Raguseala persistenta
Buna ziua! Am 16 ani si de 2 ani am o raguseala care nu mai trece, ea apare numai in timp ce cant iar dupa 10 minute imi trece. Pana acum nu am avut dureri in gat dar de doua luni de zile ma doare in gat si parca am un nod in gat atunci cand inghit. Am fost la trei medici ORL si fiecare mi-a zis altceva si toti mi-au dat vitamine. Ultimul medic la care am fost mi-a zis ca am corzile vocale normale si ca raguseala se datoreaza faptului ca am corzile mai mici si eu vreau sa stiu daca poti sa ragusesti din cauza ca ai corzile mici. Are vreo treaba raguseala cu asta? Un alt medic mi-a zis ca e de la reflux. Va rog sa ma ajutati!! Ce treaba are dimensiunea corzilor cu raguseala. Si am boala de reflux ca am fost la medic si am luat tratament si tin si regim, pot sa zic ca mi-a mai trecut.Mentionez faptul ca dupa ce am cantat o piesa sunt ragusita la maxim.
5 comentarii
1. 99% cred ca e de la refluxul gastro-esofagian si alimentatia incorecta
NU ai voie fructe citrice, mancare acra, prajeli, ciocolata, duciuri cu creme. tre sa mai citesti ce nai voie si cel mai bine sa simti singur ce alimente NU tolereaza organismul tau... mai cu seama sa fi atent la cina si dupa cina NU se mai rontaie nimic pana la culcare
2 tratamentul corect gastric trebuei sa contina si enzime pentru digestie si antacide
3. Ai nevoie de un profesor de canto..sa.ti puna corect respiratia..fiindca cantul incorect..duce la fortarea muschilor corzilor vocale
NU ai voie fructe citrice, mancare acra, prajeli, ciocolata, duciuri cu creme. tre sa mai citesti ce nai voie si cel mai bine sa simti singur ce alimente NU tolereaza organismul tau... mai cu seama sa fi atent la cina si dupa cina NU se mai rontaie nimic pana la culcare
2 tratamentul corect gastric trebuei sa contina si enzime pentru digestie si antacide
3. Ai nevoie de un profesor de canto..sa.ti puna corect respiratia..fiindca cantul incorect..duce la fortarea muschilor corzilor vocale
Dar momentan pana gasesc un profesor de canto ce pot sa iau pt gat sa mai ameleoreze durerile ? Si pt. ca sa nu mai fie corzile asa iritate ce as putea sa iau?
Buna ziua. Va rog frumos daca puteti sa imi dati si mie un raspuns. Am facut dus aseara si mi a intrat apa in ureche. Am incercat sa o scot si a iesit foarte putina. Acum am urechea infundata? Ce sa fac?
pt REMUS
sa usuci urechea cu uscatorul de par..si dupa sa stergi in interior cu un servetel de hartie
daca este un dop de cerumen mai mare...poate fi inmuiat cu apa oxigenata cate 5 pic de mia multe ori pe zi
sau mai bine de mers la un medic ORL
Pentru Alex
durerea din gat .. Nu trece de la lectii de canto
mergi al un medic ORL sa vada amigdalele si faringele
poate ai aciditate de la stomac si ajuta Gaviiscon
poate ai inflamatie si ajuta tantum verde
poate ai gatul uscat si ajute dezinflan gat spray
s.a.m.d.
sa usuci urechea cu uscatorul de par..si dupa sa stergi in interior cu un servetel de hartie
daca este un dop de cerumen mai mare...poate fi inmuiat cu apa oxigenata cate 5 pic de mia multe ori pe zi
sau mai bine de mers la un medic ORL
Pentru Alex
durerea din gat .. Nu trece de la lectii de canto
mergi al un medic ORL sa vada amigdalele si faringele
poate ai aciditate de la stomac si ajuta Gaviiscon
poate ai inflamatie si ajuta tantum verde
poate ai gatul uscat si ajute dezinflan gat spray
s.a.m.d.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4de aproape jumatate de an sunt ragusita
- 6disfonie?
- 8Raguseala persistenta
- 5tuse seaca, durere in gat, febra, raguseala = raceala ?
- 6ma deranjeaza foarte tare aceasta ragusala.. ce mai pot face ceva pt a-mi recapata vocea?
- 2ragusala si stare de greata la copii
- 0Raguseala la copil de 2 ani si 9 luni
- 1raguseala
- 1cum scap urgent de raguseala
- 1Voce ragusita de 4 saptamani.
- 2Nod in gat si raguseala
- 6Raguseala
- 2Mucisori aposi si raguseala
- 4Nod in gat si raguseala.
- 0raguseala care se repeta de un an si jumatate
- 7despre operatia de tiroida
- 3Raguseala si tuse seaca persistente