Recuperare dupa operatie de hernie inghinala
Salutare, au trecut 7 luni de cand m-am operat de hernie inghinala si vreau sa ma apuc iar de sport (de cand m-am operat nu am facut niciun efort fizic pt ca mi-a fost frica).
Cu ce as putea sa incep? eu ma gandeam la alergare usoara.
Astept parerile voastre.
PS am 17 ani
Cu ce as putea sa incep? eu ma gandeam la alergare usoara.
Astept parerile voastre.
PS am 17 ani
1 comentarii
Indicat ar fi sa evitati efortul fizic care poate duce la compromiterea interventiei chirurgicale.
Nu sunt recomandate sporturile, care faciliteaza aparitia compresiunii abdominale: culturism, haltere, sporturi de contact. Recomandat ar fi sa urmati exercitii de gimnastica si de respiratie care va vor ajuta sa va tonifiati musculatura abdominala.
Inotul de asemenea este benefic, practicarea alergarii usoare de asemenea avand putine contraindicatii.
Adaptarea efortului la specificul situatiei si la starea de sanatate permit atingerea dezideratului de intarire a sanatatii, in conditii de siguranta.
Multa sanatate!
Nu sunt recomandate sporturile, care faciliteaza aparitia compresiunii abdominale: culturism, haltere, sporturi de contact. Recomandat ar fi sa urmati exercitii de gimnastica si de respiratie care va vor ajuta sa va tonifiati musculatura abdominala.
Inotul de asemenea este benefic, practicarea alergarii usoare de asemenea avand putine contraindicatii.
Adaptarea efortului la specificul situatiei si la starea de sanatate permit atingerea dezideratului de intarire a sanatatii, in conditii de siguranta.
Multa sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2testicul lasat-am 2 zile de la operatia de hernie inghinala
- 29Refacere operatie fistula perianala
- 0Operatie de hernie cu probleme
- 3dupa operatia de hernie inghinala - infectie si puroi
- 1Dupa operatia de hernie inghinala
- 0Hernie Inghinala?
- 1Hernie inghinala
- 8Despre corsacom
- 2hernie inghinala stanga-operata
- 1ganglioni sau hernie inghinala
- 0inceput hernie inghinala
- 3Durere in zona ovarului drept - hernie inghinala?
- 2Hernie inghinala - complicatii?
- 2Hernie inghinala
- 4Centura inghinala după operația de hernie
- 1Umflătură inghinală
- 4La munca după operație hernie inghinala
- 2Ridicare obiecte grele dupa operatie clasica cu plasa protetica hernie inghinala
- 3Hernie inghinală partea dreaptă operată
Mai multe informații despre: Hernia inghinala Recuperarea postoperatorie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: