Recidiva hernie ombilicala

18-01-2022
dige
Nu este medic/terapeut
dige
Buna ziua.
M-am operat acum o saptamana de hernie ombilicala prin interventie clasica. Domnul doctor a spus ca nu mi-a pus plasa deoarece nu era nevoie, defectul fiind cat un deget(de adult) si ca dupa perioada de recuperare, o sa fiu "ca nou".
Eu doream plasa pentru a slabi cat mai mult sansele de recidiva, mai ales ca din ce citesc pe internet operatiile fara plasa au sanse mari de recidiva.
Ce parere aveti ?
Daca defectul era asa mic. sansele de recidiva sunt mici chiar si fara plasa ?
Multumesc frumos.
5 comentarii
1
19-01-2022, ora 06:11
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Bună ziua.
Da, e un defect mic.
Șansele de recidivă sunt mai mari în caz că de obezitate, dacă nu respectați evitarea eforturilor fizice postoperator, în caz de tuse sau strănut excesiv, în caz de deficit imunitar.
0
19-01-2022, ora 08:30
dige
Nu este medic/terapeut
dige
Daca trece perioada de recuperare, sansele de recidiva in acel loc scad considerabil ?
Ce parere aveti despre faptul ca nu s-a pus plasa, nu era nevoie ?
1
19-01-2022, ora 09:31
Dr. Adrian Platon
Dr. Adrian Platon
1) Da, scad.
2) Medicul chirurg operator a decis asta în funcție de situația din plagă.
0
19-01-2022, ora 11:19
dige
Nu este medic/terapeut
dige
In biletul de iesire la diagnostic secundar am "Hemoragie si hematom complicand o procedura, neclasificate altundeva", oare acesta sa fie motivul ? Este ceva normal sa ai hemoragie si hematom ?
Va multumesc mult pentru raspunsuri si rabdare. Faceti o treaba minunata aici ajutandu-ne cu informatii profesioniste.
Am ramas cu frica ca poate recidiva daca nu este si o plasa pusa...dar am vazut ca si plasa are cateva riscuri...
0
19-01-2022, ora 12:36
Dr. Adrian Platon
Dr. Adrian Platon
Hemoragia și hematomul sunt printre complicațiile postoperatorii posibile. Pun probleme dacă sunt de amploare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: