recuperare postoperatorie fistula anala | Forumul Medical ROmedic

recuperare postoperatorie fistula anala

1314 comentarii 1 2 ..... 353637 ..... 43 44 ÃŽnainte ›
1
15-05-2019, ora 19:34
johnny86
Nu este medic/terapeut
johnny86
Si eu tocmai m-am operat la Dr. Sorin, nu e dureros doar intepaturile de la anestezie se simt si o caldura suportabila.Pe langa chinurile unei anestezi totale nici nu se compara
1
16-05-2019, ora 03:26
ada08
Nu este medic/terapeut
ada08
ÃŽntrebare pt doamne. A avut cineva abces recto vaginal?
0
19-05-2019, ora 16:46
Mara constanta
Nu este medic/terapeut
Mara constanta
Sunt operata de sorin andrei de fistula perianale si fisura. Am 3luni de la operatie dar inca am probleme. Am avut o iritatie, mi-a spus sa nu mai dau cu nici o crema tip dermazin, Nizoral. Traiectul fistulei inca e tare si doare. Uneori si usturimi. A mai platit cineva dupa atata timp?
0
20-05-2019, ora 09:05
eliadib
Nu este medic/terapeut
eliadib
@Mara Constanța. Și eu am pățit la fel, am mai bine de o luna de zile de când am întrerupt orice crema la sfatul d-lui dr. Andrei. Eu am făcut o iritație în partea opusă operației și mai e încă, nu am idee cât de mare ca evit a ma uita acolo ca ma sperii și mai tare, dar e încă acolo ca ma mai ustura, de asemenea am senzația de arsură și înțepături plus dureri câteodată, sincer nu le pot cataloga ca vin din operație sau din alta parte, dar le simt mai ales când e vremea rece sau ploioasa... Eu pe 4 iunie fac 4 luni de la operație și tot nu pot sa zic ca ma simt super, într-adevăr, operația s-a închis, nu mai curge nimic, nu găsesc nici o urma de nimic pe lenjerie, doar ca am aceste usturimi, arsuri și din când în când și dureri. Dl. Dr. A zis ca acolo totul este ok.
0
20-05-2019, ora 10:18
johnny86
Nu este medic/terapeut
johnny86
Acolo poate fi inca un tesut cicatricial daca nu faceti temperatura nu simtiti sa fie vreo punga de abces si mai ales daca ati fost la control si nu vede din nou vreo fistula lasati sa treaca timp si speram ca totul va fi bine.
Eu am avut tot asa un traiect care a fost tare si a trecut dupa un timp acum clar fiecare simte ce are si cum are dar clar poate fi si abces
0
20-05-2019, ora 13:29
Mara constanta
Nu este medic/terapeut
Mara constanta
Eliadib eu si din c'è am citit vad ca toti cei care au fost operati anul acesta in martie cam au probleme cu operatia. Eu inca am rabdarea dar e un stres permanent. Vad altii Ca dupa numai 6saptamani erau deja vindecat i. Sa fim noi Unicii ghinionisti?
0
20-05-2019, ora 14:02
mam29
Nu este medic/terapeut
mam29
Si eu am fost operata in martie dar de fistula recto-perianala. Sunt vindecata a zis dl. Dr dar inca mai trebuie sa ma pansez.
0
26-05-2019, ora 01:06
adymar
Nu este medic/terapeut
adymar
Bună, va urmăresc de câteva zile și m - ați convins. Am făcut deja programare la dl dr. Problema mea este ca eu am o fistula rectovaginala de 10 ani. Am încercat ceva metode minim invazive atunci când mi - a apărut. Nu s-a închis niciodată dar pana acum câteva zile nu mi-a creat probleme. Acum s-a inflamat și a curs destul de mult puroi pe la anus.
laura_iii ma poți ajuta te rog. Ai scris undeva ca ai stat de vorba cu o doamna operata de fistula rectovaginala. As dori sa știu mai multe informații Mulțumesc!
0
27-05-2019, ora 09:09
ada08
Nu este medic/terapeut
ada08
@adymar cel mai bine este sa te duci la medic. Toti suntem diferiti, organismele noastre se recuperează diferit. Asculta ce spune medicul si o sa fie bine
0
27-05-2019, ora 13:33
adymar
Nu este medic/terapeut
adymar
Mulțumesc frumos! Am programare miercuri dar din tot ce am citit aici nu am văzut pe nimeni cu fistula rectovaginala tratat de dl. Dr.
Speram ca cineva sa fi auzit pe la control vreo pacienta operata de aceeași pacoste de fistula rectovaginala.
Mi - e frica rău că nu cumva dl dr sa îmi spună ca Nu tratează astfel de fistule.
0
27-05-2019, ora 13:57
ada08
Nu este medic/terapeut
ada08
Eu din cate am inteles am avut un abces rectovaginal pe care l a vazut in timpul operației. Maine fac 2 saptamani de la operatie Si multumesc lui Dumnezeu si domnului Doctor, totul merge f bine. Si eu sunt o fire fricoasa si crede ma ca am plâns o saptamana intreaga inainte de operatie, dar nu e chiar asa rau. O sa te obișnuiești cu mesele, durerea e suportabilă sau deloc.
Ai incredere in Dumnezeu si in domnul doctor care stie ce face, este un profesionist. O sa fie bine! Sanatate si curaj
0
28-05-2019, ora 18:41
adymar
Nu este medic/terapeut
adymar
ada08, mulțumesc din suflet pentru încurajări. M - as bucura dacă am putea vorbi la telefon. Sunt asa de speriata!!! Sănătate multa va doresc!
0
28-05-2019, ora 19:39
laura_iii
Nu este medic/terapeut
laura_iii
Adymar ti-am scris in privat!
0
28-05-2019, ora 21:25
adymar
Nu este medic/terapeut
adymar
Mulțumesc frumos!
0
30-05-2019, ora 15:02
ada08
Nu este medic/terapeut
ada08
Voi cum reușiți să stați cat mai relaxați și sa nu va incordati?
0
31-05-2019, ora 18:32
eliadib
Nu este medic/terapeut
eliadib
Este greu, eu nu am reușit nici acum sa stau relaxat, dar fac progrese, îmi caut de treaba prin curte... Încerc sa fac lucruri care ma fac sa uit de problema... cu toate acestea tot nu reușesc, încă ma mai ustura / arde... Doare din când în cand... Dar asa cum am zis, încerc sa revin la o viata normala si poate cu timpul o sa reușim... Și eu și toți cei care suferim de aceasta problema.
Sănătate multa tuturor!
0
05-06-2019, ora 12:36
Mara constanta
Nu este medic/terapeut
Mara constanta
Eliadib cand trebuie sa mai faci un control? Eu azi am 4luni si tot simt ca ceva e in neregula. Eu i-am scris doctorului si ca de obicei zice sa vin la cabinet.
0
06-06-2019, ora 08:39
eliadib
Nu este medic/terapeut
eliadib
Eu trebuia sa merg după Paște, dar văzând ca rana s-a închis, am trimis poze d-lui dr. și a zis ca arata ok nu am mai mers la control. De atunci nu zic ca ma simt extraordinar, dar mie îmi e frica sa merg la control... și nici nu l-am mai stresat cu mesaje, sper ca în timp sa fie mai bine, poate sunt eu mai sensibil, nu mai știu ce sa zic, nici eu nu pot sa zic ca ma simt extraordinar... sper din tot sufletul sa fiebine.
Sănătate multa!
1
06-06-2019, ora 09:29
luica
Nu este medic/terapeut
luica
Pentru prietenii de suferinta si in special pentru Mara si Eliadib. Am 6 ani de la operatia facuta de domnul docto Andrei si ma simt foarte bine (nu am dureri, nu am febra, nu am scurgeri purulente). Mentionez ca am avut o viata de cosmar intre 2016-2013 timp in care am suferit 3 interventii pentru abcese, flegmoane si 8 operatii pentru fistula la alti medici, inainte sa merg la dl dr Andrei.
Si ce vroiam sa spun acum este ca legat de jena, disconfort etc eu fac tot ce pot ca sa nu simt asa ceva. Adica ma spal de cate ori merg la baie cu sapun de copii, uneori si cu bicarbonat. Mananc zilnic legume cu fibre multe crude, pentru care am avut o lista, dar acum le tin minte. Nu mananc seminte iritante, nici in paine...(seminte de in etc) si gresesc fiarte rar cu iute, sosuri, prajeala, maioneza. Foarte rar folosesc cutaden sau triderm. Mentionez ca mi-am tratat si hemoroizii. Daca mai am cate o senzatie la fund si nu pot merge sa ma spal incerc sa relaxez cat se poate anusul. Merg de 1-2 ori pe an la control.
Eu multumesc celor care au scris aici si Bunului Dumnezeu ca mi-au aratat calea, si bineinteles d-lui dr. Andrei.
PS. Mare si Eliadib nu ezitati sa va intoarceti la dl dr Andrei - daca este o problema sa va ajute sa o rezolvati (chiar sunt convins ca poate asta) iar daca nu, cel putin sa stiti si sa mai scapati de stres. Stresul accentueaza disconfortul si teama.
0
07-06-2019, ora 08:25
eliadib
Nu este medic/terapeut
eliadib
Sa știi ca și eu am grija ce mănânc, salata de varza lângă carne, 2 mere pe zi, 2 avocado, ciorba cu multe legume și doar cu suc de roșii făcut în casa, fără borș, brânză de vaci cu mămăligă, deloc condimentat sau cu ardei iute, ma spal de cel puțin 2 ori pe zi acolo, far tot ce se poate sa fie bine... într-adevăr sunt cam stresat ca nu încep sa ma simt la fel ca înainte de toate astea... ca și eu am mai fost operat înainte la spitalul din Bacău... de unde am luat un clostridium... și după am făcut acele bube - fistulele și abcesul.
Dureri mari nu am nici eu, dar mai sunt, arsuri și urturime mai des, nu fac febra și nici nu mai curge nimic de acolo... bine eu am făcut 4 luni pe 4 iunie, poate cu timpul va fi mai bine
Doamne ajuta și multa sănătate!
0
15-06-2019, ora 13:31
Dianza
Nu este medic/terapeut
Dianza
Buna tuturor!Maria Mir am citit comentariile voastre si am vazut ca ai fost operata de fisura si polipi.M am operat si eu in urma cu trei zile si poate ma poti sfatui cu igiena locului.Cum ai reusit sa te speli in interior si cum a decurs vindecarea?Cat timp te a durut la pansat?
0
18-06-2019, ora 11:45
Maria Mir
Nu este medic/terapeut
Maria Mir
Buna Dianza. Scuze ca raspund asa tarziu insa abia am vazut mesajul.
Felicitari ca l ai ales pe dl dr. Vei fi ca noua in scurt timp.
La mine recuperarea a durat f putin. De fel eu ma vindec repede.
Igiena locala era asa cum ti a spus si dl dr. Apa cu sapun de bebelusi. Imediat dupa fisura nu mi am introdus degetul in anus la spalat..dar apoi da..nu f mult ci cat suporti.
Pansatul m a durut 2 saptamani. Mai mult in prima saptamana pana mi am gasit ritmul si am invatat cum sa fac mesa, sa mi ung bine si degetul si sa relaxez anusul cand scot degetul ca mesa sa ramana pe pozitie. Apoi e floare la ureche. Un tonus bun si o minte pozitiva fac mai mult decat crezi.
Am avut grija si la alimentatie sa nu irit zona la defecare. Evident de evitat constipatia.
Ce sa iti mai spun?

Multa sanatate iti doresc...si voua tuturor!
Sunt aici daca ai nevoie.
0
18-06-2019, ora 16:27
Dianza
Nu este medic/terapeut
Dianza
Iti multumesc din suflet ca mi ai raspuns!Astazi chiar am trecut printr un moment mai stresant fiindca am vazut o bucatica mica de carne in exterior.Era acolo dupa operatie dar acum mi se pare putin marita.Astept maine sa merg la consult sa vad ce spune D.doctor.Ma rog la Dumnezeu sa nu mi apara altceva...la alimentatie am grija, mananc putina carne insotita de salata, fructe si apa incerc cat mai multa.Scaunul a fost normal doar cu o usturime care banuiesc ca e normala.Ma plimb prin casa in timpul zilei, banuiesc ca face bine miscarea.Tu esti vindecata in totalitate?Mici secrete/sfaturi catre reusita?
0
19-06-2019, ora 12:22
Maria Mir
Nu este medic/terapeut
Maria Mir
Buna Dianza.
Da, eu sunt vindecata in totalitate. M am operat in octombrie 2018.dar abia acum de curand am terminat si procedurile de ligaturare a unor hemoroizi.
Adevarat, usturimea e normala la op de fisura..acolo e tesut nou si e sensibil...va disparea, nu te ingrijora.
Secretul meu a fost sa urmez intocmai sfaturile dl dr. N am facut nimic in plus sau in minus. Am fost insa foarte pozitiva. Eram recunoscatoare si bucuroasa ca am scapat de dureri. Suferisem mult inainte.
Sigur, miscarea face bine..nu exagerat..insa nu e indicat sa stai doar in pat. Incet, incet trebuie sa revii la cotidian. Nici nu ti dai seama cand te ai vindecat complet...
Asigura te ca faci ceea ce spune dl dr. Toata procedura e personalizata.
Sanatate multa!!
0
20-06-2019, ora 07:47
Dianza
Nu este medic/terapeut
Dianza
Multumesc mult de tot pentru raspuns!Dumnezeu sa ti dea sanatate!Asta doresc tuturor.
0
20-06-2019, ora 13:12
Maria Mir
Nu este medic/terapeut
Maria Mir
Multumesc, asemenea.
Sanatate tuturor.

Ps: Totul bine la control Dianza? Te ai linistit cu bucatica de carne din exterior?
0
20-06-2019, ora 21:43
Adya7
Nu este medic/terapeut
Adya7
As dori sa stiu mai multe despre ligaturare hemoroizi. Credeam ca am scapat, dar la controlul de 4 luni după operatie fistula, mi-a spus că urmează ligaturarea. Stiu din comentariile voastre ca nu se compara cu operatia. Totusi, vreau sa stiu la ce sa ma astept. Cat durează si cat costa o sedinta(cu aproximatie), care e disconfortul după, daca doare, daca se mai folosesc creme. Urmează să programez în iulie, dar după aceea merg la mare. Oare imi va fi bine după sau compromit concediul la mare? Sa aman ligaturarea? Stiu ca mi-ati fost de mare ajutor cu ceva timp in urma, astept sa-mi dati si acum detalii. Am uitat sa precizez ca parca ma apuca frică gandindu-ma la durere in zona aia...
0
21-06-2019, ora 11:35
Dianza
Nu este medic/terapeut
Dianza
L am intrebat pe D.doctor si mi a spus ca e iritata rana si ca ar trebui sa insist mai mult cu igiena si mi a mai zis sa masez cu crema rana.De bucatica aia nu mi a zis nimic...am intrebat a2 a oara si mi a spus acelasi lucru.Banuiesc ca daca era o problema mi ar fi spus.Mai am o curiozitate:dupa cat timp ai stat in fund?Am uitat sa l intreb pe d.doctor cand am fost la control daca ar trebui sa incerc macar.Nu stiu daca pot, dar poate cu un colac special.Sanatate tuturor!
0
21-06-2019, ora 12:05
Dianza
Nu este medic/terapeut
Dianza
Iti multumesc mult pentru raspuns!Sa ti dea Dumnezeu sanatate!Asta doresc tuturor!
0
21-06-2019, ora 13:46
Mara constanta
Nu este medic/terapeut
Mara constanta
Pentru Adya7 pe tine te-au deranj at hemoroizi in timpul si dupa operatie? Mie mi-a zis ca sunt de gradul 3. Sunt dureros i si cred ca o vena este chiar pe operatie ca ma doare si simt usturime. Cred ca operatia e vindecat a, dar cremele astea ma deprima..
Adaugă un comentariu / răspuns
1314 comentarii 1 2 ..... 353637 ..... 43 44 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • OperaÈ›ia nu se închide - ghidul pacientului operat
  • Un nou scor prezice cu acurateÈ›e riscul de insuficiență hepatică postoperatorie
  • Umflătură după operaÈ›ie (umflăturile postoperatorii)
  • Un simplu test ocular poate identifica pacienÈ›ii la risc de disfuncÈ›ii cognitive postoperator
  •