Mici dureri abdominale

09-02-2022
dige
Nu este medic/terapeut
dige
Buna ziua.
Am aproape 4 saptamani de la operatia de hernie ombilicala si am inceput sa simt mici dureri abdominale.
Un fel de intepaturi sau furnicaturi, ieri chiar am simtit asa cum imi "tremura" putin pe sub piele.
Mentionez ca nu am facut efort fizic intens...singurul efort pe care il fac este sa stau 12h la munca, dar in afara ca stau in picioare alt efort nu fac.
De ce oare simt aceste mici disconforturi ?
3 comentarii
0
09-02-2022, ora 10:55
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
E devreme postoperator, pot fi resimtite astfel de intepaturi.
Nu stiu ce dimensiuni are incizia abdominala ( sau e laparoscopica ?), dar cred ca e bine sa evitati efortul fizic inca o luna de zile.
0
09-02-2022, ora 23:42
dige
Nu este medic/terapeut
dige
Incizia are undeva la 2 cm, operatie este clasica fara plasa.
Am facut doar eforturi de existenta(ridicat din pat, dus, putin mers pe jos) in 3 saptamani jumate post operator, iar de cateva zile am revenit la munca, unde stau 12h in picioare(ma plimb nu stau pe loc) si uneori mai ridic cate o cutie care nu cantareste mai mult de 1.5-maxim 2 kg, dar rar si pentru putina durata + ca uneori ma mai aplec de nu la 90 de grade.
Simt asa furnicaturi pe langa zona operata din cand in cand...uneori cate o intepatura mai micuta asa, nu sunt dese si nici persistente dar se simt.
Multumesc frumos domnule doctor pentru raspunsuri.
0
10-02-2022, ora 10:23
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Bună ziua.
Momentan nu sunt motive de îngrijorare, dar, după cum v-am spus, e bine sa evitati efortul fizic inca o luna de zile, mai ales că e clasică.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: