Probleme auz job call center

15-05-2022
LRP
Nu este medic/terapeut
LRP
Bună ziua, am nevoie de un sfat: lucrez în call center de un an și două luni. Am avut urechea înfundată un timp de la covid, acum și-a revenit. Nu am mai făcut audiogramă. La ORL, doamna doctor mi-a recomandat sa nu practic această meserie mai mult de 5 ani, zice că în timp poate afecta grav auzul. Menționez că dau căștile tare doar când nu aud clientul, dar am prostul obicei de a asculta și seara, când ajung acasă, muzica in căști, uneori tare. Uneori aud un țiuit în urechi, se înfundă ușor și își revine într-un minut.

Puteți să-mi spuneți, va rog, daca într-adevăr aceasta muncă poate distruge nervul auditiv? Mulțumesc! Acum un an, când m-am angajat, audiogramă mi-era buna. Uneori simt că nu suport sunetele mai ridicate și simt nevoia sa mă izolez fonic.
4 comentarii
0
16-05-2022, ora 11:39
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Vederea, auzul, memoria si echilșibrul. pot fi mentinute in stare Buna. doar părin Alimerntaie Corecta si Hidratare
calitatea sangelui care urca la cap. depinde de starea intestinelor, ficatului..si de ce pune omul in farfurie...
de aici si logica Intrebare
varsta, sexul.. ce inaltime si cate KG ai???
ai 3 mese mici corecte pe zi..si Hidratare corecta cu apa si ceaiuri calde ???
0
16-05-2022, ora 12:46
LRP
Nu este medic/terapeut
LRP
Bună ziua, am 26 de ani, sex feminin. Înălțime: 1, 74 și 60 kg. Da, încerc să mănânc sănătos, 3 mese pe zi am de obicei. Beau in jur de 1, 5 l apa pe zi + doua cafele, câteodată. Mă gândeam doar că acele căști, uneori cu sunet ridicat, pot afecta in timp celulele auditive.
1
16-05-2022, ora 13:25
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
milioane de oameni.. asculta muzica tare. compun muzica, lucreaza cu casti...
afecteaza auzul.. doar cand sangele este deshidratat.. de proasta calitate si nu alimenteaza acele celule nervoase din urechea interna sau creier
0
16-05-2022, ora 15:43
LRP
Nu este medic/terapeut
LRP
Mulțumesc mult.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.