Probleme de auz in urma unui incident cu pirotehnice
Acum cateva zile am avut un incident destul de nefavorabil cu niste "petarde" destul de puternice. Care produceau undeva in jur de 120 de decibeli.
Am avut una dintre acele petarde sa imi pocneasca undeva la 1 metru de cap. Mi-am pierdut viziunea timp de aprox 10 secunde total din cauza luminei pe care aceasta o producea si urechiile au inceput sa imi "țiuie" sau "fluiere" extrem de tare. Dupa care in urmatoarele aprox. 2 ore sa am dificultati de auz. Fluieratul acela a continuat inca 2 ore dupa si inca mai continia daca nu apucam sa adorm. Insa de atunci la fiecare zgomot mai puternic, sau ascutit urechiile imi scartie destul de tare, urmata de o durere nu atat de puternica. Nu stiu ce am patit dar nu e tocmai ok. Au trecut deja 4 zile de la incident si inca nu mi-am revenit. Si uneori cat stau in pat simt o mica durere in ureche. Si un tiuit aproape de neobservat.
Am avut una dintre acele petarde sa imi pocneasca undeva la 1 metru de cap. Mi-am pierdut viziunea timp de aprox 10 secunde total din cauza luminei pe care aceasta o producea si urechiile au inceput sa imi "țiuie" sau "fluiere" extrem de tare. Dupa care in urmatoarele aprox. 2 ore sa am dificultati de auz. Fluieratul acela a continuat inca 2 ore dupa si inca mai continia daca nu apucam sa adorm. Insa de atunci la fiecare zgomot mai puternic, sau ascutit urechiile imi scartie destul de tare, urmata de o durere nu atat de puternica. Nu stiu ce am patit dar nu e tocmai ok. Au trecut deja 4 zile de la incident si inca nu mi-am revenit. Si uneori cat stau in pat simt o mica durere in ureche. Si un tiuit aproape de neobservat.
1 comentarii
e cazul de un consult ORL... sa examineze timpanul si sa faca audiograma
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2aparat auditiv
- 0ameteala si tulburari de auz
- 0Pierdere partiala auz
- 2dopurile de urechi afecteaza auzul?
- 2Ureche infundata si cu cealalta aud slab
- 2ecou in ureche si diminuarea auzului
- 2E posibil sa imi pierd auzul?
- 2Otita medie
- 2Urechea
- 1auz slab
- 0Otita-revenirea auzului
- 1Problema de sanatate, dar fara diagnostic concret (scaderea auzului)
- 1Sechele post-otitice
- 2Bebeluș 2 saptamani
- 0Trauma sonora, ce ar fi de facut si se poate remedia in timp ?
- 4Probleme auz job call center
Mai multe informații despre: auzul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: