Radacina ramasa in gingie

Buna seara, acum 4 ani am fost la dentist cu o masea cariata ( penultima de jos din partea stanga, mentionez ca nu am masele de mine) mi-a omorat nervul si apoi urma sa imi puna o plomba, dar mi-a fost frica sa ma mai duc si am stat asa, incetul cu incetul peretii maselei sau macinat, au ramas doar mici resturi si radacina. Problema e ca gingia sa inflamat, iar peste resturile de masea a crescut un fel de carne asa. uneori e umflat, alteori se retrage. Se pot extrage resturile fara a imi taia gingia? adica o extractie simpla. Se posibil sa fie o masea de lapte care sa nu se fi schimbat? fiindca sa macinat foarte repede. Eu inca mai am dinti de lapte si am 19 ani si nu am nici o masea de minte. Multumesc anticipat !
2 comentarii

Salut. Din cate am inteles este vorba de un molar 1. Molarul 1 de lapte se schimba la 6 ani deci nu prea poate fi de lapte."carnea" aceaa se numeste un polip gingival care poate va trebui taiat sau nu, insa chiar daca trebuie taiat nu iti fa nici o problema ca e o manopera usoara si nedureroasa deci poti sa o incadrezi la o "extractie simpla" asa cum ziceai si tu.

Multumesc. Sigur trebuie sa imi fac curaj sa scot radacina ca sa nu fac vreo complicatie ceva.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 3Nevoie de ajutor! Decimentare imposibila, proteza telescopata
- 1Parodontoză în stare avansată
- 2Parodontoza
- 1Inflamație măsea
- 2Parodontoza incipienta
- 6Sangerare dinti
- 1Gingii retrase și inflamate. Doresc sfatul unui medic
- 2Rog recomandări clinica/medic specializat pe boala paradontala
- 1Spatii intre dinti dupa terapie cu laser pt. parodontoza
- 1Ajutor - amorteala și furnicături in bărbie, ma doare și urechea dupa extractie