Faringoamigdalita acuta

02-08-2015
Andrei Ene
Nu este medic/terapeut
Andrei Ene
Acum 2 zile m-am trezit cu amigdala stanga putin umflata. Mama s-a panicat si mi-a dat amoxacilina 400. Deja aveam probleme minore la deglutitie. Dimineata trecuta deja jumatate de gat era umflat destul de puternic si nu puteam sa inghit decat cu eforturi mari. Am fost la Budinex doua doamne doctore de acolo mi-au dat diagnosticele urmatoare : Faringoamigdalita acuta si adenopatie. In urma vizitei am primit Zinnat ca si antibiotic. Astazi, deja nu se mai observa linia definitorie a maxilarului, pernita de sub limba este umflata de toata partea stanga impreuna cu jumatate de gat. Adenopatia este numai pe partea stanga, pana la jumatatea gatul. Sunt intr-un mare dubio deoarece nu cred ca acest diagnostic este 100% corect si as dorii si alte opinii. Multumesc!
4 comentarii
0
02-08-2015, ora 13:16
Andrei Ene
Nu este medic/terapeut
Andrei Ene
De asemenea, abea ce am observat, acea portiune de tesut de sub piece arata ca si cum ar fi un cheag de sange, extraodinar de rosu.
0
02-08-2015, ora 14:05
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ca sa poata cineva de la distanta sa te ajute
informata oferita este insuficienta
se scrie.. varsta, inltimea si KG
se excica cat de des ai mai avut amigdalite pana acum
se explica daca ai cari dentare care ot da aceiasi adenopatie
se explica cum a debutat boala si daca sa consumat inainte de asta bauturi acidulate reci, inghetata, mancare acra cu otet si lamaie.. care pot provoca iritatie loca cu inflamatie a glandelor salivare.. care se maresc in volum la fel ca si o adenopatie
Pasii corecti maine
consult ORL si stomatolog
ecografie regiunea cervicala
0
02-08-2015, ora 14:40
Andrei Ene
Nu este medic/terapeut
Andrei Ene
Am 17 ani, 47KG si ~1.77, amigdalita nu fac foarte des, am 2 carii, nu am consumat bauturi reci sau mancare acra. La ORL am fost, mi-au spus ca am Faringoamidgalita.
Vorbind despre debut, acesta a fost brusc. S-a imflamat o amigdala sau o glanda din aceasi zona si am inceput sa am probleme cu inghititul, chiar daca erau minore. Apoi cum am scris si mai sus, gatul meu a inceput sa se umfle din ce in ce mai tare. Acum jumatate de gat este umflat, sub limba, jumatatea stanga din acel tesut care se afla acolo este rosu, asemanator unui chiag de sange( se aseamana unui chiag de sange prin culoare si modul in care arata).
0
02-08-2015, ora 21:57
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
te intorci maine la ORL este o urgenta medicala
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.