punct alb - amigdala

09-05-2013
petricaaa
Nu este medic/terapeut
petricaaa
Buna ziua. Am simtit prezenta unui corp strain, cel putin aceasta a fost senzatia, pe amigdala stanga. La fiecare inghititura simteam ca e ceva acolo. S-a mai intamplat sa fie cate o firmitura de paine blocata intre amigdala si peretele cavitatii bucale, dar am reusit de fiecare data sa o elimin prin atingere. A fost incomod de fiecare data, dar am reusit.

Acum, in schimb, desi apas, folosesc si unghia pentru a o desprinde, ramane acolo. Am patit de fiecare data la amigdala stanga, deci e posibil sa fie de vina o particularitate a cavitatii bucale de raman fragmente alimentare in acea zona. Nu am simtit dureri specifice amigdalitei.

E necesar un control medical sau pot folosi si alte metode pentru a incerca desprinderea corpului strain, daca e corp strain si nu vreo infectie?

Va multumesc.
3 comentarii
0
09-05-2013, ora 22:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca e cazeum in cripta amigdalei...sau un chist de retentie in cripta...
e necesar consult orl...si posibil necesara interventie cu laser sau radiofrecventa /criptolizus/
0
10-05-2013, ora 03:18
cosmin23is
Nu este medic/terapeut
cosmin23is
Pot sa dau cu albastru de metil pe la amigdalite dupa ce le curat de cazeum?
0
17-05-2013, ora 13:15
petricaaa
Nu este medic/terapeut
petricaaa
Multumesc pentru informatii. Acum, dupa ce m-am documentat putin cu privire la cazeum, realizez ca m-am mai confruntat cu aceasta problema, dar ca atunci am crezut ca e un rest de mancare captiv. Reusisem sa-l scot cu mana, fara prea mari eforturi si fara dureri, dar acum acest lucru nu mai este posibil. Pare prins de amigdala si doare daca dau cu unghia.

Imi puteti spune va rog ce ar cauza aparitia cazeumului?

Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.