Radiografia în sarcină
Bună ziua ieri am fost la stomatolog cu o infecție la măsea sunt însărcinată în 27 de săptămâni și doctorul mi-a făcut radiografie la acea măsea
nu am știut ca nu este permisă în sarcina altfel o refuzam. Ce se poate întâmpla? Sunt foarte îngrijorată :(
nu am știut ca nu este permisă în sarcina altfel o refuzam. Ce se poate întâmpla? Sunt foarte îngrijorată :(
2 comentarii
În general, radiografiile dentare implică o doză foarte mică de radiații, iar zonele expuse în timpul unei radiografii dentare sunt limitate la gură și nu includ abdomenul sau zona pelviană unde se dezvoltă bebelușul. În plus, majoritatea cabinetelor dentare folosesc echipamente moderne care minimizează și mai mult expunerea la radiații și, de obicei, se utilizează un sort de plumb pentru a proteja restul corpului.
Cu toate acestea, este adevărat că, în timpul sarcinii, se recomandă evitarea oricărei expuneri la radiații, dacă este posibil, ca măsură de precauție. Dacă radiografia a fost necesară din punct de vedere medical și a fost efectuată corect, cu protecție adecvată, riscul pentru bebeluș este considerat a fi foarte scăzut.
Dacă te simți îngrijorată, cel mai bine este să discuți cu medicul tău obstetrician despre situație. El sau ea îți poate oferi mai multe informații specifice situației tale și te poate asigura în legătură cu sănătatea ta și a bebelușului. De asemenea, este important să informezi orice profesionist medical despre sarcina ta, astfel încât să poată lua măsuri de precauție adecvate în timpul tratamentelor sau procedurilor medicale.
Cu toate acestea, este adevărat că, în timpul sarcinii, se recomandă evitarea oricărei expuneri la radiații, dacă este posibil, ca măsură de precauție. Dacă radiografia a fost necesară din punct de vedere medical și a fost efectuată corect, cu protecție adecvată, riscul pentru bebeluș este considerat a fi foarte scăzut.
Dacă te simți îngrijorată, cel mai bine este să discuți cu medicul tău obstetrician despre situație. El sau ea îți poate oferi mai multe informații specifice situației tale și te poate asigura în legătură cu sănătatea ta și a bebelușului. De asemenea, este important să informezi orice profesionist medical despre sarcina ta, astfel încât să poată lua măsuri de precauție adecvate în timpul tratamentelor sau procedurilor medicale.
Mulțumesc pentru răspuns, mi s-a pus acea vestă și mi-a făcut doar la 4 dinți. O să vorbesc și cu ginecologul.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3efectele radiatiilor asupra sarcinii?
- 1radiografie pulmonara in sarcina
- 5varf de ac ramas pe canal
- 0Cat de nocive sunt mai multe radiografii?
- 2radiografie dentara in timpul sarcinii
- 2Radiografie dinti metalo-ceramici
- 8Sarcina si radiografii
- 3Despre viitor bebelus si radiografie dentara
- 1Pot face RMN la un pivot la care nu am pus dintisorul?
- 3Problema extractie granulom (citire radiografie)
- 16Radiografie pulmonara si sarcina
- 1Radiografie si RMN la o saptamana de sarcina
- 0Radiografie pulmonara in saptamana a 2 a de sarcina
- 2radiografie
- 1Radiografie
- 1Radiografie
- 1Radiografie panoramica, probleme?
- 2Radiografie panoramica- interpretare
- 0Chirurgie
- 1Operatie colecistectomie sarcina
Mai multe informații despre: radiografia dentara radiografia in sarcina
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: