ecou in ureche si diminuarea auzului
Buna ziua,
Mama mea a constatat de vreo 2 luni ca s-a diminuat putin auzul la urechea dreapta iar de cateva zile simte ca aude cam cu 50% mai slab cu urechea dreapta fata de cealalta si in plus vorbele au un ecou in ureche.
A fost la medic si acesta a spus ca poate sa fie o raceala puternica sau sa fi avut un accident vascular si i-au fost prescrise aceste medicamente: otis-t, vincamina, ozitrops, ibusinus, toate acestea cam pentru aproximativ 6 zile si apoi sa mearga la control.
Va rog frumos, doamna/domnule doctor, sa ma indrumati ce ar fi de facut si desigur ce parere aveti raportat la cele relatate. Pe mine ma ingrijoreaza si sigur si pe mama dar nu vrea sa imi arate mie ingrijorarea. Ceea ce a spus doctorul cu accidentul vascular ma ingrijoreaza, are doar o zi de tratament. Ce poate fi? Isi poate recupera calitatea auzului si poate scapa de acel ecou in ureche?
Va multumesc pentru solicitudine.
Mama mea a constatat de vreo 2 luni ca s-a diminuat putin auzul la urechea dreapta iar de cateva zile simte ca aude cam cu 50% mai slab cu urechea dreapta fata de cealalta si in plus vorbele au un ecou in ureche.
A fost la medic si acesta a spus ca poate sa fie o raceala puternica sau sa fi avut un accident vascular si i-au fost prescrise aceste medicamente: otis-t, vincamina, ozitrops, ibusinus, toate acestea cam pentru aproximativ 6 zile si apoi sa mearga la control.
Va rog frumos, doamna/domnule doctor, sa ma indrumati ce ar fi de facut si desigur ce parere aveti raportat la cele relatate. Pe mine ma ingrijoreaza si sigur si pe mama dar nu vrea sa imi arate mie ingrijorarea. Ceea ce a spus doctorul cu accidentul vascular ma ingrijoreaza, are doar o zi de tratament. Ce poate fi? Isi poate recupera calitatea auzului si poate scapa de acel ecou in ureche?
Va multumesc pentru solicitudine.
2 comentarii
Nu ati precizat daca mamei dumneavoastra i s-au facut teste auditive pentru a constata cat este de scazut auzul si sa se orienteze catre cauza acestei stari. Rezultatele indica daca auzul poate fi recuperat cu tratament sau reabilitat cu aparat auditiv. Puteti beneficia de toate testele si probe cu aparate auditive in fiecare centru Audionova din fiecare judet.
Am inteles de la mama ca a facut audiograma si in urma acesteia a spus ce am relatat mai sus, insa dupa 3 zile cu tratamentul precizat nu simte imbunatatire si nu stiu ce este de facut si daca medicul respectiv chiar a stabilit acest tratament corect, se pare ca nu. As vrea sa stiu ce sa fac si unde sa merg cu mama pentru a beneficia de o consultatie si un tratament corecte.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3am un handicap auditiv de 30% la urechea dreapta
- 0ameteala si tulburari de auz
- 0Pierdere partiala auz
- 3pierderea auzului.
- 2dopurile de urechi afecteaza auzul?
- 3urechea stanga cea protezata, a scazut auzul drastic in 6 luni
- 1Proba auzului se face introducand diapazonul in gura?
- 2Ureche infundata si cu cealalta aud slab
- 2E posibil sa imi pierd auzul?
- 2Urechea
- 1auz slab
- 1Probleme de auz in urma unui incident cu pirotehnice
- 1Sechele post-otitice
- 4Probleme auz job call center
Mai multe informații despre: sistemul auditiv auzul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: