R.A.A sau alta boala?
Am avut R.A.A in copilarie la varsta de 6 ani. Am urmat tratament cu penicilina si 5 ani moldamin.
PANA LA VARSTA DE 17 ANI CONTROL PERIODIC. Dupa pauza de...18 ani. acum ma dor ff tare articulatiile: coatele, umerii, genunchi, dar si oasele de la bazin. acuz dureri musculare in pulpa, gambe.analizele din ianuarie arata doar ASLO putin marit =300, fibrinogenul= 380 NORMAL, VSH= 14 la 2 h. ROG RASPUNS.
MULTUMESC.
PANA LA VARSTA DE 17 ANI CONTROL PERIODIC. Dupa pauza de...18 ani. acum ma dor ff tare articulatiile: coatele, umerii, genunchi, dar si oasele de la bazin. acuz dureri musculare in pulpa, gambe.analizele din ianuarie arata doar ASLO putin marit =300, fibrinogenul= 380 NORMAL, VSH= 14 la 2 h. ROG RASPUNS.
MULTUMESC.
6 comentarii
Buna ziua!
Reumatismul articular acut (R.A.A.) post-streptococic nu afecteaza articulatiile decat pasager si mai ales fara sechele, principala problema fiind afectarea cardiaca.
Prin urmare, problema actuala nu are nici o legatura cu episodul R.A.A din copilarie.
Poli-artralgiile pe care le descrieti trebuie analizate de catre reumatolog, in timpul examinarii clinice directe.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Reumatismul articular acut (R.A.A.) post-streptococic nu afecteaza articulatiile decat pasager si mai ales fara sechele, principala problema fiind afectarea cardiaca.
Prin urmare, problema actuala nu are nici o legatura cu episodul R.A.A din copilarie.
Poli-artralgiile pe care le descrieti trebuie analizate de catre reumatolog, in timpul examinarii clinice directe.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Multumesc. Fac analize le din nou, apoi astept raspuns. Am fost la fizioterapie.diagnostic:reumatism in observatie cam asa.
Buna seara!
Daca reluati comentariul meu, veti constata ca nu v-am sfatuit in nici un caz sa faceti analize...
Eu va recomandam doar o examinare clinica la reumatolog, iar daca dansul va va prescrie analize, aveti tot timul sa le efectuati...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Daca reluati comentariul meu, veti constata ca nu v-am sfatuit in nici un caz sa faceti analize...
Eu va recomandam doar o examinare clinica la reumatolog, iar daca dansul va va prescrie analize, aveti tot timul sa le efectuati...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Multumesc mult. Iertati-mi nestiinta:exista reumatologie in Craiova?
In primul raspuns al dumneavoastra ati precizat de afectarea cardiaca. Ar trebui sa consult si un cardiolog?
In primul raspuns al dumneavoastra ati precizat de afectarea cardiaca. Ar trebui sa consult si un cardiolog?
Buna ziua!
Eu va mentionam doar ca reumatismul articular acut (R.A.A.) post-streptococic nu afecteaza articulatiile decat pasager si mai ales fara sechele, principala problema fiind afectarea cardiaca.
Prin urmare, daca suferinta actuala este legata de articulatii, inseamna ca nu are legatura cu RAA, prin urmare nu exista afectare cardiaca, prin urmare nu aveti nevoie de cardiolog.
Trebuie sa consultati un reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Eu va mentionam doar ca reumatismul articular acut (R.A.A.) post-streptococic nu afecteaza articulatiile decat pasager si mai ales fara sechele, principala problema fiind afectarea cardiaca.
Prin urmare, daca suferinta actuala este legata de articulatii, inseamna ca nu are legatura cu RAA, prin urmare nu exista afectare cardiaca, prin urmare nu aveti nevoie de cardiolog.
Trebuie sa consultati un reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Mi-ati luat o piatra de pe inima. Va multumesc. Cu stima VasilicaGugustea.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Articulatiile!
- 2articulatia cotului drept
- 5inainte eram o persoana foarte activa, iar acum nu mai am pofta de nimic as sta in pat cand vin de l
- 4picior plat sau articulatia genunchiului cu probleme?
- 4reumatism articular acut sau ceva mai grav?
- 10articulatiile piciorului
- 70dureri de incheieturi...
- 7Amorteli incheieturi sold
- 17dureri de genunchi
- 12dureri articulare cand se schimba vremea
- 7Pocnitura la incheietura piciorului.. am avut putine dificultati de mers cam 2 saptamani
- 5Dureri bazin si picioare
- 13dureri articulare si musculare dupa efort fizic
- 6Am observat ca un os de la piciorul drept este iesit in afara
- 6dureri ingrozitoare de maini, noaptea imi amortesc
- 15fractura veche de os scafoid
- 10Dureri articulare resimtite si la nivel osos
- 1articulatii inflamate
Mai multe informații despre: Reumatismul articular acut - RAA Articulatiile
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: