Echimoza umflata dupa operatie laparoscopica
Buna ziua, am fost operat laparoscopic de hernie inghinala stanga acum 10 zile. Nu am dureri aproape deloc. Cateva zile am avut o echimoza intre zonele de incizie de pe abdomen, dar treptat a disparut. Dupa ce am inlaturat plasturii care acopera echimozele am observat ca sub cea mai mare (centrala) am (nu stiu daca a aparut de ieri sau era dinainte, dar fara echimoza) o usoara umflatura rotunda, de 3 cm diametru. Nu e dureroasa la atingere. Deci aceasta echimoza este rotunda si diferita de cea avuta inainte (care era ceva mai mare si neregulata) si e imediat sub inchizia de sub ombilic.
Umflatura aproape sigur era dinainte, pentru ca o simteam sub plasture. Echimoza pare sa fi aparut dupa ce ieri am ridicat 3-4 kg la etajul doi plus am mers ceva mai mult cu masina prin oras.
E vorba de un hematon (care era sau a aparut de ieri) care se va resorbi?
E cazul sa consult medicul?
Multumesc.
Umflatura aproape sigur era dinainte, pentru ca o simteam sub plasture. Echimoza pare sa fi aparut dupa ce ieri am ridicat 3-4 kg la etajul doi plus am mers ceva mai mult cu masina prin oras.
E vorba de un hematon (care era sau a aparut de ieri) care se va resorbi?
E cazul sa consult medicul?
Multumesc.
10 comentarii
Buna ziua.
Poate fi un hematom postoperator. Tineti punga cu ghiata local, din cand in cand si urmariti evolutia 2-3 zile.
Poate fi un hematom postoperator. Tineti punga cu ghiata local, din cand in cand si urmariti evolutia 2-3 zile.
Multumesc.
De ieri echimoza parca da semne de atenuare.
De asemenea, am observat ca si in dreptul celorlalte doua incizii mai mici, se afla cate o umflatura, mai mici si detectabile numai la palpare (nu sunt proeminente, asa cum e umflatura mare, de sub ombilic, care are si echimoza).
E normala aceasta reactie - probabil colectie de lichid, care se va resorbi mai devreme sau mai tarziu?
De ieri echimoza parca da semne de atenuare.
De asemenea, am observat ca si in dreptul celorlalte doua incizii mai mici, se afla cate o umflatura, mai mici si detectabile numai la palpare (nu sunt proeminente, asa cum e umflatura mare, de sub ombilic, care are si echimoza).
E normala aceasta reactie - probabil colectie de lichid, care se va resorbi mai devreme sau mai tarziu?
Nu e normala, dar se poate intampla din varii motive. Nu e ceva grav.
Echimoza a disparut de cateva zile, dar (sunt 3 saptamani de la operatie) umflatura/zona care se simte mai tare la atingere a ramas, neschimbata.
Sa ma duc maine la doctor, sau sa mai astept?
Sa ma duc maine la doctor, sau sa mai astept?
Buna ziua.
In acea zona exista si o sutura aponevrotica, sub tegument. Aceea poate fi simtita la palpare ca o zona tare.
In acea zona exista si o sutura aponevrotica, sub tegument. Aceea poate fi simtita la palpare ca o zona tare.
Buna ziua,
zona tare are cam 3 cm diametru. Celelalte doua (corespunzatoare celor 2 incizii) sunt mai mici, cam 0, 5 cm).
Daca e vorba de sutura respectiva, atunci n-ar trebui sa ma ingrijorez. Banuiesc ca asa va ramane. Nu e dureroasa la palpare.
zona tare are cam 3 cm diametru. Celelalte doua (corespunzatoare celor 2 incizii) sunt mai mici, cam 0, 5 cm).
Daca e vorba de sutura respectiva, atunci n-ar trebui sa ma ingrijorez. Banuiesc ca asa va ramane. Nu e dureroasa la palpare.
Asa e si normal sa fie.
Asa e si normal sa fie.
La mijlocul lui august voi merge cu masina pe ruta Iasi-Onesti si retur, 360 km.
Asta va fi la o luna de la operatia de hernie.
Credeti ca e prea devreme pentru un drum asa lung? Ma refer la vibratiile din masina (pentru ca altfel as avea grija sa nu car bagaje etc.) - pot sa afecteze refacerea dupa operatie?
Multumesc.
Asta va fi la o luna de la operatia de hernie.
Credeti ca e prea devreme pentru un drum asa lung? Ma refer la vibratiile din masina (pentru ca altfel as avea grija sa nu car bagaje etc.) - pot sa afecteze refacerea dupa operatie?
Multumesc.
Buna ziua.
De principiu, puteti merge.
De principiu, puteti merge.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Sunt operat de 3 ani de hernie inghinala in ambele parti cu plasa, acum am probleme
- 4info operatie hernie inghinala
- 4Infectie ?
- 8Despre corsacom
- 3hernie inghinala
- 8Durere inghinala dupa operatie de hernie
- 3Durere in zona ovarului drept - hernie inghinala?
- 2Umflatura inghinala de aceeasi marime ca inainte de operatie
- 2Hernie inghinala - complicatii?
- 0Hernie de disc!! exista iarăși posibilitatea sa apară iarăși??
- 0IRMN T1 / T2 Hiposemnal
- 1Operație hernie inghinale stângă
- 3Delir dupa operatie
- 3Hernie pe viitor
- 5Operatie de hernie ombilicala.
- 2Presiune la un an după operatia de hernie inghinala
- 3Hernie inghinala
- 2Ridicare obiecte grele dupa operatie clasica cu plasa protetica hernie inghinala
- 3Singerare in a zecea zi după operație clasică hernie inghinala
Mai multe informații despre: Hernia inghinala dupa operatia de hernie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: