rinita alergica
nu este rinita alergica
este rinita catameniala ( legata de fonul hormonal)
este rinita catameniala ( legata de fonul hormonal)
Multumesc pentru raspuns. SI rinita catameniala ( legata de fonul hormonal) cum se trateaza? Astept cu interes un raspuns!
se investigheaza la ginecologie.. starea de sanatate si fonul hormonal
daca se rezolva problemele hormonale..rinita dispare
daca se rezolva problemele hormonale..rinita dispare
Buna ziua!
De 2 zile mi-a aparut o senzatie de nod in gat. Ma doare cand inghit insa durerea e in capul pieptului cand trece mancarea pe acolo. Mentionez ca am o rinita catameniala care, surpriza, luna aceasta nu a mai aparut ci a aparut acest nod in gat. Are legatura cu una din glande? Sa stau sa mai astept trecerea acestei perioade?
De 2 zile mi-a aparut o senzatie de nod in gat. Ma doare cand inghit insa durerea e in capul pieptului cand trece mancarea pe acolo. Mentionez ca am o rinita catameniala care, surpriza, luna aceasta nu a mai aparut ci a aparut acest nod in gat. Are legatura cu una din glande? Sa stau sa mai astept trecerea acestei perioade?
Mentionez ca v-am urmat sfatul, am mers la ginecolog, mi-am facut analizele, sunt ok. Mi-a spus ca in timpul menstruatiei imunitatea corpului scade si de aceea apare acea rinita. Dar acum nu inteleg ce e cu nodul in gat si durerea in piept care a aparut tot inainte de menstruatie. Va multumesc!
nodul in gat este de la un reflux gastric care prin acidul gastric afecteaza mucoasa faringelui
si durerea in capul pieptului cand inghit? poate avea legatura cu acea perioada a lunii?
nu. tot de la problemele gastrice si esofagiene
Buna Ziua, am 23 de ani. Am nasul infundat de cca un an de zile, am observat ca am inceput sa am probleme cu nasul de cand am inceput sa calatoresc foarte mult cu autocarul, de la aerul conditionat. Imi curgea non stop nasul si era infundat total, apoi am mers la un medic Orl mi-a spus ca am o mica deviatie de sept si mi a dat sprei nazal Avamys. Intr-adevar si-a facut efectul apoi dupa ce am incetat sa-l mai folosesc a reinceput problema. Mi se infunda o nara, apoi cealalta sau ambele. Acum vara asta am mers iar la Orl, la un alt medic care din nou m-a tratat superficial si mi-a dat Rhinocort, fara sa-mi spuna ce am si ce trebuie sa fac. M-a ajutat si acest medicament dar iar cand am incetat sa-l folosesc am avut nasul infundat. Dimineata acum incept sa stranut, si-mi curge o secretie nazala transparenta si multa. Cateodata ma trezesc dimineata cu gataul plin de secretie. Am citit ce tratamente ati spus dvs (Dr. Flueraru Valeriu) pentru Rinita Alergica. Am luat Sinupret drajeuri de 3 ori cate doua pe zi si nasul tot nu e bine, ba mai mult acum am o stare generala foarte proasta, sunt foarte obosit si slabit si simt un disconfort la stomac. Va rog frumos sa-mi spune-ti ce sa fac pentru acesta alergie. Vreau sa specific ca sunt sportiv de performanta si vreau sa stiu daca medicamentele care o sa mi le sugerati contin substante interziste. Multumesc Multumesc.
1 faci consult la gastrologie sa vezi care.i problema cu stomacul sau intestinele
2 faci teste la alergologie
3 faci teste la laborator de toleranta la Gluten
4. citeste unde gasesti despre dieta lui Novak Djokovici
si el a avut intoleranta la gluten, facea alergii, astm s.a
2 faci teste la alergologie
3 faci teste la laborator de toleranta la Gluten
4. citeste unde gasesti despre dieta lui Novak Djokovici
si el a avut intoleranta la gluten, facea alergii, astm s.a
Multumesc pentru raspuns. Numai de 2 zile de cand am inceput tratamentul cu Sinupret am inceput sa am un disconfortul la stomac, ceea ce e specificat si la reactii adverse ( 1 din 10 pacienti dezvolta aceasta problema). De aceea cred ca are legatura cu drajeurile si am incetat sa le mai iau. Nu am avut deloc pana acum probleme cu intoleranta la anumite alimente sau anumiti compusi. Mananc cereale ( orz, grau, ovaz) in fiecare dimineata si nu am avut probleme niciodata. Am doar problema asta nu nasul care este foarte enervanta si vreau sa o rezolv. Multumesc Frumos
Buna ziua, am 21 de ani si de 1 an am ceva probleme de sanatate, stranut in fiecare zi, la inceput si tuseam fara explicatii, dar acum tusea mi-a trecut, a ramas doar stranutul.Problema este urmatoarea, mi s-a spus ca am rinita alergica si am urmat 1 luna tratamentul, m-am simtit mai bine etc., nu mai tuseam, nu m-am mai dus la doctor, tin sa spun ca mi-am facut analizele si testele de alergie la momentul respectiv si nu s-a gasit la ce sunt alergic.Toate bune si frumoase, ma simt chiar bine, doar ca uneori ma doare sub barbie, sub maxilar, ceva gen 'galme, ganglioni habar n-am ce sunt, acolo sub maxilar. Problema mea oricum a inceput de la o masea netratata la care am fost taiat langa ea si am scuipat cheaguri de sange de acolo.deci intrebarea mea e...am rinita alergica sau am ceva 'mizerie acolo' de atunci cu maseaua? Intr-adevar stranut zilnic, nas infundat, mi s-a spus ca am si o deviatie de sept, dar ma intreb uneori daca durerea in piept si sub mandibula, urmata de tuse sunt de la alergie.Si am in stanga si in dreapta sub urechi la capatul maxilarului 2 'galme' nedureroase, sunt ca betonu, ca un os, daca apas pe ele uneori se aude o pocnitura in ureche..., starea mea nu este una grava dar as vrea sa stiu daca este vreun medicament sa ameliorez aceste simptome. Imi cer scuze daca am fost incoerent si am facut greseli gramaticale, dar m-am grabit, astept un raspuns.Multumesc!!! Tin sa mentionez ca de atunci nu am mai mult niciun tratament impotriva rinitei alergice, si au trecut multe luni de zile, doar stranut si nas infundat in rest e ok..
am si eu o problema :imi curge nasul foarte tare dimineata seara pe racoare dar si in timpul zilei la 32 de grade, daca lucrez in praf stranut.eu ma simt bine am 25 de ani.ce as putea sa am si uunde mas putea duce.multumesc
rinita alergica
consult orl si alergologie
consult orl si alergologie
multumesc mult, daca eram mai aproape veneam la dumneavoastra
Buna ziua! Sunt o persoana de sex masculin, varsta 25 de ani din Bucuresti. Acum 2-3 am suferit o interventie chirurgicala la nas(aveam si inca mai am rinita alergica) dupa care aparent m-am simtit mai bine. Medicul care m-a operat mi-a spus ca aveam una din nari obturata si era nevoie de aceasta interventie. Insa dupa operatie, la vreo cateva luni ma simteam exact ca inainte, aceleasi simptome de nas uscat, mereu infundat(mai ales dimineata) si secretii nazale in exces uneori. Practic operatia nu s-a dovedit a fi un succes pe termen lung. Insa de aproximativ un an am inceput sa am si niste senzatii de sufocare atunci cand ma culc noaptea, si practic nu pot sa respir decat pe o nara. De curand am recurs si la picaturile de nas obisnuite pentru a reusi sa adorm linistit. Am fost si la un alergolog acum un an si nu a descoperit nimic.
Cineva mi-a recomandat un aparat cu aerosoli dar nu stiu daca ma va ajuta foarte mult. As vrea sa va intreb daca ar fi util si sa-mi faceti o recomandare in sensul asta. Sunt deschis la orice fel de sfaturi.
Va multumesc mult.
Cineva mi-a recomandat un aparat cu aerosoli dar nu stiu daca ma va ajuta foarte mult. As vrea sa va intreb daca ar fi util si sa-mi faceti o recomandare in sensul asta. Sunt deschis la orice fel de sfaturi.
Va multumesc mult.
dupa un alt consult la un medic ORL.. care sa stabileasca un dagnostic.. sa stii daca ajuta aerosolii sau e nevoie de alta interventie
Stimate d-le doctor Valeriu, as dori sa ma ajutati cu un raspuns, daca se poate...
In urma un consult la medicul orl mi-a depistat o polipoza nazala bilaterala, de 4 mm, sept nazal median si o rinita alergica, am am urmat un tratament cu antibiotic epicef 100 mg timp de 7 zile, un spray nazal nasonex 1 puf la 12 h, si niste pastille aerius....iar dupa incetarea tratamentului simptomele au reaparut.as dori sa stiu daca prin operatie voi scapa de aceasta afectiune?
Va multumesc
In urma un consult la medicul orl mi-a depistat o polipoza nazala bilaterala, de 4 mm, sept nazal median si o rinita alergica, am am urmat un tratament cu antibiotic epicef 100 mg timp de 7 zile, un spray nazal nasonex 1 puf la 12 h, si niste pastille aerius....iar dupa incetarea tratamentului simptomele au reaparut.as dori sa stiu daca prin operatie voi scapa de aceasta afectiune?
Va multumesc
nu.. n.o sa scapi
daca citeai mai sus ce am postat.. intelegeai ca rinita alergica este doar un mic simptom a problemelor mai grave de la
nivelul tractului digestiv
tre sa schimbi multe in alimentatie
sa faci cure de durata de detoxifiere
si tratamentul local ORL.. care dureaza luni de zile.. pana nu rezolvi toate celelalte probleme care duc la alergie
daca citeai mai sus ce am postat.. intelegeai ca rinita alergica este doar un mic simptom a problemelor mai grave de la
nivelul tractului digestiv
tre sa schimbi multe in alimentatie
sa faci cure de durata de detoxifiere
si tratamentul local ORL.. care dureaza luni de zile.. pana nu rezolvi toate celelalte probleme care duc la alergie
buna ziua d-le doctor,
va multumesc pt raspuns
o zi placuta!
va multumesc pt raspuns
o zi placuta!
buna seara
am o rinita alergica de 3 ani
am luat tratament aerius si xyzal, tot felu de sprey pt rinite si nimic nu mai face efectu cu ce ma puteti sfatiu sa fac ?
am o rinita alergica de 3 ani
am luat tratament aerius si xyzal, tot felu de sprey pt rinite si nimic nu mai face efectu cu ce ma puteti sfatiu sa fac ?
cred ac trebuei sa va inarmati cu timp si sa cititi tot ce sa scris aici despre rinite alergice, unde exlipc ca probelma este generala.., tine de tractul digestiv si mai cu seama de functia intestinelor
necesita schimbarea stilului de viata si alimentatie
cititi despre produse alimentare alergene..si le excludeti
excludeti complet lactatele
faceti cure de detoxifiere de durata pentru intestine...
numia dupa aceasta.. tratamentul indicat de medicii ORL o sa.si faca efectul
necesita schimbarea stilului de viata si alimentatie
cititi despre produse alimentare alergene..si le excludeti
excludeti complet lactatele
faceti cure de detoxifiere de durata pentru intestine...
numia dupa aceasta.. tratamentul indicat de medicii ORL o sa.si faca efectul
buna seara d-le doctor
de un an si ceva ma confrunt cu o problema pe care initial nu am bagat o in seama si cu timpul parca ma deranjeaza din ce in ce mai mult:cand inspir (trag aer) de multe ori nu mi ajunge (nu pot sa mi trag sufletul) si atunci casc ca sa pot face asta si dupa 2 minute la fel, reincepe cosmarul..mentionez ca am facut ekg, spirometrie(totul a fost ok), analize la sange(colesterolul putin marit(280).tin sa mentionez ca o nara este mereu infundata pentru ca am fost dependent de bixtonim si olynt 2-3 ani de zile(acum de 9 luni nu mai sunt)...dvs ce credti ca as putea avea?eu simt ca as fi alergic la ceva nu stiu ce sa zic ca 2 doctori mi au spus ca e pe sist nervos aceasta lipsa de aer(dar eu nu cred asta)
de un an si ceva ma confrunt cu o problema pe care initial nu am bagat o in seama si cu timpul parca ma deranjeaza din ce in ce mai mult:cand inspir (trag aer) de multe ori nu mi ajunge (nu pot sa mi trag sufletul) si atunci casc ca sa pot face asta si dupa 2 minute la fel, reincepe cosmarul..mentionez ca am facut ekg, spirometrie(totul a fost ok), analize la sange(colesterolul putin marit(280).tin sa mentionez ca o nara este mereu infundata pentru ca am fost dependent de bixtonim si olynt 2-3 ani de zile(acum de 9 luni nu mai sunt)...dvs ce credti ca as putea avea?eu simt ca as fi alergic la ceva nu stiu ce sa zic ca 2 doctori mi au spus ca e pe sist nervos aceasta lipsa de aer(dar eu nu cred asta)
da.. trebuie sa credeti
organismul uman este un sistem foarte complex si are senzori..pentru orice, peste tot
pe vase are senzori de presiune, vascozitate..s.m.a
pe tractul respiratirri are senzori care depisteaza tot ce inspiram, cum inspiram si organismul face ajustarile necesare pentru a avea oxigenarea necesara
asa ca probemele pot fi la nivelul tractulu digestiv, pulmonar sau cardiac... toata informatia tot la nivel cerebral se proceseaza
organismul uman este un sistem foarte complex si are senzori..pentru orice, peste tot
pe vase are senzori de presiune, vascozitate..s.m.a
pe tractul respiratirri are senzori care depisteaza tot ce inspiram, cum inspiram si organismul face ajustarile necesare pentru a avea oxigenarea necesara
asa ca probemele pot fi la nivelul tractulu digestiv, pulmonar sau cardiac... toata informatia tot la nivel cerebral se proceseaza
Buna ziua domnule doctor.Am doar 16 ani si mi s-a spus ca am o rinita alergica dar tratamentul cu "desloratadina 5mg"nu pare sa functioneze...Acum 2 ani am fost la un control la ORL si mi-a facut o chestie nu mai stiu cum se numeste...mi-a bagat un furtun ceva in nas sa vada daca am polipi cred si a spus ca nu am, in schimb ca am deviatie de sept dar sunt prea mic sa ma opereze.Faptul ca am nasul infundat mereu e un chin pentru mine caci nu pot face nimic normal...Am incercat si multe game de picaturi nazale, singurele care si-au facut efectul au fost Bixtonim dar mi s-a spus ca nu sunt bune si ca creeaza dependenta...Ce ar trebui sa fac?
1. acum.. o sa cauti o farmacie care prepara COLARGOL si o sa pui cate 2 pic la 8 ore 10-zile.. culcata pe spate..cu varful nasului sus.. ca picaturile sa mearga pe cornet in nas.. pana in gat.
2 dupa 17-18 ani daca o sa fie cazul o sa te operezi de deviatie de sept
3 pana atunci citeste tot ce sa postata ici despre Alergii si rinita a lergica..si cum trebuei sa schimbi regimul alimentar casa nu mai faci alergii
2 dupa 17-18 ani daca o sa fie cazul o sa te operezi de deviatie de sept
3 pana atunci citeste tot ce sa postata ici despre Alergii si rinita a lergica..si cum trebuei sa schimbi regimul alimentar casa nu mai faci alergii
Buna seara stimate domn doctor Valeriu, as dori sa-mi raspundeti si mie la o intrebare, daca se poate desigur, am o o problema de vre-o 4, 5 ani constand in pierderea mirosului si gustului!!!am fost la consultatii si am fost depistat cu deviatie de sept si polipoza nazala, am efectuat ambele operatii in decurs de 1 an de zile, in speranta ca i-mi voi recapata mirosul si gustul!Din pacate nu mi s-a imbunatatit situatia deloc, momentan urmez un tratament cu nosonex 2 pufuri in ambele nari si o pastila telfast 120 mg zilnic si ma simt mai binisor cu gust si miros in proportie de aproximativ 80%!!As dori sa stiu cat timp pot urma tratamentul asta Sau ce altceva i-mi puteti recomanda??Va multumesc domnule doctor !!!
pasii facuti.. sunt corecti...
tratamentul poate dura luni de zile
trebuie sa intelegeti ca Cauza alergiilor se afla la nivelul tratactului digestiv ( intestine) si in regimul alimentar
cititi pe google Produse alimentare Alergene..si le excludeti pe toate
sfatul meu este sa treceti pe un regim strict foarte aproape de vegetarian.. cu doar 10 al suta carne, peste si exclus categoric toate lactatele
faceti cure de durata de detoxifiere cu ceaiuri...
tratamentul poate dura luni de zile
trebuie sa intelegeti ca Cauza alergiilor se afla la nivelul tratactului digestiv ( intestine) si in regimul alimentar
cititi pe google Produse alimentare Alergene..si le excludeti pe toate
sfatul meu este sa treceti pe un regim strict foarte aproape de vegetarian.. cu doar 10 al suta carne, peste si exclus categoric toate lactatele
faceti cure de durata de detoxifiere cu ceaiuri...
Buna ziua domnule doctor, in legatura cu raspunsul dumneavoastra la intrebarea mea anterioara tin sa va informez ca locuiesc in Dublin, Irlanda si am efectuat testul de allergie recent aici si am fost depistat alergic la mucegai, polen, praf si intr-o proportie mai mica la oua si alune!!!un sfat al dumneavoastra ar fi extraordinar, va multumesc frumos.
Buna ziua Dl Doctor,
Va rog mult sa ma ajutati, nu mai stiu incotro sa ma indrept pentru a scapa sau macar pentru a ameliora problema mea: Am fost diagnosticat cu o rinita alergica (intermitenta) acum ceva timp insa intre timp situatia s-a agravat in sensul in care am nasul infundat tot timpul, stranut tot timpul, am ochii rosii, si in general ma trezesc cu o stare identica celei cand esti racit. Ba mai mult, in special seara incep sa tusesc si capat acel "wheezing" specific celor cu astm. De ceva timp am descoperit spray-ul Ventolin care ma ajuta..dar nu stiu daca este ok pe termen lung..De asemenea si pielea o simt inflamata (daca trasez o linie usor cu un pix pe piele raman semne mult timp). Am observat de exemplu ca starea se agraveaza de exemplu dupa ce consum alcool.
Se poate spune ca am astm? Ce tratament trebuie sa urmez ca sa scap de aceasta problema?
Va rog mult sa ma ajutati, nu mai stiu incotro sa ma indrept pentru a scapa sau macar pentru a ameliora problema mea: Am fost diagnosticat cu o rinita alergica (intermitenta) acum ceva timp insa intre timp situatia s-a agravat in sensul in care am nasul infundat tot timpul, stranut tot timpul, am ochii rosii, si in general ma trezesc cu o stare identica celei cand esti racit. Ba mai mult, in special seara incep sa tusesc si capat acel "wheezing" specific celor cu astm. De ceva timp am descoperit spray-ul Ventolin care ma ajuta..dar nu stiu daca este ok pe termen lung..De asemenea si pielea o simt inflamata (daca trasez o linie usor cu un pix pe piele raman semne mult timp). Am observat de exemplu ca starea se agraveaza de exemplu dupa ce consum alcool.
Se poate spune ca am astm? Ce tratament trebuie sa urmez ca sa scap de aceasta problema?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6bronsita spastica? rinita alergica sau astm?
- 6rinita vasculara? de 2 ani am probleme respiratorii grave...
- 15rinita alergica
- 4Sinuzita si rinita - operatie?
- 47amigdalita pultacee
- 4Operatie radiofrecventa rinita alergica hipertrofica
- 4Rinita alergica sau ce?
- 2rinita alergica??
- 2rinita alergica permanenta
- 1rinita alergica
- 3sangerare nazala si rinita acuta
- 3rinita hipertrofica??
- 1Rinita alergica astm alergic
- 2Rinita alergica cu secretii verzi?