Mersul la sala după Operație de hernie inghinala.

10-03-2019
Kristall97
Nu este medic/terapeut
Kristall97
Bună ziua,
Am 22 de ani și m-am operat de "hernie inghinală oblică externă dreapta periviscerită intrasaculară" acum o lună de zile.
Atât înainte căt și imediat după operație domnul doctor mi-a spus faptul că la o lună și jumătate de la operație pot începe să merg la sală. Bineinteles, să mă feresc de anumite aparate și să incep cu mult fitness și cu greutăți mici și să cresc treptat timp de 6 luni.
După 6 luni din - câte mi-a spus dânsul - pot începe să îmi supra solicit corpul la sală și pot face orice aparat/exercitiu exact ca înainte de operație... ba chiar ar fi mai rezistentă acum zona inghinală datorită plasei puse și as putea face orice efort fără temeri.

Acum... nu știu ce să cred... totul sună mult prea bine.
Am citit pe internet cateva discuții și am vazut un număr mare de doctori spunând că nu recomandă mersul la sală persoanelor operate de hernie inghinală... ce-i drept articolele erau vechi ( sub 2010 majoritatea ) și folosind logica mă gândesc că poate în trecut oamenii erau operați de hernie inghinală fără a li se pune plasă și din acest motiv nu le era recomandat mersul la sală și sportul intens.

Mi-aș dori mult să revin la un stil de viață sportiv - să merg la sală, la înot, la alergat, etc - exact ca înainte.
Chiar dacă domnul doctor la care am fost are multe recomandări și face și sală - deci am toate motivele să cred că știe despre ce vorbește - eu aș prefera să aud mai multe păreri inainte de a mă decide dacă să mă înscriu sau nu la sală luna viitoare.
Partea întunecată a creierului meu se gândește " dacă ma mințit doar că sa imi reapară problema ca să fiu nevoit să mă operez iarăși la dânsul?". Chiar nu imi doresc sa trec iar printr-o operatie

Va multumesc anticipat.
5 comentarii
1
11-03-2019, ora 07:09
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
3 luni de zile trebuie sa evitati sala - adica abdomene, tractiuni la bara, etc. Ulterior, puteti incepe treptat.
Inot puteti face dupa 2 luni de zile. La fel si alergatul.
0
07-11-2022, ora 16:03
Mejustme
Nu este medic/terapeut
Mejustme
Buna ziua,

In urma cu 3 ani m-am operat clasic, fara plasa de hernie inghinala.
As vrea sa incep sa merg la sala si nu stiu daca si cate greutati pot ridica sau daca pot face abdomene.
Sunt micuta de inaltime, 158 si am 45 de kg.

M-ar ajuta o parere.

Multumesc.
0
07-11-2022, ora 18:50
Dr. Adrian Platon
Dr. Adrian Platon
Mejustme
De principiu, la 3 ani de la operatie, puteti merge la sala.
Dar prudenta la ridicat de greutati mari.
0
19-12-2022, ora 11:55
Catyv
Nu este medic/terapeut
Catyv
Buna ziua! Acum 21 de ani am fost operata de hernie inghinala. Aveam 6 ani. A fost operatie clasica. Am citit pe net că au fost foarte multe cazuri de femei, care în urma intervențiilor chirurgicale la nivelul abdomenului, hernie, apendicita, etc.au rămas cu trompele uterine înfundate. Cam ce șanse sunt ?. mulțumesc
0
19-12-2022, ora 15:48
Dr. Adrian Platon
Dr. Adrian Platon
Catyv -
Buna ziua.
In mod normal, astfel de interventii chirurgicale nu afecteaza trompele uterine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul