raguseala care persista cam de vreo 2-3 luni, la fetita mea
buna seara!! cu mare rugaminte as dori un raspuns la intrebarea mea, raspuns pe care nu l-am primit concret de la nici un medic pana acuma!!problema mea este urmatoarea...am o fetita de 3 anisori pe care o supara de ceva vreme cam 2-3 luni, o raguseala, aceasta instalandu-se in urma unei raceli care a avut-o inainte de craciun 2011, sa zic cam prin 17-18 decembrie mai exact. medicul pediatru la care am apelat mi-a spus ca e vorba de o bronsita, mai bine zis un inceput, deoarece am fugit rapid cu ea la medic, drept urmare am primit un tatament cu amoxicilina suspensie si robitusin!!??? am terminat tatamentul prescris, totul a fost ok, dupa care la circa vreo saptamana fetitei mele i s-a instalat aceasta raguseala pe care o are si in prezent!!e foarte ciudat faptul ca nu in fiecare zi e foarte ragusita, azi e mai bine, maine aproape nu putem vorbi...etc. am apelat apoi la un medic orl care-mi spune sa stau linistita ca totul e ok si ca fetita mea nu are absolut nimica grav, decat putin rosu in gat si mi-a prescris acelasi tratament cu amoxicilina suspensie, eurespal si mi-a dat ceva picaturi in nas preparat!! aceeasi poveste!!!dupa terminarea tratamentului ok, iar imediat la o saptamana aceeasi raguseala!!!parca mi-e frica si nu pot sta linistita totusi sa nu fie altceva!!!ce mi-a mai spus acest medic orl-ist si anume ca aceasta raguseala poate veni si de la faptul ca suntem cam vorbarete(a auzit-o ca nu-i tacea putin gurita) si faptul ca avem si un fratior mai mare care ne mai si enerveaza mai tot timpul, fapt pentru care facem niste vocalize(ca sa le zic asa), de ne aude intreaga scara!!!
4 comentarii
Un punct de vedere.
Orice proces are un cost, deci vocalizele pe care le faceti [de va aude intreaga scara] este prea mult pentru fetita dumeneavoastra.
Cu cuvinte simple suprasolicitarea corzilor vocale, care la o mica variatie de temperatura sau conditii locale produce raguaseala, deci raguseala nu ar fi produsul infectiei ci mai degraba produsul suprasolicitarii corzilor vocale.
Orice proces are un cost, deci vocalizele pe care le faceti [de va aude intreaga scara] este prea mult pentru fetita dumeneavoastra.
Cu cuvinte simple suprasolicitarea corzilor vocale, care la o mica variatie de temperatura sau conditii locale produce raguaseala, deci raguseala nu ar fi produsul infectiei ci mai degraba produsul suprasolicitarii corzilor vocale.
prin aceeasi situatie am trecut si eu c fetita mea. dar pt a mai evita sa'i dau antibiotice, am cumparat un aparat cu aerosoli care mi'a fost de un mare folos. l'am folosit 3 zile iar buburuza mea nu a mai avut nimic. i'am mai dat si cateva lingurite de ceai caldut facut din coji de ceapa (are un gust amarui), ceai ce m'a ajutat mult.va recomand din suflet acest tratament.
sanatate si crestere usoara !
sanatate si crestere usoara !
va multumesc din suflet pentru atentia acordata ! am sa incerc si aceasta varianta sa vedem cum mergem? cu ce anume va rog ati facut aerosolul?(FIOLE DE CEVA ANUME??) MULTUMESC!!!
noua, d'na doctor ne recomandase 2, 5 ml de ser fiziologic cu 2, 5 ml Acc, si'i faceam aerosoli de 2 ori pe zi:dim si seara. cel mai bine ar fi sa intrebati un medic. daca intrebati la farmacie, ar putea sa va spuna si de dexa, dar ala sa'l folositi numai daca este ceva mai grav, decat acea raguseala, noua ni s'a spus sa incercam varianta de mai sus si ne'a iesit bine!
va dorim sanatate, crestere usoara !
va dorim sanatate, crestere usoara !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4de aproape jumatate de an sunt ragusita
- 6disfonie?
- 3cam de 6 luni simt ceva in gat, am fost foarte ragusit
- 3raguseala, durere in gat, febra
- 3saliva si ragaieli
- 7raguseala care persista
- 1nas infundat si raguseala doar dimineata
- 6Am o raguseala de mai mult timp
- 8Esofagita Gr B. Cu simptome ciudate
- 8Durere in gat, raguseala + diabet 2
- 6Am urmatoarele simptome: oboseala, stare de slabiciune, crestere in greutate, voce ragusita, cm nere
- 6Raguseala
- 0Antiinflamator: durere in gat si raguseala
- 2dupa tiroidectimie...extirpare totala al tiroidei raguseala
- 0Probleme dupa masa
- 2Solutii pentru raguseala?!
- 5Raguseala persistenta
- 2Ragusala persistenta
- 3Raguseala si tuse seaca persistente
- 5Nu pot vorbi sunt ragusita rau
Mai multe informații despre: Raguseala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: