rana la iesirea din anus

21-06-2007
Doncu
Nu este medic/terapeut
Doncu
Acum cateva luni, am mancat niste prostii de junk-food-uri (snacksuri sau ceva de genul.. alune.. nu mai stiu) si dupa 2 zile, in timp ce faceam lipsa mare am simtit ca ma zgarie ceva pe anus, in interior, aproape de iesire. (imi cer scuze pentru explicatie dar fiind la Poli, nu stiu sa o cosmetizez).

Ideea este ca de atunci, de fiecare data cand imi fac lipsa mare, daca materialele fecale sunt normale... (tari...) simt aceiasi intepatura, si in momentul cand ma sterg se vede putin sange. As dori sa stiu daca exista vre-un remediu... supozitor.. sau naiba stie ce pentru a scapa de rana respectiva... sau daca e nevoie sa-mi fac analize... va rog dati-mi un sfat.
2 comentarii
0
22-06-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Probabil ca ai facut o boala hemoroidala, adica ti s-au inflamat hemoroizii (venele hemoroidale care se afla acolo). In general supozitoarele nu au efect. Ia DETRALEX cp. cate 2 de 3 ori pe zi, dimineata, pranz, seara, timp de 3 zile, apoi cate 2 cp de 2 ori pe zi, dimineata si seara, alte 3 zile. Nu conteaza daca sunt luate inainte sau dupa mese. Concomitent, tine un regim alimentar din care trebuie eliminate condimentele (ardei iute, piper, boia de ardei, chili, etc.) si bauturile alcoolice (in special cele concentrate - tuica, coniac, vodca, whisky, etc.). Evita constipatia mancand multe fructe si legume si bea multe lichide. Succes!
0
23-08-2008, ora 00:00
klara23
Nu este medic/terapeut
klara23
Am exact aceeasi problema de 3 zile... vreau sa stiu cum ai rezolvat, te rog! Ce tratament ai urmat, ai fost la medic? Mersi!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: