Nevoie de ajutor! Decimentare imposibila, proteza telescopata
Buna ziua, daniela ma numesc,
Mi au cimentat ieri rpoteza telescopata cu tot cu coroanele primare. Amandoua odata.
Trlescoaptee erau unstalate in lucrare canfd s a efectuat cimentarea.
Nu pot da lucrarea jos si ma dor dintii cand trag de ea.
Am radscinile scurte si dintii au fost reconstruiti mare parte din ei si sunt slaba tare de os.
Ma mananca deddsubt gingia, simt ca e iritata, ma uflu la buza
E vorba de maxilar.
Ieri mi a cimentat dna denstist lucrarra si astazi deja nu mai pot..am zis ca maia steptam..sa cada ea.. nuva cădea..
Misc, trag de ea cat ma lasa durerea dar pare s fie prinsa f bine.
Nu mai pot suporta durerile nu mai am strop de energie fixica si nici psihica!
Va rog s ami dsti ceva idei de a ajuta la scoaterea ei.
Sa mi loveasca cu ciocanelul nu as suporta, m ar durea.
Sa taiem proteza nu mi as permite.
Sunt disperata.
Nu mananc de 4 luni. O port de 1 zi jumate.
Mi a zis sa clatesc cu apa de gura.. ma ustura gura nu mai pot.
Mi au zis ca nu o vor face cu schelet metalic pt ca nu am eu atata rezistenta in acei dinti 4 sumt dar sunt mai..vai de ei.
Mi e frica ss nu se smulga, au radacini scurte..ma dor la lovire..asa nu m au durut inainte dsr daca i as fi lovit, ma dueau osul maxilarului ma durea, nerv nu mai am la ei de 20 ani.
Sfaturi, va rog.. idei..
Sa mananc foerbine, sa mananc alim tari..ce sa fac?
Multumesc!
Mi au cimentat ieri rpoteza telescopata cu tot cu coroanele primare. Amandoua odata.
Trlescoaptee erau unstalate in lucrare canfd s a efectuat cimentarea.
Nu pot da lucrarea jos si ma dor dintii cand trag de ea.
Am radscinile scurte si dintii au fost reconstruiti mare parte din ei si sunt slaba tare de os.
Ma mananca deddsubt gingia, simt ca e iritata, ma uflu la buza
E vorba de maxilar.
Ieri mi a cimentat dna denstist lucrarra si astazi deja nu mai pot..am zis ca maia steptam..sa cada ea.. nuva cădea..
Misc, trag de ea cat ma lasa durerea dar pare s fie prinsa f bine.
Nu mai pot suporta durerile nu mai am strop de energie fixica si nici psihica!
Va rog s ami dsti ceva idei de a ajuta la scoaterea ei.
Sa mi loveasca cu ciocanelul nu as suporta, m ar durea.
Sa taiem proteza nu mi as permite.
Sunt disperata.
Nu mananc de 4 luni. O port de 1 zi jumate.
Mi a zis sa clatesc cu apa de gura.. ma ustura gura nu mai pot.
Mi au zis ca nu o vor face cu schelet metalic pt ca nu am eu atata rezistenta in acei dinti 4 sumt dar sunt mai..vai de ei.
Mi e frica ss nu se smulga, au radacini scurte..ma dor la lovire..asa nu m au durut inainte dsr daca i as fi lovit, ma dueau osul maxilarului ma durea, nerv nu mai am la ei de 20 ani.
Sfaturi, va rog.. idei..
Sa mananc foerbine, sa mananc alim tari..ce sa fac?
Multumesc!
3 comentarii
Am revenit.
Din pacate, am dat jos lucrarea cu tot cu dinti.. mai am 1, toti 4 erau reconstruiti cu pivot din fibra de sticla.
3 au cazut, s au smuls..a ramas unul.
Pana ma vad cu dna dentist.. ma poate ajuta cineva cu o odee?
Ce se mai poate face?
Merita sa reconstruim din nou cei 3 dinti si s afacem o altfel de proteza..fixa ma refer.. nu coroane ca nu e cazul, nunse poate dar ceva fix, s anu aiba baza metalica gen
.s ar putea oare?
Dati mi o odee ceva s anu inebunesc de tot de durere pana ma vad cu dn dentist.
E proteza mobila singura varianta?
Am 33 ani... stiu consecintele sesorbtiei osoase.
Va rog sa m sfatuiti.
Din pacate, am dat jos lucrarea cu tot cu dinti.. mai am 1, toti 4 erau reconstruiti cu pivot din fibra de sticla.
3 au cazut, s au smuls..a ramas unul.
Pana ma vad cu dna dentist.. ma poate ajuta cineva cu o odee?
Ce se mai poate face?
Merita sa reconstruim din nou cei 3 dinti si s afacem o altfel de proteza..fixa ma refer.. nu coroane ca nu e cazul, nunse poate dar ceva fix, s anu aiba baza metalica gen
.s ar putea oare?
Dati mi o odee ceva s anu inebunesc de tot de durere pana ma vad cu dn dentist.
E proteza mobila singura varianta?
Am 33 ani... stiu consecintele sesorbtiei osoase.
Va rog sa m sfatuiti.
Bună ziua!
Din păcate nu puteți face nimic până nu vă veți revedea cu medicul stomatolog. Medicul va curăța atent și va îndepărta țesuturile alterate din zona în care dinții au fost scoși. Din păcate, cu un singur dinte în regiunea superioară nu se mai pot face foarte multe.
Soluțiile posibile ar fi fie efectuarea unei proteze totale, fie inserarea a 4 implanturi și efectuarea unei lucrări fixe pe acestea. Luând în considerare vârsta și dezavantajele provocate de resorbția osoasă în timp, recomand alegerea variantei ce implică inserarea implanturilor.
Din păcate nu puteți face nimic până nu vă veți revedea cu medicul stomatolog. Medicul va curăța atent și va îndepărta țesuturile alterate din zona în care dinții au fost scoși. Din păcate, cu un singur dinte în regiunea superioară nu se mai pot face foarte multe.
Soluțiile posibile ar fi fie efectuarea unei proteze totale, fie inserarea a 4 implanturi și efectuarea unei lucrări fixe pe acestea. Luând în considerare vârsta și dezavantajele provocate de resorbția osoasă în timp, recomand alegerea variantei ce implică inserarea implanturilor.
Buna ziua, am revenit.
Au foat reconateuiti dintii..din nou si cimentate din nou telwscoapele.
Am 4 luni de cand port proteza teleacopata si de curand s a rupt dintele acela, singur, se misca telescoapele insa nu foarte tare. Binenteles ca si proteza misca putin, uneori evit sa rad, de alimente nu mai zic cate evit.
Acum astept sa se rupa toti sau sa se dezlipeasca telescoapele sa vad ce putem face.
Ce credeti ca se mai poate face? Se poate reconstrui inapoi dintele si recimentat totul pt a mai purta proteza macar 1..2 ani? Sincer nu dispun de o situatie financiara buna pt a lua in calcul implanturile si nici corpul nu stiu daca le-ar accepta, cel putin fara conplicatii ulterioare.
Nu mai pot suporta dureri sau sa aud de dentist, va rog sa ma credeti. Sunt la capatul capetelor puterilor...
Si consecintele resorbtiei care ar fi?
Fata oricum mi s-a micsorat, am 'goluri' in obraji, din profil se vede infumdata gura, se poate mai rău de atat?
Am 5 luni de la extractia tuturor maselelor de sus, plus un canin. Jos am lucrare fixa de 9 elemente, masele 0. (De acum 3 ani).
Tatăl meu poarta proteza de 40 ani aproape si nu ii vad gura infundata, insa obrajii da, sunt foarte slabi, el e foarte slab deoarece sufera de o boala cronica grava.
Cat despre aditia osoasa, ar ajuta aceasta pt a evita modificarea fetei? Ma refer sa fac aditia peste..gen 5..10 ani de purtat proteza mobila, cand probabil ons aimi permit financiar. Ar ajuta la ceva aditia osoasa atunci? Ma refer sa fie facuta concomitent cu purtarea protezei.
Citisem undeva ca 50% din resorbtia osoasa se efectueaza in primul an de la extractii, si restul se face usor usor, in ani de zile, zeci de ani.
Asa este?
La 4 lumi de la extractiile maselelor de sus, nu e mare parte din resorbtie facuta?
Scuzati-mi zecile de intrebari dar va rog sa imi intelegeti disperarea. Imi este foarte greu sa accept situatia.
Multumesc!
Au foat reconateuiti dintii..din nou si cimentate din nou telwscoapele.
Am 4 luni de cand port proteza teleacopata si de curand s a rupt dintele acela, singur, se misca telescoapele insa nu foarte tare. Binenteles ca si proteza misca putin, uneori evit sa rad, de alimente nu mai zic cate evit.
Acum astept sa se rupa toti sau sa se dezlipeasca telescoapele sa vad ce putem face.
Ce credeti ca se mai poate face? Se poate reconstrui inapoi dintele si recimentat totul pt a mai purta proteza macar 1..2 ani? Sincer nu dispun de o situatie financiara buna pt a lua in calcul implanturile si nici corpul nu stiu daca le-ar accepta, cel putin fara conplicatii ulterioare.
Nu mai pot suporta dureri sau sa aud de dentist, va rog sa ma credeti. Sunt la capatul capetelor puterilor...
Si consecintele resorbtiei care ar fi?
Fata oricum mi s-a micsorat, am 'goluri' in obraji, din profil se vede infumdata gura, se poate mai rău de atat?
Am 5 luni de la extractia tuturor maselelor de sus, plus un canin. Jos am lucrare fixa de 9 elemente, masele 0. (De acum 3 ani).
Tatăl meu poarta proteza de 40 ani aproape si nu ii vad gura infundata, insa obrajii da, sunt foarte slabi, el e foarte slab deoarece sufera de o boala cronica grava.
Cat despre aditia osoasa, ar ajuta aceasta pt a evita modificarea fetei? Ma refer sa fac aditia peste..gen 5..10 ani de purtat proteza mobila, cand probabil ons aimi permit financiar. Ar ajuta la ceva aditia osoasa atunci? Ma refer sa fie facuta concomitent cu purtarea protezei.
Citisem undeva ca 50% din resorbtia osoasa se efectueaza in primul an de la extractii, si restul se face usor usor, in ani de zile, zeci de ani.
Asa este?
La 4 lumi de la extractiile maselelor de sus, nu e mare parte din resorbtie facuta?
Scuzati-mi zecile de intrebari dar va rog sa imi intelegeti disperarea. Imi este foarte greu sa accept situatia.
Multumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5proteza dentara.. CNAS ii deconteaza o parte din cheltuieli?
- 6Mi-am inghitit proteza, va mai iesi cand fac treaba mare?
- 1umflatura obrazului din cauza protezei?
- 3Proteza falsa sau masca dentara
- 4proteza scheletata
- 4proteza prea mare
- 3despre proteze mobile
- 1Proteza
- 1Lucrare dentara - Portelan cu crom-nichel
- 4Proteza portelan - masea gresita
- 1Interpretare radiografie rx
- 1Proteza provizorie
- 3Proteza acrilica ruptă
- 4Microproteza dentara
- 1Lipsa de spatiu suficient pentru o microproteza