Posibil ceva boală de piele?!

03-08-2024
Geo1999999
Nu este medic/terapeut
Geo1999999
Bună ziua! Ma poate ajuta și pe mine cineva în legătură cu o problemă, poate mai are cineva asa ceva asemanator să mă poată lămuri. Uitându-mă în oglindă mai bine, am văzut o diferență de culoare în zona anusului, pielea din zona este puțin mai închisă și nu înțeleg care ar putea fi cauza...De igienă nu poate fi vorba, pentru că aia este pe primul loc și mereu am respectat asta. Și am mai observat niște alunite în jurul vaginului, nu sunt veruci, gen puncte mici maronii.La ginecolog am fost acum 2 săptămâni, mi-am făcut toate testele și mi-au ieșit rezultatele bune. Îmi este frică sa nu fie ceva legat de piele, o boala de piele.Ma scuzați vă rog ca am scris atâta, dar poate ma lămurește și pe mine cineva pana voi ajunge și la un dermatolog.
2 comentarii
0
03-08-2024, ora 21:35
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Stai linistita ca asa trebue sa fie si nu te mai uita si verifica in oglinda, toata lumea are asa pielea in zona aceia.
0
05-08-2024, ora 09:43
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua!
Înțeleg îngrijorarea dumneavoastră și este bine că sunteți atentă la orice modificări ale corpului. Descrierea pe care ați făcut-o poate fi legată de câteva condiții comune, dar este bine să discutați aceste observații cu un dermatolog pentru un diagnostic corect și tratament adecvat, dacă este necesar.

1. Hiperpigmentarea perianală: Este relativ frecventă și poate apărea din diverse motive, inclusiv ca o caracteristică normală individuală. Factorii genetici, iritațiile cronice, anumite condiții dermatologice sau chiar modificările hormonale pot contribui la această hiperpigmentare.

2. Alunițele sau nevii melanocitici: Prezența alunițelor în jurul vaginului este, de asemenea, comună și adesea inofensivă. Cu toate acestea, este important să monitorizați orice schimbări în mărime, formă, culoare sau simetrie ale acestora, deoarece astfel de schimbări ar putea sugera nevoia de evaluare suplimentară pentru a exclude melanomul sau alte afecțiuni ale pielii.

3. Dermatoscopie: Un dermatolog poate efectua o dermatoscopie, o tehnică non-invazivă care permite examinarea detaliată a pielii la mărire, pentru a evalua alunițele și zonele de hiperpigmentare.

4. Biopsie: În cazuri rare, când există îndoieli cu privire la natura unei leziuni cutanate, poate fi necesară o biopsie pentru a obține un diagnostic precis.

Este bine că ați observat aceste schimbări și că planificați să consultați un dermatolog. Până atunci, ar fi util să nu aplicați pe piele produse noi sau iritante și să continuați să monitorizați orice alte modificări. Dacă apar simptome noi sau dacă vă crește nivelul de îngrijorare, nu ezitați să consultați un medic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.