Gingii retrase și inflamate. Doresc sfatul unui medic

16-11-2022
L_elena17
Nu este medic/terapeut
L_elena17
Bună ziua!

Am observat că între incisivii de jos (41 și 31) mi s-a retras puțin gingia, astfel încât s-a creat un spațiu între ei (nu mai mare de 1 mm). Nu mi se văd rădăcinile, doar că dinții par puțin mai lungi. Am gingiile inflamate, dar nu sângerează, nu mă dor și nici nu sunt roșii.

Am efectuat un detartraj în urmă cu 7 luni, dar doar la suprafață și nu mi s-a zis că aș avea nevoie și de altceva.

Am făcut și o radiografie: https://drive.google.com/file/d/1FtEJ3000P9-2AoLF1g7HkuDw2-SX54Io/view?usp=sharing

Aș dori să știu dacă am gingivită sau chiar parodontoză și ce tip de tratament ar exista pentru problemele mele. De asemenea, se vede pe radiografie vreo problemă la rădăcinile dinților?
1 comentarii
0
16-03-2023, ora 13:08
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

din descrierea pe care o oferiți, pare că aveți o formă incipientă de gingivită, care este o inflamație a gingiilor. Aceasta poate fi cauzată de o igienă orală inadecvată, care duce la acumularea de placa bacteriană și tartru, care irită gingiile și duce la inflamație.

Pentru a preveni evoluția gingivitei într-o formă mai severă de parodontoză, este important să vă îngrijiți mai bine igiena orală. Acest lucru înseamnă să periați dinții de cel puțin două ori pe zi, să folosiți ață dentară și să faceți clătiri cu apă de gură. De asemenea, ar trebui să evitați fumatul și consumul excesiv de alcool.

În cazul în care gingivita se agravează într-o formă mai severă de parodontoză, ar putea fi necesar un tratament specializat. Aceasta poate include o curățare profundă a gingiilor, cunoscută și sub denumirea de scaling și detartraj subgingival, sau o intervenție chirurgicală pentru a corecta gingiile retrase sau alte probleme parodontale.

În orice caz, este important să vă programați pentru o consultație cu medicul dentist pentru a evalua starea gingiilor și a vă face recomandări personalizate.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: