ajutor, nu-mi trece raguseala !
de cateva zile, mai precis de 7-8 zile am o raguseala urata, (am 35 de ani, nu fumez, nu consum alcol, nu am baut nimic rece)la inceput am avut o durere de gat, am luat ospen capsule, mi-a trecut gatul dar...am ragusit...si acum desii am continuat sa iau ospen nu imi trece...astazi am luat si humeovox pastilute...parca, parca putin mai bine...dar sunt ingrijorata pt. ca simt si multe secretii pe gat.este o senzatie tare urata..Ce as putea sa iau sa-mi revina vocea.(am uitat sa va spun ca sunt femeie si ma numesc Dorina, )In speranta ca ma ve-ti ajuta, va multumesc anticipat, si doresc tuturor sanatate multa!
5 comentarii
Si eu am avut cam acelasi lucru: m-a durut foarte tare in gat, am ragusit destul de rau cateva zile si in plus aveam si o tuse foarte urata. Am fost la medicul ORL-ist, care mi-a spus ca am faringita. Eu nu fumez si nu beau NICIODATA ceva rece. Tratamentul a fost cu antibiotic Unasyn 2 pe zi si Eurespal pentru tuse. Secretiile pareau ca nu se mai termina, chiar si acum mai am dimineata momente neplacute.Dupa ce am terminat antibioticul mii s-a prescris Bronchovaxom tratament de 10 zile pentru imunizare, acum sunt in a treia zi si parca lucrurile incep sa mearga spre bine.
Parerea mea este ca totusi sa te duci la un control la un medic ORL-ist, nu poti lua tratamente dupa ureche.
Multa sanatate!
Parerea mea este ca totusi sa te duci la un control la un medic ORL-ist, nu poti lua tratamente dupa ureche.
Multa sanatate!
multumesc mult pentru raspuns, m-am linistit si va doresc multa, multa sanatate !
Repaus vocal, lichide caldute, miere de albine(daca nu esti alergica), evitat curentul, bai fierbinti la cap(aburii te vor infunda la baza nasului) si tratament binenteles.
De evitat bauturile acidulate, acriturile, condimente, painea prajita si tot ce ar putea irita laringele.
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri !Va doresc tuturor multa sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Ce ma sfatuiti...
- 19laringita
- 3saliva si ragaieli
- 5Voce subtire si ragusita.. oare mai am vreo sansa la o voce normala?!
- 5raguseala, tuse, flegme...etc
- 1nas infundat si raguseala doar dimineata
- 2ragusala si stare de greata la copii
- 3raguseala de aproape 2 ani
- 1raguseala
- 8Durere in gat, raguseala + diabet 2
- 1cum scap urgent de raguseala
- 2Spute cu sange, raguseala, ameteli
- 2raguseala la bebelus
- 1Voce ragusita de 4 saptamani.
- 2Nod in gat si raguseala
- 2Mucisori aposi si raguseala