Recidiva hernie ombilicala
Buna ziua.
M-am operat acum o saptamana de hernie ombilicala prin interventie clasica. Domnul doctor a spus ca nu mi-a pus plasa deoarece nu era nevoie, defectul fiind cat un deget(de adult) si ca dupa perioada de recuperare, o sa fiu "ca nou".
Eu doream plasa pentru a slabi cat mai mult sansele de recidiva, mai ales ca din ce citesc pe internet operatiile fara plasa au sanse mari de recidiva.
Ce parere aveti ?
Daca defectul era asa mic. sansele de recidiva sunt mici chiar si fara plasa ?
Multumesc frumos.
M-am operat acum o saptamana de hernie ombilicala prin interventie clasica. Domnul doctor a spus ca nu mi-a pus plasa deoarece nu era nevoie, defectul fiind cat un deget(de adult) si ca dupa perioada de recuperare, o sa fiu "ca nou".
Eu doream plasa pentru a slabi cat mai mult sansele de recidiva, mai ales ca din ce citesc pe internet operatiile fara plasa au sanse mari de recidiva.
Ce parere aveti ?
Daca defectul era asa mic. sansele de recidiva sunt mici chiar si fara plasa ?
Multumesc frumos.
5 comentarii
Bună ziua.
Da, e un defect mic.
Șansele de recidivă sunt mai mari în caz că de obezitate, dacă nu respectați evitarea eforturilor fizice postoperator, în caz de tuse sau strănut excesiv, în caz de deficit imunitar.
Da, e un defect mic.
Șansele de recidivă sunt mai mari în caz că de obezitate, dacă nu respectați evitarea eforturilor fizice postoperator, în caz de tuse sau strănut excesiv, în caz de deficit imunitar.
Daca trece perioada de recuperare, sansele de recidiva in acel loc scad considerabil ?
Ce parere aveti despre faptul ca nu s-a pus plasa, nu era nevoie ?
Ce parere aveti despre faptul ca nu s-a pus plasa, nu era nevoie ?
1) Da, scad.
2) Medicul chirurg operator a decis asta în funcție de situația din plagă.
2) Medicul chirurg operator a decis asta în funcție de situația din plagă.
In biletul de iesire la diagnostic secundar am "Hemoragie si hematom complicand o procedura, neclasificate altundeva", oare acesta sa fie motivul ? Este ceva normal sa ai hemoragie si hematom ?
Va multumesc mult pentru raspunsuri si rabdare. Faceti o treaba minunata aici ajutandu-ne cu informatii profesioniste.
Am ramas cu frica ca poate recidiva daca nu este si o plasa pusa...dar am vazut ca si plasa are cateva riscuri...
Va multumesc mult pentru raspunsuri si rabdare. Faceti o treaba minunata aici ajutandu-ne cu informatii profesioniste.
Am ramas cu frica ca poate recidiva daca nu este si o plasa pusa...dar am vazut ca si plasa are cateva riscuri...
Hemoragia și hematomul sunt printre complicațiile postoperatorii posibile. Pun probleme dacă sunt de amploare.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Hernie ombilicala. Dupa 3 luni, in locul unde a fost operat a aparut o mica umflatura
- 2hernie inghinala stanga-operata
- 3hernie inghinala
- 5Operatie hernie inghinala dreapta
- 1Hiernie Ombilicala
- 2Hernie inghinala operată clasic
- 1Hernie inghinala operata laparoscopic
- 1Reluare activitate fizica postoperatorie
- 2Sângerări plaga operatie hernie inghinala stanga
- 1Operatie laparoscopica hernie inghinala - umflatura postoperatorie
- 3Delir dupa operatie
- 3Ajutati-ma, va rog!! La 18 zile de la efectuarea operatiei, am un zbor, de aprox. 3h.
- 1Sport dupa operatie
- 11Am dureri mari dupa operatia de hernie ombilicala !!
- 5Dureri dupa operatie de hernie spieghel
- 2Presiune la un an după operatia de hernie inghinala
- 2Hernie inghinala pelvin
- 2Ridicare obiecte grele dupa operatie clasica cu plasa protetica hernie inghinala
Mai multe informații despre: Hernia ombilicala dupa operatia de hernie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: