Dureri si pocnituri la incheietura maxilarului
Buna seara! Am si eu o problema serioasa a danturii. Am avut o dantura sanatoasa pana la aparitia maselelor de minte. Acestea au aparut la intervale mari de timp intre ele. Pe partea stanga a maxilarului mi-au aparut pe la 21-23 ani, ceea ce a dus la o marire relativ usoara a maxilarului pe partea stanga, iar pe partea dreapta sus nu am deloc masea de minte, iar jos a erupt pe la 25 de ani.De cand mi-au aparut cele doua pe partea stanga si pana a erupt si cea de pa partea dreapta, pe aceasta parte dreapta a inceput sa mi se rupa mici colturi din masele, iar din una mi s-a spart o bucata destul de mare necesitand plomba. Dupa aproximativ 3 ani de zile si in urma unei decapusonari a iesit complet si aceasta masea de pe dreapata. Dar in tot acest timp am avut probleme serioase cauzate de dureri dintii au inceput sa mi se ciobeasca si sa se toceasca in unele zone, mi-a aparut de asemenea retractie gingivala pe aceasta parte dreapata dar la dintii de sus(mi s-a spus ca din cauza periajului excesiv, ce-i drept ma periez cam mult, dar nu cred ca aceasta este singura cauza)si in final am decis sa scot aceasta masea desi ea era perfect sanatoasa. Am suferit o interventie zic eu nefericita din partea unei doamne stomatolog care mi-a scos-o in doua zile dupa ce in prima zi incercase fara o radiografie, fara asistenta si fara toate instrumentele disponibile chinuindu-ma in acea zi mai bine de o ora si reusind abia a 2-a zi avand si asistenta si instrumentele necesare disponibile.
La ora actuala imi trosneste incheietura maxilarului pe partea unde am avut maseaua atunci cand deschid gura mai larg, sau cand mananc, simt o durere aproape continua pe partea dreapta amaxilarului, atat la dinti cat si in dreptul urechii, iar intreaga dentitie prezinta urme de tocire care avanseaza in continuare atat sus cat si jos. Pe partea stanga(unde maxilarul inferior este mai mare) am ambele masele de minte, nu este cumva un DEZECHILIBRU acum intre cele doua parti ale maxilarului. Eu asta simt ca ceva este in neregula si mi-am format obiceiul de a strange din dinti inclusiv noaptea.
Imi puteti spune o parere referitor la detaliile pe care vi le-am dat?
La ora actuala imi trosneste incheietura maxilarului pe partea unde am avut maseaua atunci cand deschid gura mai larg, sau cand mananc, simt o durere aproape continua pe partea dreapta amaxilarului, atat la dinti cat si in dreptul urechii, iar intreaga dentitie prezinta urme de tocire care avanseaza in continuare atat sus cat si jos. Pe partea stanga(unde maxilarul inferior este mai mare) am ambele masele de minte, nu este cumva un DEZECHILIBRU acum intre cele doua parti ale maxilarului. Eu asta simt ca ceva este in neregula si mi-am format obiceiul de a strange din dinti inclusiv noaptea.
Imi puteti spune o parere referitor la detaliile pe care vi le-am dat?
8 comentarii
Chiar nimeni nu vrea sa ma ajute si pe mine cu un raspuns? Va rog mult!
trebuie consultat un stomatolog bun sau cu chirurg de oro-maxilo-faciale. Trebuie facute niste radiografii(temporo-mandibulare, de maxilar) si o examinare corecta a danturii. Pana atunci, puteti lua niste calciu cu vit D3.Cati ani aveti?
multi inainte! eu am terminat medicina, dar nu dentara, asa ca nu va pot ajuta mai mult.bafta!
Multumesc, oricum pentru amabilitatea de a incerca sa ma ajutati! Poate va urmeaza exemplul si cineva care este de specialitate! Numai bine si multumesc inca o data!
Salut am aceiași problema de 4 ani, ai reușit sa rezolvi ceva?? Aștept un răspuns dacă se poate cu stima Ștefan
Buna ziua, situatia dumeavoastra este destul de ampla si trebuie tratata in colaborare medic stomatolog-ortodont si poate si chirurgie OMF. Un set de radiografii dentare va fi indicat pentru a verifica starea dentara si a proceselor alveolare. Nu ati precizat cand a avut loc extractia maselei de minte; o perioada scurta 2-3 saptamani poate fi un disconfort local, dar daca persista mai mult trebuie verificat sa nu fie alta cauza. Pentru mai multe detalii este nevoie de consult clinic.Numai bine!
Sărumana poate am greșit nu am avut nici o problema cu dinți am avut o altercație am primit un pumn în partea dreapta a ochiului mai exact sub ochi și cred eu de atunci am aceasta sinuzita maxilară nu ma deranjează nimic în schimb am amețeli când ma misc brusc sau ma ridic brusc din pat sau de pe scaun și când mișc maxilaru aud niște pocnituri incomode și dubioase mai am și probleme cu aslo dar asta o am tot din cauza sinuzitei cred
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0Masea de minte care nu are loc sa iasa
- 3Bubite bucale
- 5Problema cu maxilarul
- 8Amigdala, limba si maseaua de minte
- 6Se slefuieste pe lucrare metalo-ceramica?
- 7O posibila infectie dupa extractie!
- 7Maseaua de minte, durere si gingie umflata
- 1Probleme dentare
- 1Maseaua de minte
- 1Molarul de minte
- 3e greu de extras maseaua de minte?
- 1Post operatie masea de minte
- 0Complicatii masea de minte
- 2Se umfla maxilarul de jos din stanga (obrazul) numai dimineata cand ma trezesc
- 16Maseaua de minte (gaura mare in mandibula dupa scoaterea firelor)
- 0Masea de minte crescuta 60 la suta - dureri intensitate medie, ocazionale, de mai multe zile
- 1Molar de minte spart
- 2masele cariate si masea de minte
- 3Nu pot deschide gura
- 15Stomatologie
Mai multe informații despre: Maseaua de minte maxilarul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: