Hernie ombilicala. Dupa 3 luni, in locul unde a fost operat a aparut o mica umflatura
Buna seara, sotul meu a fost operat anul trecut in august de hernie ombilicala, s-a simtit bine, operatia arata bine
Dupa 3 luni, in locul unde a fost operat a aparut o mica umflatura, nu e dureros, doar ca se vede mai ales cand sta in picioare si e inconfortabil uneori, va multumesc
Dupa 3 luni, in locul unde a fost operat a aparut o mica umflatura, nu e dureros, doar ca se vede mai ales cand sta in picioare si e inconfortabil uneori, va multumesc
6 comentarii
Buna seara!
Trebuie sa va adresati in sectiunea de Chirurgie Generala si nu de Ortopedie-Traumatologie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Trebuie sa va adresati in sectiunea de Chirurgie Generala si nu de Ortopedie-Traumatologie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
E posibil sa fi facut o eventratie postoperatorie datorita efortului fizic -in special ridicare si purtare de greutati- ar trebui sa va adresati din nou medicului care l-a operat. Ce greutate si ce inaltime are sotul ? Ar fi trebuit ca dupa operatie sa stea cuminte si sa poarte o centura elastica abdominala, o burtiera.Trebuie sa-l vada un chirurg, a trecut ceva timp din noiembrie anul trecut si formatiunea se poate mari.
D-na doctor, multumesc de raspuns, problema a fost, ca noi nu locuim in tara momentan, si anul trecut dupa operatie am si plecat din tara, si a inceput si serviciul, efort prea mare nu a depus ptr ca, lucreaza intr-un fast-food, are 104 kg si inaltime 1, 80
oricum in 3 saptamani mergem acasa si o sa revenim la chirurgul care l-a operat
Vroiam sa va mai intreb, daca e destul de grav ce are acum?
oricum in 3 saptamani mergem acasa si o sa revenim la chirurgul care l-a operat
Vroiam sa va mai intreb, daca e destul de grav ce are acum?
Nu este grav, dar o eventratie postoperatorie de luni de zile are tendinta de crestere producand neplaceri persoanei respective prin tulburarile pe care le poate produce. Obezitatea abdominala este problema nr.1, ea are un rol important in producerea herniilor abdominale, a eventratiilor etc.iar locul de munca cu hrana de tip fast-food oricand la dispozitie nu-l va ajuta sa mai dea cateva kg jos.Dar poate ca nu e ceea ce presupun eu, la control chirurgul va va lamuri despre ce este vorba.
Va multumesc din suflet, m-ati linistit putin, sotul nu mananca la munca si mai ales dupa ora 8, dar e solid, si are putin burta mai mare, ma gandesc ca de acolo a venit problema.Va multumesc pentru tot
Buna ziua Doamna Doctor Balcan,
Am nascut prin cezariana acum 5 ani, am luat in timpul sarcinii cam 20kg dupa nastere am slabit 13 kg. dar am ramas cu 7 kg. in plus.. medicul de familie mi-a spus ca in momentul in care voi slabi si voi ajunge aproape de greutatea initiala umflatura de deasupra buricului se va retrage...din pacate nu s-a retras, s-a marit putin, dar am dureri constante in jurul buricului, balonari cu dureri sub forma intepaturilor de cutit in burta...atunci cand mananc mai bine, la efort, mers indelungat... nu mai spun ca din cauza discopatiei lombare nu fac sport deloc.dar ma doare si stand relaxata la televizor.
Mentionez ca am 37 ani, 67 kg. si o nastere.
Burta a ramas destul de proeminenta si cu un 'colac de celulita' de toata frumuseata...din ce am citit pe internet se pare ca este o hernie ombilicala, va rog din suflet sa-mi acordati sfatul dvs. si recomandarile ce le-ati avea in cazul meu.
Multumesc din suflet! Sanatate multa!
Cu respect,
Camelia B.
Am nascut prin cezariana acum 5 ani, am luat in timpul sarcinii cam 20kg dupa nastere am slabit 13 kg. dar am ramas cu 7 kg. in plus.. medicul de familie mi-a spus ca in momentul in care voi slabi si voi ajunge aproape de greutatea initiala umflatura de deasupra buricului se va retrage...din pacate nu s-a retras, s-a marit putin, dar am dureri constante in jurul buricului, balonari cu dureri sub forma intepaturilor de cutit in burta...atunci cand mananc mai bine, la efort, mers indelungat... nu mai spun ca din cauza discopatiei lombare nu fac sport deloc.dar ma doare si stand relaxata la televizor.
Mentionez ca am 37 ani, 67 kg. si o nastere.
Burta a ramas destul de proeminenta si cu un 'colac de celulita' de toata frumuseata...din ce am citit pe internet se pare ca este o hernie ombilicala, va rog din suflet sa-mi acordati sfatul dvs. si recomandarile ce le-ati avea in cazul meu.
Multumesc din suflet! Sanatate multa!
Cu respect,
Camelia B.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11hernie ombilicara - se opereaza laparoscopic?
- 4Hernie ombilicala, pancreatita acuta, obezitate gr. 1, hipercolerostemie
- 1sarcina cu hernie
- 1Hiernie Ombilicala
- 0Probleme dupa o operatie de hernie ombilicala
- 1Hernie sau altceva
- 1Operație de hernie ombilicala, laparoscop.
- 0Hernie ombilicala
- 2Hernie ombilicala
- 0Hernie ? Apendicita ? sau altceva ?
- 5Recidiva hernie ombilicala
- 3Mici dureri abdominale
- 1Sport dupa operatie
- 11Am dureri mari dupa operatia de hernie ombilicala !!
- 5Operatie de hernie ombilicala.
- 0Hernie ombilicala
Mai multe informații despre: Hernia ombilicala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: