R.A.A sau alta boala?

Am avut R.A.A in copilarie la varsta de 6 ani. Am urmat tratament cu penicilina si 5 ani moldamin.
PANA LA VARSTA DE 17 ANI CONTROL PERIODIC. Dupa pauza de...18 ani. acum ma dor ff tare articulatiile: coatele, umerii, genunchi, dar si oasele de la bazin. acuz dureri musculare in pulpa, gambe.analizele din ianuarie arata doar ASLO putin marit =300, fibrinogenul= 380 NORMAL, VSH= 14 la 2 h. ROG RASPUNS.
MULTUMESC.
PANA LA VARSTA DE 17 ANI CONTROL PERIODIC. Dupa pauza de...18 ani. acum ma dor ff tare articulatiile: coatele, umerii, genunchi, dar si oasele de la bazin. acuz dureri musculare in pulpa, gambe.analizele din ianuarie arata doar ASLO putin marit =300, fibrinogenul= 380 NORMAL, VSH= 14 la 2 h. ROG RASPUNS.
MULTUMESC.
6 comentarii

Buna ziua!
Reumatismul articular acut (R.A.A.) post-streptococic nu afecteaza articulatiile decat pasager si mai ales fara sechele, principala problema fiind afectarea cardiaca.
Prin urmare, problema actuala nu are nici o legatura cu episodul R.A.A din copilarie.
Poli-artralgiile pe care le descrieti trebuie analizate de catre reumatolog, in timpul examinarii clinice directe.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Reumatismul articular acut (R.A.A.) post-streptococic nu afecteaza articulatiile decat pasager si mai ales fara sechele, principala problema fiind afectarea cardiaca.
Prin urmare, problema actuala nu are nici o legatura cu episodul R.A.A din copilarie.
Poli-artralgiile pe care le descrieti trebuie analizate de catre reumatolog, in timpul examinarii clinice directe.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior

Multumesc. Fac analize le din nou, apoi astept raspuns. Am fost la fizioterapie.diagnostic:reumatism in observatie cam asa.

Buna seara!
Daca reluati comentariul meu, veti constata ca nu v-am sfatuit in nici un caz sa faceti analize...
Eu va recomandam doar o examinare clinica la reumatolog, iar daca dansul va va prescrie analize, aveti tot timul sa le efectuati...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Daca reluati comentariul meu, veti constata ca nu v-am sfatuit in nici un caz sa faceti analize...
Eu va recomandam doar o examinare clinica la reumatolog, iar daca dansul va va prescrie analize, aveti tot timul sa le efectuati...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior

Multumesc mult. Iertati-mi nestiinta:exista reumatologie in Craiova?
In primul raspuns al dumneavoastra ati precizat de afectarea cardiaca. Ar trebui sa consult si un cardiolog?
In primul raspuns al dumneavoastra ati precizat de afectarea cardiaca. Ar trebui sa consult si un cardiolog?

Buna ziua!
Eu va mentionam doar ca reumatismul articular acut (R.A.A.) post-streptococic nu afecteaza articulatiile decat pasager si mai ales fara sechele, principala problema fiind afectarea cardiaca.
Prin urmare, daca suferinta actuala este legata de articulatii, inseamna ca nu are legatura cu RAA, prin urmare nu exista afectare cardiaca, prin urmare nu aveti nevoie de cardiolog.
Trebuie sa consultati un reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Eu va mentionam doar ca reumatismul articular acut (R.A.A.) post-streptococic nu afecteaza articulatiile decat pasager si mai ales fara sechele, principala problema fiind afectarea cardiaca.
Prin urmare, daca suferinta actuala este legata de articulatii, inseamna ca nu are legatura cu RAA, prin urmare nu exista afectare cardiaca, prin urmare nu aveti nevoie de cardiolog.
Trebuie sa consultati un reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior

Mi-ati luat o piatra de pe inima. Va multumesc. Cu stima VasilicaGugustea.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 14dureri musculare si articulare cronice fara motiv
- 3articulatii care trosnesc continuu, la orice miscare
- 4am si o problema..poate ma ajuta cineva
- 6durerile de picioare, articulatii
- 34zgomot asemanator cu scartiitul parchetului
- 5menopauza, infectie genitala, dureri inghinale si dureri articulare
- 22proteina c reactiva MARE
- 6Boala Behcet - informatii, sfaturi
- 11probleme ale articulatiilor
- 5Dureri articulare cam de 2 ani + dureri si umflaturi la genunchi
- 5Probleme cu incheieturile.. semn de reumatism?
- 7Pocnitura la incheietura piciorului.. am avut putine dificultati de mers cam 2 saptamani
- 5fractura decolare tip2 harris extremitate distala radius stang in to
- 1Dureri acute de maini si picioare
- 6dureri ingrozitoare de maini, noaptea imi amortesc
- 1Dureri ale articulatiilor
- 10articulatii dureroase
- 5Durere in palma
- 1articulatii inflamate
- 2Pocnirea incheieturilor la copii
Mai multe informații despre: Reumatismul articular acut - RAA Articulatiile
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: