cu antibiotice durerile au disparut, la fel si umflatura.asta doar pentru doua saptamani dupa care iar a inceput sa mi se umfle partea de sub ochi...am efectuat iar tratament cu antibiotice, am fost si la dentist unde mi s-a efectuat o gaura in masea pentru drenaj insa nu a iesit nimic...in urma cu o saptamana am facut o radiografie saf si cu ea m-am dus la un cabinet orl. Acolo chirurgul de la maxilo facial mi-a extras maseaua cu probleme, mi-a spalat sinusul (prin locul de unde a scos maseaua) de cateva ori dupa care mi-a introdus un tub. Maine voi merge sa-mi scoata tubul...as avea urmatoarele intrebari: E nevoie si de o alta interventie chiruurgicala la sinus? In momentul de fata respir normal si nu mai am nici un fel de secretii nazale, nici dureri, Singura problema e ca in momentul cand respir pe gura imi intra aer si in sinus prin locul extractiei de masea...As vrea sa stiu daca gaura respectiva se inchide singura sau e nevoie de interventia chirurgului de la maxilo facial? Va multumesc frumos! O zi buna!
Multumesc mult pt raspuns!
Am citit despre picaturile cu vitamina A uleioasa + inhalatii cu ceai de musetel pt nasul uscat, infundat.
Pe langa Avamys pot sa folosesc si vitamina A uleioasa?
Am citit despre picaturile cu vitamina A uleioasa + inhalatii cu ceai de musetel pt nasul uscat, infundat.
Pe langa Avamys pot sa folosesc si vitamina A uleioasa?
Este contagioasa rinita alergica? Am un copil de 2 luni si nu as vrea sa i-o transmit
Buna seara! de aproximativ 3ani ma confrunt cu episoade de urechi infundate.Am facut multe analize, tratamente, operatie de deviatie de sept si micsorare de cornete nazale si abia acum am aflat ca e posibil ca simptomele sa fie de la rinita alergica(am fost la un cabinet de homeopatie unde mi s-au facut teste si am alergie la mugegai, acarieni, praf etc.).Acum urmez tratament homeopat, dar as vrea sa urgentez cumva vindecarea, deoarece nu mai suport aceasta situatie:2zile sunt bine iar 3 zile am urchile infundate.Ma puteti ajuta cu o recomandare de tratament in completarea celui homeopat? Multumesc!
initial...dupa o audiograma si o timpanograma... tre sa vezi la ce nivel e infundarea urechii si ce fel de hipoacuzie este... de transmisie sau neurosenzoriala, tratamentul difera
In afara episoadelor de hipoacuzie temporara despre care v-am vorbit anterior, am fost diagnosticata cu otospongioza antefenestral bilateral.La urechea dreapta am hipoacuzie de transmisie si la cea stanga mixta.Ar trebui sa ma operez, dar imi este foarte frica de riscurile operatiei.Simptomele descrise anterior cred ca sunt sigur de la rinita, deoarece am omis sa va spun ca odata cu aceste episoade de hipoacuzie temporara am si tulburari oculare, nas infundat, insomnii, anxietate, mancarime la nivelul nasului etc.Astept cu nerabdare sfatul dvs.Multumesc!
nu inteleg de ce nu ati descris din rimu mesaj...coirect toate simptomele...
este o problema compkicata pe care nu piti sa te pronunti pana nu vezi audiogramele si timpanograma
in mare su t 2 probleme
ce tine de nas... trebuie rezolvata resuratia nazala prin tratament sau chirurgical / pe forum sunt sute de sfaturi despre tratamentul local/
dupa un timp se repeta audiograma si daca ramanw numai diagnosticul de otosingioza...raman alte 2 obtiuni...sau operatia sau proteza auditiva
este o problema compkicata pe care nu piti sa te pronunti pana nu vezi audiogramele si timpanograma
in mare su t 2 probleme
ce tine de nas... trebuie rezolvata resuratia nazala prin tratament sau chirurgical / pe forum sunt sute de sfaturi despre tratamentul local/
dupa un timp se repeta audiograma si daca ramanw numai diagnosticul de otosingioza...raman alte 2 obtiuni...sau operatia sau proteza auditiva
Multumesc! in cazul unei operatii nereusite mai pot folosi aparat auditiv pe urechea operata sau raman surda definitiv?
nu ramaneti surda...doar ca Nu auziti mai bine decat pana la operatie
Va multumesc pentru raspunsuri si timpul acordat !
Buna, ma lupt si eu de cativa ani cu o rinita alergica (la mai toti alergenii din test) si un inceput de astm. Am urmat in urma cu cariva ani un tratament de un an cu aerius si singulair si vreo doi ani am fost bine dupa care mi-a revenit. Acum doi ani am luat 6 luni acelasi tratament fara nici un rezultat. In perioada cu ambrozia (august si septembrie) am fost foarte rau. Anul trecut am incercat un tratament homeopat dar in lunile in cauza nu a fost mai bine. Nu stiu ce sa mai fac. Am inteles ca medicamentele antialergice sunt simptomatice iar eu am nevoie de ceva pe termen lung, pentru ca mai tot timpul anului fac alergie dimineata (imi curge nasul, stranut, ma mananca gatul si se infunda nasul), iar daca racesc mi se infunda nasul pe perioade mari de timp sau fac sinuzita. Am vazut ca pentru nas dvs. ati prescris Colargolul, credeti ca este bun si pentru mine? Si pentru alergie ce as putea sa fac? Multmesc
P.S. Pot folosi uleiuri esentiale in aparatul de aerosoli?
P.S. Pot folosi uleiuri esentiale in aparatul de aerosoli?
1 da se fac aerosoli si se folosesc uleiuri
da ajuta si colargolul
2 dar trebuie sa stit ca aceste tratamente... si acele antialergice...nu vindeca.., doar ascund simptomele
3 cauza este in tractul digestiv...ficat, intestine... care nunelimina corect toxinele, radicaliii liberi, alergeniii prinsi de sistemul imunitar. din cauza ca nu sunt eliminati pe caile normale...se mentin in organism si apar reactii adverse
solutia este alimentatia corect aleasa, cure frecvente de detoxifiere si tratament pentru sistemul imunitar
da ajuta si colargolul
2 dar trebuie sa stit ca aceste tratamente... si acele antialergice...nu vindeca.., doar ascund simptomele
3 cauza este in tractul digestiv...ficat, intestine... care nunelimina corect toxinele, radicaliii liberi, alergeniii prinsi de sistemul imunitar. din cauza ca nu sunt eliminati pe caile normale...se mentin in organism si apar reactii adverse
solutia este alimentatia corect aleasa, cure frecvente de detoxifiere si tratament pentru sistemul imunitar
Multumesc mult pentru raspuns. Am citit un articol cum ca probioticele ar ajuta ameliorarea alergiei si astmului, probabil sa se leaga de ce ati spus. Ce cure de detoxifiere si tratamente pt sistemul imunitar ar trebui sa fac?
ce cereti este indicatie de tratament... trebuie sa stiu mai mukte amanunte despre dvs.
se face o cura de tratament personalizata. necesita timp si se face contracost
dati clic pe fvaleriu 'gasiti un articol cu consultatie online... avolo gasiti conditiile
sau gasiti un medic naturist si mergeti la consultatie
se face o cura de tratament personalizata. necesita timp si se face contracost
dati clic pe fvaleriu 'gasiti un articol cu consultatie online... avolo gasiti conditiile
sau gasiti un medic naturist si mergeti la consultatie
Buna ziua, de aproape 10 ani sufar de rinita alergica. Am fost consultata de mai multi medici ORL cel mai bine m-am simtit cu urmatorul tratament:diprofos 1fiola la 2saptamani, aerius si awamys dimineata, vibrocil si ketotifen seara, dar dupa 1luna de la ultima injectie cu diprofos, chiar daca continui cu celelalte medicamente simptomele revin si cel mai grav este disparitia mirosului. Am facut si tratament cu antibiotic injectabil si aerosoli cu dexa sau am mai facut alte tratamente antialergice, dar fara dyprofos nu au avut nici un efect.Am citit despre efectele secundare ale diprofosului si imi este teama sa mai fac. Precizez ca nu am fost niciodata la un alergolog. Totul a inceput cu stranuturi in fiecare dimineta indiferent se locul in care ma aflu, la trezire stranut si curge nasul, iar de vreo 4 ani a disparut si mirosul, apare doar cand fac diprofos. Ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc!
1. sa citit tot ce gasiti despre alimentele alergene, despre intoxicarea organismului, a ficatului si intestinelor
sistemul de curatare a organismului trebuei sa elimine zilnic radicalii liberi, toxinele..resturile de mirobi distrusi, alergenii, eurile..s.a
daca organismul nu poate face acest lucru ele raman in organmism si la un moment dat fac plinul acelui sistem de aparare..si orice alt factor extern.. duce la o Hiper reactie ( care noi o interpretam ca alergie)
deci trebuei sa tratezi cauza.. nu rezultatul acelei cauze
2. cauti un medic naturist si faci cure de detoxifiere
cauti un nutritionist si schimbi total regimul alimentar
sistemul de curatare a organismului trebuei sa elimine zilnic radicalii liberi, toxinele..resturile de mirobi distrusi, alergenii, eurile..s.a
daca organismul nu poate face acest lucru ele raman in organmism si la un moment dat fac plinul acelui sistem de aparare..si orice alt factor extern.. duce la o Hiper reactie ( care noi o interpretam ca alergie)
deci trebuei sa tratezi cauza.. nu rezultatul acelei cauze
2. cauti un medic naturist si faci cure de detoxifiere
cauti un nutritionist si schimbi total regimul alimentar
pt domnul| Dr. Flueraru Valeriu am 2 saptamani de cand ma confrunt cu acelasi dureri si simtome...ma doare dupa ceafa rau tare ma doare sub brat si la dreptul si la stangul si apoi durerea se manifesta la maini picioare piept sunt inebunit am mai fost la doctori dar nu miau dat un raspuns corect, mentionez ca sunt plecat in afara si daca mati ajuta cu un raspuns va multumesc
sunt probleme legate de coloana vertebrala
e nevoie de investigatii la reumatologie, balneilogie
asa ca tratament doar antiinflamatoare, creme cu antiinflamatoare local...
e nevoie de investigatii la reumatologie, balneilogie
asa ca tratament doar antiinflamatoare, creme cu antiinflamatoare local...
Buna ziua. Nu stiu daca ati mai auzit ceea ce va spun eu dar mie mi se intampla: am avut o rinita alergica pe care am tratat o cu succes. Ideea e ca de cateva luni NASUL IMI CURGE cam cu o saptamana inainte de menstruatie. Cand apar primele simptome ce prevestesc menstruatia, incepe nasul sa curga. SI se calmeaza odata cu incetarea menstruatiei. Aveti o explicatie pentru acest fapt? Multumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10rinita atrofica - tratament fara rezultat
- 18Rinita
- 21rinita alergica si astm
- 13rinita alergica sau sinuzita ?
- 2rinita hipertrofica dupa 2 operatii RF
- 5rinita?
- 10rinita vasomotorie
- 6Copil de 3 ani.. polipi sau rinita?
- 3Nara infundata dupa Operatie Rinita
- 0Rinita alergica hipertrofica
- 10Candidoza care a dus la Rinita Alergica?
- 0rinita alergica la copil de 6 ani
- 1Diagnostic Rinita cronica hipertrofica, Reactie sinusala, Disfunctie tubara stg
- 2Rinita?
- 1Rinita nu raspunde la tratament
- 4Cornete nazale marite la copil
- 0Rinita alergica, alergii
- 1Rinita alergica de 2 ani, sunt alergica la planta ambrozia
- 5Ghimbirul este eficient in tratamentul rinitei alergice
Mai multe informații despre: Rinita alergica Rinita
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: