fractura decolare tip2 harris extremitate distala radius stang in to
acum o luna am cazut de pe skateboard si am cazut in mana stanga la spitalul de copii din iasi mi sa pus diagnosticul: fractura decolare tip 2 salter harris extremitate distala radius stang in to, fractura apofiza stiloida cubitus stang in to, mi sa pus mana in ghips, am fost la control la spital din apropierea mea dar nu mi-au facut radiografie doar s-au uitat la mana si-au spus ca e bine, astazi mi-am scos ghipsul, nu am dureri dar nu imi pot misca incheietura manii de la palma pielea este stransa si foarte uscata, de ce nu pot indoi incheietura?
5 comentarii
fara a vedea radiografiile este greu de apreciat corectitudinea tratamentului.
acest tip de fractura necesita o repozitie perfecta, care deseori poate fi atinsa numai prin operatie. radiografia in ghips, radiografie de control la 1 saptamana si indepartarea ghipsului sunt obligatorii.
mobilitatea proasta a articulatiei cel mai probabil vine de la imobilizare si se va inbunatatii cu vremea insa poate veni side la o vindecare vicioasa a fracturii
acest tip de fractura necesita o repozitie perfecta, care deseori poate fi atinsa numai prin operatie. radiografia in ghips, radiografie de control la 1 saptamana si indepartarea ghipsului sunt obligatorii.
mobilitatea proasta a articulatiei cel mai probabil vine de la imobilizare si se va inbunatatii cu vremea insa poate veni side la o vindecare vicioasa a fracturii
este normal sa fie putin umflata si degetele sunt putin umflate dupa cum spuneam astazi l-am scos, n-am dureri decat daca incerc sa o misc de la incheietura in jos imi permite cam 3 cm dat in sus nu prea pot, este normal ?
(scuzati insistenta, dar sunt panicat putin)
(scuzati insistenta, dar sunt panicat putin)
mi sa practicat reducerea fracturii decolare radius stang, imobilizare in aparat gipsat ABD. Controlul facut dupa reducere indica axarea fragmentelor fracturare.
si s-a facut radiografie de control dupa o saptamana daca nu cumva fragmentele s-au redislocat? s-a facut o noua radiografie la indepartarea ghipsului daca fractura s-a vindecat?
cum am scris mobilitatea proasta a artriculatiei va persista cateva zile, saptamani, deobicei la copii nu este necesara inbunatatirea mobilitatii cu kinetoterapie speciala, insa nu se poate exclude nici aceasta varianta daca nu merge bine mobilizarea de sine.
insa necunoscand exact cazul, mobilitatea proasta poate veni si de la o vondecare osoasa vicioasa
cum am scris mobilitatea proasta a artriculatiei va persista cateva zile, saptamani, deobicei la copii nu este necesara inbunatatirea mobilitatii cu kinetoterapie speciala, insa nu se poate exclude nici aceasta varianta daca nu merge bine mobilizarea de sine.
insa necunoscand exact cazul, mobilitatea proasta poate veni si de la o vondecare osoasa vicioasa
ultima radiografie care mi sa facut a fost inainte sa mi se inchida ghipsul, la control si la scos am fost la alt spital si au spus ca nu este nevoie de radiografie, azi-noapte mi-am mai revenit putin o pot misca mai bine fata de ieri, dar nu am de unde sti ca intre timp nu a avut loc o redislocare si s-au sudat stramb oasele, dar nu as vrea sa ma gandesc la asta. multumesc pentru asistenta
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Incerc sa-mi ajut sotul: dureri de articulatii, de cap si amorteli
- 6probleme mari dupa o fractura a gambei
- 7umflatura la incheietura mainii
- 60fractura peroneu
- 9cred ca e artrita
- 39Fractura metacarp 5
- 11probleme ale articulatiilor
- 3entorsa a unei articulatii
- 5Probleme cu incheieturile.. semn de reumatism?
- 7durere in oase
- 6Am nascut de 2 luni si nu mai imi revin deloc... hipotiroidism?
- 7Fractura cap radial, implant. Ma mai pot recupera complet, voi mai avea aceasi mobilitate?
- 0Durere incheietura mana de 2 ani
- 6Fractura inchietura mainii drepte (COPIL)
- 6cand ma trezesc am piciorul intarit, simt ca se misca greu
- 6dureri ingrozitoare de maini, noaptea imi amortesc
- 10Picior rupt
- 5inflamatia articulatiilor - cauze
- 2Pocnirea incheieturilor la copii
Mai multe informații despre: Fractura Articulatiile
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: