Probleme cu maselele de minte si dinti
Am probleme cu toate cele 4 masele de minte, s-au spart si sunt la nivel cu gingia si ma dor foarte tare cand mananc sau ma ia din senin o durere ascutita si intensa care incepe la o masea si dupa aceea se extinde la toate. Nu mi se umfla obrazul sau alte chestii de genul. Ce este de facut in cazul lor?
Alta problema ar fi dintii care in urma cu ceva timp am observat ca a inceput sa pice smaltul la aproximativ toti dintii (partea de jos nu e prea afectata, inca). Ce este de facut in cazul lor? Trebuie scosi sau se pot plomba?
Problema este grava deoarece nu mai pot manca nimic tare pe nici o parte si mai nou nici cu dintii din fata.
Va multumesc anticipat, Toader Laurentiu
Alta problema ar fi dintii care in urma cu ceva timp am observat ca a inceput sa pice smaltul la aproximativ toti dintii (partea de jos nu e prea afectata, inca). Ce este de facut in cazul lor? Trebuie scosi sau se pot plomba?
Problema este grava deoarece nu mai pot manca nimic tare pe nici o parte si mai nou nici cu dintii din fata.
Va multumesc anticipat, Toader Laurentiu
2 comentarii
Buna ziua! Se pare ca aveti nevoie de rezolvarea mai multor afectiuni. In legatura cu molarii de minte ce prezinta carii profunde(" sparti pana la gingie" ), acestia trebuie extrasi. Inainte de interventie, trebuie facuta o radiografie. Ceilalti dinti se incearca sa se trateze, depinde de stadiul in care sunt. Nu exista "pastila" minune ce rezolva problema, va sfatuiesc sa va indreptati spre un medic dentist pentru a va face un plan de tratament. Numai bine!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Maseaua de minte nu are loc sa iasa.
- 17inflamare gingie la maseaua de minte
- 11Formatiune alba in locul extractiei
- 2Carie masea de minte
- 4maseaua de minte cariata
- 6Molari care ii imping atat in stanga cat si in dreapta sunt foarte cariati
- 9mi sa umflat partea stanga jos si gatu, nu puteam inghiti si ma durea maxilarul
- 5daca scot masele, pozitia dintilor se va mai schimba, maxilarul se retrage?
- 0Masea de minte crescuta 60 la suta - dureri intensitate medie, ocazionale, de mai multe zile
- 1gura inclestata si molar de minte inflamat cu carie pozitionat spre mandibula
- 6Problema maseaua de minte ajutor.
- 0Problema masea de minte
- 3Extractie masea de minte
- 1Crestere masea de minte
- 2Stomatologie extracție măsea de minte
- 15Stomatologie
- 6Durere in zona maselei de minte pe partea stanga
- 1Ajutor - amorteala și furnicături in bărbie, ma doare și urechea dupa extractie
- 3Urmeaza extractia celor 4 molari de minte si as avea nevoie de un sfat.
- 4Durere molari de minte
Mai multe informații despre: Maseaua de minte
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: