Amigdale acoperite cu puroi, tuse, ganglioni umflati
Am 18 ani si sunt fumatoare de 3 ani de zile. In urma cu 8 luni am dobandit o tuse usoara, care nu ma deranja foarte tare si pe care o puneam pe seama tigarilor. La o luna dupa aparitia acestei tuse, am racit destul de tare: mi s-au umflat amigdalele acoperite cu puroi totodata, febra, durere in gat, ganglioni umflati... tot ceea ce implica o raceala urata. Raceala a disparut insa am ramas cu amigdalele cu puroi, ganglionii, senzatia de nas infundat si tusea care a devenit din ce in ce mai suparatoare. Am fost la medicul de familie si presupunand ca am TBC m-a trimis la o radiografie pulmonara. Acolo, doctorul mi-a spus ca nu se observa absolut nimic, nici macar faptul ca fumez. M-am intors la medicul de familie care m-a trimis la un examen ORL. La ORL, medicul mi-a introdus un fir cu o camera la capat putin in nas si mi-a spus ca nu sunt probleme la sinusuri, ca am o usoara deviatie de sept. S-a uitat si in gat si a precizat ca am gatul foarte iritat si mi-a pus diagnosticul de rinita alergica. Mi-a dat tratment cu apa de gura Ossidenta, picaturi de nas Nazomer, supliment alimentar Baraka, pastile Levocetirizina Actavis si pastile Trachisan. Nu am observat nicio schimbare. Mi-a zis ca toate acestea se intampla in primul rand de la fumat si in al 2-lea rand de la usoara deviatie de sept si mi-a dat tratament pentru alergie. M-a trimis si la un exudat care a precizat ca nu se afla niciun microb in gat. Domnule doctor, dumneavoastra ce parere aveti? Imi este frica sa nu am cancer in gat, am grija asta de luni intregi.
4 comentarii
daca NU a esit nimic la exudat.. si medicul ORL.. NU a vazut o infectie locala.. sau ceva suspect.. este bine.. si nu tre sa.ti faci griji mari.
posibil acea iritatie din gat ( o mucoasa rosie, uscata, a faringelui) sa fie ca rezultat al amigdalitei pultacee care ai avut.o.. sau ca rezultat a iritatiei faringelui de la mai multi factori ( fumul de tigara, bauturile acidulate, fructele citrice..s.a)
zic sa lasi fumatul macar 10 ziel. sa NU consumi nimic acru ( muraturi, otet) s.a
fructe citrice , bauturi acidulate.
iti ei de la farmacie.. Inhalant.. care pui cate 3 pic in 200 ml ceai de musetel fierbinte.. acoperi paharul cu un prosop..si fata ta pana peste Nas... respiri cu acei aburi ( inhalatii) 10 minute...
cand se raceste ceaiul.. faci cu el Gargara.
daca simti ca ai probleme gastrice, aciditate, dureri.. tre sa mergi la Gastrologie !!
posibil acea iritatie din gat ( o mucoasa rosie, uscata, a faringelui) sa fie ca rezultat al amigdalitei pultacee care ai avut.o.. sau ca rezultat a iritatiei faringelui de la mai multi factori ( fumul de tigara, bauturile acidulate, fructele citrice..s.a)
zic sa lasi fumatul macar 10 ziel. sa NU consumi nimic acru ( muraturi, otet) s.a
fructe citrice , bauturi acidulate.
iti ei de la farmacie.. Inhalant.. care pui cate 3 pic in 200 ml ceai de musetel fierbinte.. acoperi paharul cu un prosop..si fata ta pana peste Nas... respiri cu acei aburi ( inhalatii) 10 minute...
cand se raceste ceaiul.. faci cu el Gargara.
daca simti ca ai probleme gastrice, aciditate, dureri.. tre sa mergi la Gastrologie !!
Amigdalita cu puroi inca o am de 8 luni de zile. Tusea de vreo 9 luni, iar ganglionii odata cu amigdalita adica 8 luni. Cancerul in gat nu are aceleasi simptome?
Adica toate astea nu au raspuns la Augmentin, Eficef, Cefalexin, Eurespal, Codeina, siropuri de tuse si ce am enumerat in primul subiect.
nu exista ca o amigdalita sa fie acoperita cu puroi, ionfectie.. luni in sir !!!
o infectie ne tratata face sepsis, abcese locale sau alte complicatii.
deci NU aveti amigdalita purulenta!!
posibil acele depuneri sa fie o micoza.. sau o amigdalita cronica cazeoasa.
NU mai folositi antibiotice !!!
mergeti si scoateti amigdalele
o infectie ne tratata face sepsis, abcese locale sau alte complicatii.
deci NU aveti amigdalita purulenta!!
posibil acele depuneri sa fie o micoza.. sau o amigdalita cronica cazeoasa.
NU mai folositi antibiotice !!!
mergeti si scoateti amigdalele
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4iar tusea
- 10Sputa cu sange
- 6a reaparut durerea in gat
- 6Ciprofloxacina versus Azitromicina in tratarea amigdalitei
- 4halena sau o problema legata de amigdale
- 4Tuse cu secretii, copil de 3 ani
- 6problema amigdale de aprox. un an
- 6tuse care nu se mai opreste
- 3Bronho-vaxon.Tusesc si simt ca ma sufoc-efect secundar?
- 1tuse si raguseala
- 1raceala, tuse
- 10durere zona gat
- 2amigdale marite
- 3Ganglioni Inflamati!
- 2Operatie amigdale ?
- 0amigdala rosie si umflata
- 2Ecografie parti moi
- 2Hipertrofie amigdaliană unilaterala la copil mic
- 5O amigdala mai mare decat cealalta
- 4Ganglioni inflamați în zona gatului
Mai multe informații despre: Tusea ganglioni inflamati la gat amigdalele