recuperare postoperatorie fistula anala
Buna ziua tuturor.
Ma bucur Dianza ca esti bine! Recuperare cu succes in continuare.
Dl dr mi a spus sa nu stau in fund 3 zile...iar eu precauta am asteptat 5. Oricum in pat ma asezam/ ridicam intr o parte iar din a 5a zi m am asezat pe scaun..cate putin..lent..in general cat stateam la masa..Fara sa ma asez brusc.
Iar dupa prima saptamana mai cu curaj...ma sezam incet pe banca in parc de exemplu ( alaptam bebelusul) si imi era greu in picioare.
Sanatate tuturor.
Ma bucur Dianza ca esti bine! Recuperare cu succes in continuare.
Dl dr mi a spus sa nu stau in fund 3 zile...iar eu precauta am asteptat 5. Oricum in pat ma asezam/ ridicam intr o parte iar din a 5a zi m am asezat pe scaun..cate putin..lent..in general cat stateam la masa..Fara sa ma asez brusc.
Iar dupa prima saptamana mai cu curaj...ma sezam incet pe banca in parc de exemplu ( alaptam bebelusul) si imi era greu in picioare.
Sanatate tuturor.
Maria Mir cum e cu ligaturarea? Am întrebat putin mai sus. Urmează si nu stiu la ce sa ma astept. Poate imi detaliezi putin, te rog.
Iti multumesc din nou pentru raspuns si pentru urari.Doresc sanatate tuturor!
Adya7.ligaturarea e floare la ureche. Nu are nici o legatura cu operatiile. Procedura dureaza 1 minut.
Sedintele nu sunt deloc invazive. Disconfortul este minim spre deloc, aproape. Se prinde hemoroidul si se leaga cu o banda de cauciuc care se resoarbe cand cade...in general dupa o saptamana. 5 minute simti un pic de "presiune" ca senzatia de a merge la toaleta. Apoi dispare si uiti. Atentie la alimentatie, de evitat constipatia.
INTERZIS alcoolul.
Sanatate si curaj. Esti pe cele mai bune maini.
Sedintele nu sunt deloc invazive. Disconfortul este minim spre deloc, aproape. Se prinde hemoroidul si se leaga cu o banda de cauciuc care se resoarbe cand cade...in general dupa o saptamana. 5 minute simti un pic de "presiune" ca senzatia de a merge la toaleta. Apoi dispare si uiti. Atentie la alimentatie, de evitat constipatia.
INTERZIS alcoolul.
Sanatate si curaj. Esti pe cele mai bune maini.
Multumesc de încurajați! Stiu ca sunt pe mâini bune. Mâini de aur! Sănătate tuturor suferinzilor!
Si eu eram.sperit de ligaturare
E.pistol cu apa cum.se spunea mai de demult
E.pistol cu apa cum.se spunea mai de demult
Buna tuturor, sunt din Cluj și pt început vreau sa Multumesc tuturor care au avut curajul sa -și povestească experiența in legătura cu aceasta oribila boala fistula perianala, și Multumesc pt ca l-ați recomandat pe domnul doctor Sorin Andrei.
Coșmarul meu a început in Februarie când m-am operat de urgentă de abces perianal in Cluj, nu știam ce am, sunt o persoana sănătoasă fara probleme proctologice anterioare. După doua luni a apărut și fistula, in Aprilie m-am operat de fistula tot in Cluj. Acum au trecut mai bine de doua luni de la operație și inca nu sunt complet vindecata. Am hotărât sa merg la acest medic, de care am aflat prea târziu de pe forumuri. In Cluj medicul care m-a operat mi-a spus sa am răbdare și ca ma va chiureta la 3 zile pt “ a grăbi vindecarea”, lucru care nu mi se părea ca se întâmpla. Domnul doctor Sorin Andrei, mi-aconfirmat ca nu sunt vindecata și mi-a recomandat pt următoarele 2 sap bai cu nanosan după scaun, masaj cu dermazin, Nizoral, baneocin dimineața + Mesa in timpul zilei iar noaptea masaj cu cutaden. Peste 2 sapt merg la control, dacă nu s-a închis a zis ca ma va ajuta chirurgical, nu știu exact cum. Sper sa fie totul bine, sa revin cu vesti bune.
Singurul regret e ca nu am mer mai repede la acest medic, așa scăpam de chiuretaje inutile și dureri care nu duceau la vindecare.
Va Multumesc din nou celor care ați scris pe forum despre acest medic
Coșmarul meu a început in Februarie când m-am operat de urgentă de abces perianal in Cluj, nu știam ce am, sunt o persoana sănătoasă fara probleme proctologice anterioare. După doua luni a apărut și fistula, in Aprilie m-am operat de fistula tot in Cluj. Acum au trecut mai bine de doua luni de la operație și inca nu sunt complet vindecata. Am hotărât sa merg la acest medic, de care am aflat prea târziu de pe forumuri. In Cluj medicul care m-a operat mi-a spus sa am răbdare și ca ma va chiureta la 3 zile pt “ a grăbi vindecarea”, lucru care nu mi se părea ca se întâmpla. Domnul doctor Sorin Andrei, mi-aconfirmat ca nu sunt vindecata și mi-a recomandat pt următoarele 2 sap bai cu nanosan după scaun, masaj cu dermazin, Nizoral, baneocin dimineața + Mesa in timpul zilei iar noaptea masaj cu cutaden. Peste 2 sapt merg la control, dacă nu s-a închis a zis ca ma va ajuta chirurgical, nu știu exact cum. Sper sa fie totul bine, sa revin cu vesti bune.
Singurul regret e ca nu am mer mai repede la acest medic, așa scăpam de chiuretaje inutile și dureri care nu duceau la vindecare.
Va Multumesc din nou celor care ați scris pe forum despre acest medic
Buna tuturor, ma poate ajuta cineva cu un sfat, cum sa introduc mesa mai ușor. Nu știu dacă o pun bine, simt puțin disconfort și am sângerat puțin, oare sa aplic mai multă crema?
Multumesc
Multumesc
M-am operat de fistula perianala acum 5 zile in prezent ma dau cu crema baneocin, o introduc in rana. Vreau sa va intreb in cate zile nu mai simt usturimile cand ma duc la wc. De cand incepe rana sa nu ma mai usture asa tare.
@Luana28, eu personal, rezolvam in pozitia in care eram si la cabinet cand mergeam la control, pe partea stanga... si relaxat, recunosc ca atunci cand introduceam singur mesa, mai aveam sangerari mici si dureri, de obicei pe mine ma pansa sotia mea si o facea destul de bine. Legat de disconfort, e normal... doar avem ceva bagat in fund :(
@Sogun, La mine a durat ceva pana a trecut usturimea, sicer eu si acum mai am usturimi la aproape 5 luni de la operatie, nu groaznice, dar cand merg la baie si 1-2 ore dupa inca simt usturime si disconfort. dar eu sunt si speriat tare si poate si din cauza asta sunt asa... ideea e ca pana se inchide rana vei simti usturime... cat ti-a zis dl. dr ca va trece pana sa te vindeci? atat cat ti-a zis el, cam atat dureaza... mie mi-a zis intre 6-8 saptamani si a fost 8 pana s-a inchis rana, deci rabdare si optimism.
Doamne ajuta si sanatate multa
@Sogun, La mine a durat ceva pana a trecut usturimea, sicer eu si acum mai am usturimi la aproape 5 luni de la operatie, nu groaznice, dar cand merg la baie si 1-2 ore dupa inca simt usturime si disconfort. dar eu sunt si speriat tare si poate si din cauza asta sunt asa... ideea e ca pana se inchide rana vei simti usturime... cat ti-a zis dl. dr ca va trece pana sa te vindeci? atat cat ti-a zis el, cam atat dureaza... mie mi-a zis intre 6-8 saptamani si a fost 8 pana s-a inchis rana, deci rabdare si optimism.
Doamne ajuta si sanatate multa
@eliadib am tot citit ca va pansati in rana? Pansamentul il introduceti in rana? Eu am stat 3 luni cu un fir de matase (seton) si dupa am facut un RMN si m-am operat. Fulguratie cu RF traiect si injectare intrasficteriana cu botox... dar de pus pansamentul il pun intre fese, pe rana..si ma dau cu crema in rana cu baneocin.
La mine rana era exact din anus către noada, a fost abes și fistula anala, eu introducem mesa în anus și apoi o treceam prin rana. La tine fiind perianala trebuie doar sa o introduci în rana, dar mai bine ar fi să-l întrebi pe dl. Dr., el e cel mai în măsura sa îți zică ce și cum sa faci. Eu ți-am zis ce mi-a zis mie, nu știu dacă se aplica și la tine. Pune și sună-l și întreabă-l, e cel mai bine
Sănătate multa!
Sănătate multa!
Buna tuturor!
Vreau sa va multumesc fiecaruia dintre voi care ati intrat pe acest site si ati impartasit cu noi, restul, experienta voastra.
Povestea mea e lunga, nu o voi mai detalia. Cert e ca am trecut prin mana mai multor medici, iar cu 2 taieturi (dranari de abces) la o renumita clinica in bucuresti, am hotarat sa incerc si altceva. Si v-am gasit pe voi, am gasit randuri si randuri despre acest doctor Sorin Andrei. Nu stiu ce m-a convins, avand in vedere faptul ca am crezut si eu ca altii ca e vorba doar de reclama mascata. Poate acele descrieri exacte a ceea ce ma chinuia si pe mine, nu stiu. Insa pentru asta va mai multumesc o data, pentru ca a trecut o luna de la operatie la domnul doctor Sorin Andrei, o luna de chin, insa in urma careia sunt aproape de vindecare!
Sunteti minunati!
Vreau sa va multumesc fiecaruia dintre voi care ati intrat pe acest site si ati impartasit cu noi, restul, experienta voastra.
Povestea mea e lunga, nu o voi mai detalia. Cert e ca am trecut prin mana mai multor medici, iar cu 2 taieturi (dranari de abces) la o renumita clinica in bucuresti, am hotarat sa incerc si altceva. Si v-am gasit pe voi, am gasit randuri si randuri despre acest doctor Sorin Andrei. Nu stiu ce m-a convins, avand in vedere faptul ca am crezut si eu ca altii ca e vorba doar de reclama mascata. Poate acele descrieri exacte a ceea ce ma chinuia si pe mine, nu stiu. Insa pentru asta va mai multumesc o data, pentru ca a trecut o luna de la operatie la domnul doctor Sorin Andrei, o luna de chin, insa in urma careia sunt aproape de vindecare!
Sunteti minunati!
Va Multumesc tuturor pt sfaturi. In 5 Iulie merg la control și sper sa fie ok, am făcut cât am putut de bine tot ce m-a zis domnul doctor. Singurul meu stres e ca nu am fost operata de domnul Sorin Andrei, am ajuns la el când am văzut ca trec 2 luni de la operație și inca nu era închisă de tot, inca mai aveam puțin lichid galben pe pansament. Revin cu vesti, sper sa fie bune.
Buna seara! S-a operat cineva de polipi la domnul dr Sorin Andrei? M-ar interesa daca durerile dupa operatie au fost mari? Cam cat a durart recuperarea? Si ceva sfaturi de la cei care au trecut prin aceasta experienta. Multumesc anticipat si sanatate, tuturor!
Bună. Spuneți-mi va rog dintre cei operați de Dr Andrei de fistula grad 4 e cineva care s-a vindecat complet și nici nu a recidivat după? Merci și multa sănătate.
Credca nu exista procedeu chirurgical care sa garandeze 100% vindecarea pe termen lung.
L-ar face toti chirurgi doar sa nu ii mai streseze pacienti cu fistula perianala find cea mai recidiviva boala.
In schimb fistulotomia cu RF si laser si tot protocolul folosit de dl DR. Andrei scade multtt sansele de recidiviva(cred eu) dar oricum depinde mult si de pacient ce mananca, cum panseaza ce face in tot timpul de recupare etc
Sunt si alti doctori care fac acest tip de operatie pe la proctoline in Bucuresti / Iasi/ cluj la laurs medical din cate am mai citit pe net etc.
L-ar face toti chirurgi doar sa nu ii mai streseze pacienti cu fistula perianala find cea mai recidiviva boala.
In schimb fistulotomia cu RF si laser si tot protocolul folosit de dl DR. Andrei scade multtt sansele de recidiviva(cred eu) dar oricum depinde mult si de pacient ce mananca, cum panseaza ce face in tot timpul de recupare etc
Sunt si alti doctori care fac acest tip de operatie pe la proctoline in Bucuresti / Iasi/ cluj la laurs medical din cate am mai citit pe net etc.
Buna seara tuturor.
LV...eu m am operat de polipi. Am avut 2 polipi destul de mari chiar langa anus...care s au tot inflamat si din cauza corora s a produs si o fisura anala.
Pregatirea este aceeasi...colonoscopie...sa se vada ca pe colon nu mai exista altii, iar dupa polipectomie...biopsia acestora.
Recuperarea este usoara.
Igiena locala este foarte importanta. Si introducerea mesei corect. Doare cateva zile pana iti gasesti propriul ritm. Dar la mine a durut mai mult cred ca era tesut nou la fisura anala. Dupa rezecarea polipilor nu cred ca sunt dureri f mari. Atentie la alimentatie sa nu iritati zona la defecare. De evitat constipatia.
Urmate cu strictete sfaturile medicului.
Ce sa iti mai spun?...sunt aici daca mai ai intrebari.
Sanatate si curaj!
Am spus mereu ca o atitudine pozitiva conteaza enorm.
LV...eu m am operat de polipi. Am avut 2 polipi destul de mari chiar langa anus...care s au tot inflamat si din cauza corora s a produs si o fisura anala.
Pregatirea este aceeasi...colonoscopie...sa se vada ca pe colon nu mai exista altii, iar dupa polipectomie...biopsia acestora.
Recuperarea este usoara.
Igiena locala este foarte importanta. Si introducerea mesei corect. Doare cateva zile pana iti gasesti propriul ritm. Dar la mine a durut mai mult cred ca era tesut nou la fisura anala. Dupa rezecarea polipilor nu cred ca sunt dureri f mari. Atentie la alimentatie sa nu iritati zona la defecare. De evitat constipatia.
Urmate cu strictete sfaturile medicului.
Ce sa iti mai spun?...sunt aici daca mai ai intrebari.
Sanatate si curaj!
Am spus mereu ca o atitudine pozitiva conteaza enorm.
Maria Mir, multumesc din suflet pentru raspuns. Sper sa se termine cu bine, cu toate ca sunt putin speriata. Sanatate tuturor!
Ckelu 79, eu am avut gr.4. M-am operat anul trecut in martie si in mai. La mine a fost mai complicat cazul. L-am descris deja, nu mai reiau. Nu am nimic acum, sunt perfect din toate punctele de vedere. Pastrez igiena si nu mai mananc nimic iute. Cu constipatia nu am avut niciodata probleme. Ii doresc dlui. doctor sanatate si ii multumesc pentru tot ce a facut ptr. mine.
Merci, Petre Nicolae. Multa sănătate îți doresc în continuare ca de altfel și celorlalți colegi de suferință. Dacă nu te deranjeaza, trimite-mi te rog un mesaj privat cu numărul tau. Merci
Luana, ați putea spune ce Dr v-a operat în Cluj?
Am fost și eu de curând operată și nu sunt mulțumită de evoluție?
Am fost și eu de curând operată și nu sunt mulțumită de evoluție?
Daca la o saptamana de la operatie te constipi, operatia este compromisa? Sa intamplat la cineva?mentionez ca am fost operat de fisura si fistula de gradul 4
Buna, a pățit cineva sa-i apăra mici vase de sânge pe cicatricile de la operația de abces? Am umblat foarte mult pe jos după care am simțit mici înțepături și putina jena in zona cicatricilor, am ca o mică vânătie, nu știu dacă e normal după 5 luni. Nu am sângerat, nu am secreții, in rest totul e normal.
Buna tuturor, revin cu probleme, la mine pare când se mai termina. Am fost la mare in vacanța cu permisiunea domnului doctor, și eram vindecata după operația de fistula perianala ( operata de alt medic și închisă cu tratament de la domnul doctor). In urma cu câteva zile am simțit o jena in zona cicatricei, după care mi s-a crepat, a sângerat și acuma am câte un picur de limfa, pare.imi spune cineva la care i-a recidivat fistula cum s-a manifestat? Sunt îngrozită, se pare ca nu mai scap de acest coșmar. Multumesc mult
Eu zic sa pui mana pe telefon, sa îl suni pe dl. Dr. și sa iți faci o programare, ca ce spunem noi aici nu e general valabil. La mine de ex... nu curge nimic, dar am usturimi în permanenta... mai ales la frig... ieri dimineața am fost în mare... era cam rece apa ieri... și apoi un drum pana la Bacău ca șofer... astăzi ma ustura și ma doare putin... dar asta nu înseamnă ca și la tine/restul e la fel. Pune și suna-l pe d-l Dr. Sănătate!
Buna seara,
Numele meu este Cornel. Am fost operat de domnul Dr Sorin Andrei acum 4 săptămâni. Operația a decurs normal fiind vorba de o fistula de gradul 3. La ultimul control( 4 săptămâni) domnul Dr nu a fost deloc mulțumit de felul în care arată rana la interior. Mi a spus că sunt secreții și că pansamentul este foarte murdar. Menționez că găsesc pe pansament un lichid gălbui verzui. După vizita am plecat foarte demoralizat... Am inceput sa fac spălături foarte adânci cu sanosan( bag tot degetul... Doare îngrozitor) apoi masaj cu crema. Dimineață dermazin cu nizoral la prânz cutaden fara mesa 4-6 ore, iar seara baneocin cu mesa. Pansamentele mi le face soția mea și acum după control mi le baga destul de adânc circa 4-5 cm. Va rog sa mi ziceți daca a pățit cineva că mine sa aibă după patru săptămâni acele secreții. M am simțit foarte aiurea mai ales că mă așteptam să mi zică că sunt mai bine. Acum de când introduc tot degetul am reușit să dau de capătul operatie care este cam la 4 cm in anus. Fac masaj acolo. Mi a spus că dacă mai continui așa o să facă puroi și trebuie să mă chiureteze. De atunci suflu și in iaurt cum e o
vorba și introduc adanc, dar am rămas cu frica pana la următorul control de săptămână viitoare. Aștept cu nerăbdare să mi scrieți. Poate a trecut cineva prin așa ceva etc. Mulțumesc!
Numele meu este Cornel. Am fost operat de domnul Dr Sorin Andrei acum 4 săptămâni. Operația a decurs normal fiind vorba de o fistula de gradul 3. La ultimul control( 4 săptămâni) domnul Dr nu a fost deloc mulțumit de felul în care arată rana la interior. Mi a spus că sunt secreții și că pansamentul este foarte murdar. Menționez că găsesc pe pansament un lichid gălbui verzui. După vizita am plecat foarte demoralizat... Am inceput sa fac spălături foarte adânci cu sanosan( bag tot degetul... Doare îngrozitor) apoi masaj cu crema. Dimineață dermazin cu nizoral la prânz cutaden fara mesa 4-6 ore, iar seara baneocin cu mesa. Pansamentele mi le face soția mea și acum după control mi le baga destul de adânc circa 4-5 cm. Va rog sa mi ziceți daca a pățit cineva că mine sa aibă după patru săptămâni acele secreții. M am simțit foarte aiurea mai ales că mă așteptam să mi zică că sunt mai bine. Acum de când introduc tot degetul am reușit să dau de capătul operatie care este cam la 4 cm in anus. Fac masaj acolo. Mi a spus că dacă mai continui așa o să facă puroi și trebuie să mă chiureteze. De atunci suflu și in iaurt cum e o
vorba și introduc adanc, dar am rămas cu frica pana la următorul control de săptămână viitoare. Aștept cu nerăbdare să mi scrieți. Poate a trecut cineva prin așa ceva etc. Mulțumesc!
Cornel, acel lichid gălbui verzui este absolut normal. Asa se curata rana. Cat despre amenințarea, , Data viitoare chiuretez rana ", am patit-o si eu, cam tot pe la o luna. E important, si asta am facut si eu, sa pansezi bine, nu numai in exterior ci si in interior, în limita suportabilului, si o sa fie bine. Urmează exact recomandările dumnealui si, peste 2-3 saptamani va fi mult mai bine ca in acest moment. Sanatate!
Adya7 îți mulțumesc frumos pentru răspuns. M am mai liniștit. Da incerc sa fac totul exact așa cum a zis Domnul Doctor cu toate că în ultimul timp observ că parcă incepe sa se irite înăuntru că nu mai pot baga degetul așa de adânc. Probabil este și de la mesa introdusa mai adânc sau poate că mi a adăugat la creme și cutaden și cu baneocin? De când pansez mai adânc mă doare circa 3-4 ore după, o durere destul de urata. mă gândesc sa iau ceva calmante. Este mare lucru să știi că cineva care a mai trecut prin așa ceva îți este aproape. Multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2rana la iesirea din anus
- 13O problema in zona anala
- 9Copilul meu are o problema sau eu?!
- 9meniscectomie corn anterior menisc median
- 6durata de refacere dupa operatia de hernie inghinala
- 298Recuperare postoperatorie ruptura tendon achilian
- 6Escrescenta tare cit o aluna in zona anusului
- 1recuperare postoperatorie fractura peroneu si luxatie glezna
- 4Ciuperca in zona anala
- 1Recuperare dupa operatie de hernie inghinala
- 2Problema: mi-a iesit ceva pe anus