probleme cu gatul, va rog lamuriti-ma!
Buna ziua, am o durere la urechea dreapta de mai bine de un an iar de cateva luni am dificultate la inghitit, durerea de ureche e suportabila si nu e permanenta iar pe vremea aceea am fost la un oftalmolog si mi-a zis ca urechea nu are nimic si poate fi de la maxilar osicum mi-a dat niste picaturi de alcool boricat care m=au ajutat cat de cat, acum ma igrijoreaza dificultatea la inghitit, desi nu ma doare nimic, am fost la un endocrinolog si dupa ce am facut radiografie la glanda si analizele ce se impun mi-au zis ca tiroida e ok, de la ce poate fi aceasta dificultate si chiar si durerea la ureche cae apare si dispare?specific faptul ca dificultatea la inghitit este tot timpul nu doar cand mananc sau cand beau apa, va multimesc
1. folositi corect termenii.
oftalmologiea se ocupa cu OCHII
Otorinolaringologiea ( ORL) cu nas, gat urechi, laringe)
2.durere din gat este de la muschii faringelui care se prind de osul mastoidian.. si de aici durerea care radiaza in ureche.
Problema mai grava este la faringe sau Gura esofagului.
mergeti la gastrologie pentru o endoscopie gastrica sau un tranzit baritat esofagian.
oftalmologiea se ocupa cu OCHII
Otorinolaringologiea ( ORL) cu nas, gat urechi, laringe)
2.durere din gat este de la muschii faringelui care se prind de osul mastoidian.. si de aici durerea care radiaza in ureche.
Problema mai grava este la faringe sau Gura esofagului.
mergeti la gastrologie pentru o endoscopie gastrica sau un tranzit baritat esofagian.
imi cer scuze cu termenii, eu nu am durere in gat nici un pic doar urechea dar nu mereu, problema mea este dificultatea la inghitit, poate fi ceva grav?
da. incepand. cu o simpla mucoasa uscata din cauza unui reflux gastroesofagian sau a excesului de acidulate.. si pana la o tumora de esofag.. dau aceleas simptome.
numia investigatiile o sa te lamureasca ce ai..
mergi la gastrologie
numia investigatiile o sa te lamureasca ce ai..
mergi la gastrologie
eu am avut cu cativa ani in urma o esofagita de reflux, am acut 2 gastroscopii cand mi0a depistat acest lucru, am facut tratament cu pantecta[pantoprazol]si nu am mai avut probleme, de fapt atunci aveam dureri de stomac dar nu dificultate la inghitit, imi e frica sa mai fac acea gastroscopie,
A inca ceva, de ceva vreme intr-adevar la anumite alimete dupa ce mananc imi vin pe gat inapoi...m-ati speriat putin cand mi-ati vorbit de i tumoare...va multumesc pentru sfat
buna seara...scuzati-ma ca va scriu la ora aceasta tarzie..dar de 2 saptamani am sensatia unui nod in gat...simt cateodata ca ma sufoc ca nu am suficient aer...si dimineata am in gura un gust amar si cand scuip[scuzati-mi limbajul] este asa o saliva neagra...ce poate fi?sunt cam panicat...si am uitat sa va spun ca fumez si am 17 ani.va rog ajutati-ma!
initial tre sa faci un consult ORL.. si unul la Gastrologie.
numai asa o sa stii ce trebuie sa tratezi !
numai asa o sa stii ce trebuie sa tratezi !
Buna ziua,
Numele meu este Barbu Marinela Adela si am 23 de ani si 7 luni.
In anul 2009 in urma unor analize generale printre care si ASLO mi-a iesit valoarea 400.Dupa 6 luni de moldamin am avut 640, dupa inca trei luni am avut 520 si apoi dupa alte trei luni 560.
Va rog frumos sa ma ajutati pentru ca deja am facut un an si nu se vede nici un rezultat.
Mentionez ca am facut si exudat faringian si a iesit negative.
Nu am amigdalele scoase desi in copilarie avem destul de des probleme cu acestea.
Va rog sa ma sfatuiti ce investigatii sa mai fac, deoarece cele care tin de also cum sunt fibrinogen, VSH etc au iesit foarte bune.
Multumesc tare mult pentru timpul acordat acestui mail si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Numele meu este Barbu Marinela Adela si am 23 de ani si 7 luni.
In anul 2009 in urma unor analize generale printre care si ASLO mi-a iesit valoarea 400.Dupa 6 luni de moldamin am avut 640, dupa inca trei luni am avut 520 si apoi dupa alte trei luni 560.
Va rog frumos sa ma ajutati pentru ca deja am facut un an si nu se vede nici un rezultat.
Mentionez ca am facut si exudat faringian si a iesit negative.
Nu am amigdalele scoase desi in copilarie avem destul de des probleme cu acestea.
Va rog sa ma sfatuiti ce investigatii sa mai fac, deoarece cele care tin de also cum sunt fibrinogen, VSH etc au iesit foarte bune.
Multumesc tare mult pentru timpul acordat acestui mail si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
investigatii NU cred ca trebuie sa mai faci
este necesar un consult Stomatologic.. si tratamentul complet a cariilor
un consult ORL.. si daca e cazul Tre sa scoti amigdalele.
poti face cateva poze cu amigdalele si sa le trimiti pe mail
este necesar un consult Stomatologic.. si tratamentul complet a cariilor
un consult ORL.. si daca e cazul Tre sa scoti amigdalele.
poti face cateva poze cu amigdalele si sa le trimiti pe mail
Cariile le-am rezolvat... intre timp am descoperit xca am si pulsul 95 este posibil ca acest aslo sa imi fi afectat inima eu am descoperit ASLO ca este mare in noimbrie 2009.
Ar putea fi ceva grav care sa mentina acest aslo marit ?
Multumesc pentru raspuns
Ar putea fi ceva grav care sa mentina acest aslo marit ?
Multumesc pentru raspuns
da Amigdalita cronica.. poate da complicatii la distanta
mergi la ORL..si scoate amigdalele
mergi la ORL..si scoate amigdalele
buna ziua de 3 zile simt ca am ceva in gat nu pot sa mananc sa beau apa si abia pot sa respir am fost la spital si mi sa spus ca m-ia cazut uvula( lingurusul )pe gat in jos si mi sa prescris un antibiotic foarte tare dar imi face rau. un diagnostic concret nu mi sa zis decat atat...cer ajutor la un medic sa imi spuneti ce trebuie sa fac unde trebuie sa ma duc...si daca este posibil asa ceva sa iti cada uvula (lingurusul) cer urgent ajutor..va multumesc
LUeta.. se mareste in volum de la rece, acidulate,..s.a
Alerid, aerius sau claritin 1 tab seara ajuta la scaderea edemului.
la un medic ORL.. poti sa faci o usoara interventie chirurgicala si sa scurtezi lueta
Alerid, aerius sau claritin 1 tab seara ajuta la scaderea edemului.
la un medic ORL.. poti sa faci o usoara interventie chirurgicala si sa scurtezi lueta
Buna ziua, as dori sa va cer sfatul in urmatoarea problema. De 3 saptamani am inceput sa simt o presiune foarte mare pe gat (ca si cum ar apasa cineva foarte puternic) si de asemenea in ambele urechi. Am fost la ORL de 3 ori... initial mi-a dat Azitrox pentru preventie amigdalita si a doua oara mi-a zis ca nu am nimic. Ideea este ca nu am scapat de senzatia aceea de strans de gat si de presiunea imensa in urechi care alterneaza. Cand simt durerea aceea la nivelul gatului (partea de sus) am impresia ca imi amorteste si partea din spate a gurii si cand inghit parca e gatul mai subtire si nu pot inghiti corect.
Noaptea pot dormi normal, nu am nicio secretie nazala.
Multumesc!
Noaptea pot dormi normal, nu am nicio secretie nazala.
Multumesc!
problema poate fi de la coloana cervicala sau sistemul nervos
trebuie sa mergeti la Reumatologie si neurologie
trebuie sa mergeti la Reumatologie si neurologie
buna ziua am si eu o problema care ma deranjeaza de cateva zile simt k mia ramas ceva...nu stiu resturi de mancare sau flegma.. habar nam.. nu exact in gat un pic mai sus intre gat si nas. e foarte deranjant si nu mai stiu ce sa fac. daca puteti sa imi ziceti ce as putea face inafara de un consult medical am incercat sami "trag" nasul si tot acolo e miam produs voma k mam gandit k nah poate iese si tot nam rezolvat nimic nu mai stiu ce sa fac. tin sa mentionez k nu am fost racita anul acesta, si nici nam nici un fel de simtome de raceala sau nas infundat pur si simplu sa oprit ceva acolo si nu mai vrea sa coboare nici in gat nici sa iasa pe nas afara (scz expresia) helpppppp
1. gatul are forma unei palnii.. si nu se poate opri nimic nicaieri..decat corp strain ( os..s.a)
2 mancarea nici nu ajunge mai sus.. acolo intre nas si gat..( rinofaringe) este o zona exclusiv respiratorie
3 acolo se afla locul unde sunt Polipii la copii cei mici.. daca nu ai fost operata de polipi.. ai putea avea surpriza ca sau mai marit in volum
4. acolo uneori.. se mai formeaza si formatiuni tumorale.. care trebuie depistate la timp prin consult ORL.. si endoscopie naso-faringiana
5 Uneori.. inflamatia in rinofaringe ajunge din esofag si mucoasa faringelui.. la persoanele cu reflux gastric, care consuma multe acidulate, citrice, si alimente foarte acre ( otet, muraturi..s.a)
asa ca in conditii de domiciliu
1.poti sa tii regim fara acru, acidulat si citric
2 faci Inhalatii cu 200 ml ceai fierbinde de musetel + 4-5 pic de ulei volatil de eucalipt
inspiri acei aburi calzi pe nas si gura 10 minute.. dupa care pui cu pipeta in nas acel caei..si faci spalaturi nazale..iar cu restul ceaiului cald faci gargara.. se poate de 6-10 ori pe zi !!!!!!!!
3 daca pana luni nu te simti mai bine. Mergi la ORL
2 mancarea nici nu ajunge mai sus.. acolo intre nas si gat..( rinofaringe) este o zona exclusiv respiratorie
3 acolo se afla locul unde sunt Polipii la copii cei mici.. daca nu ai fost operata de polipi.. ai putea avea surpriza ca sau mai marit in volum
4. acolo uneori.. se mai formeaza si formatiuni tumorale.. care trebuie depistate la timp prin consult ORL.. si endoscopie naso-faringiana
5 Uneori.. inflamatia in rinofaringe ajunge din esofag si mucoasa faringelui.. la persoanele cu reflux gastric, care consuma multe acidulate, citrice, si alimente foarte acre ( otet, muraturi..s.a)
asa ca in conditii de domiciliu
1.poti sa tii regim fara acru, acidulat si citric
2 faci Inhalatii cu 200 ml ceai fierbinde de musetel + 4-5 pic de ulei volatil de eucalipt
inspiri acei aburi calzi pe nas si gura 10 minute.. dupa care pui cu pipeta in nas acel caei..si faci spalaturi nazale..iar cu restul ceaiului cald faci gargara.. se poate de 6-10 ori pe zi !!!!!!!!
3 daca pana luni nu te simti mai bine. Mergi la ORL
multumesc frumos pt raspuns problema este ca eu nu sunt in tara si nu gasesc ulei volatil de eucalipt las putea inlocui cu altceva... apropo azi toata ziua mia fost foarte uscat gatul nasu si gura oricate lichide am baut tot uscat este...asta asa k informatie poate va ajuta...
Buna ziua,
Am citit toate intrebarile si raspunsurile de la acest domeniu(orl) dar nici unul nu-mi raspunde la problema mea:
-de o saptamana am in gat o senzatie de iute si o jena pe care nu am mai avut-o niciodata.Am mers la un consult ORL, dar nu mi-a gasit numic alarmant. Mi s-a prescris o apa de gura, un spay pentru cavitatea bucala si niste pastile pentru supt. Nimic antibiotic. Dupa 3 zile de tratamennt m-am dus la control si mi s-a spus ca nu ar fi chiar nici o problema. Sa continui tratamentul. Am mai facut spalaturi ale cavitatii bucale si cu ceai de musetel si cu o solutie de bicarbonat de sodiu alimentar. Dar, in continuare aceasta senzatie de iute in gat nu-mi trece si ma sacaie in continuare. Pe langa o ecografie gastrica, pe care am citit ca ati mai recomandat-o, ce trebuie sa mai fac sa scap de aceasta problema care nu-mi mai da pace? Ce medic imi recomandati?
Va multumesc mult.
Am citit toate intrebarile si raspunsurile de la acest domeniu(orl) dar nici unul nu-mi raspunde la problema mea:
-de o saptamana am in gat o senzatie de iute si o jena pe care nu am mai avut-o niciodata.Am mers la un consult ORL, dar nu mi-a gasit numic alarmant. Mi s-a prescris o apa de gura, un spay pentru cavitatea bucala si niste pastile pentru supt. Nimic antibiotic. Dupa 3 zile de tratamennt m-am dus la control si mi s-a spus ca nu ar fi chiar nici o problema. Sa continui tratamentul. Am mai facut spalaturi ale cavitatii bucale si cu ceai de musetel si cu o solutie de bicarbonat de sodiu alimentar. Dar, in continuare aceasta senzatie de iute in gat nu-mi trece si ma sacaie in continuare. Pe langa o ecografie gastrica, pe care am citit ca ati mai recomandat-o, ce trebuie sa mai fac sa scap de aceasta problema care nu-mi mai da pace? Ce medic imi recomandati?
Va multumesc mult.
De 2 zile am inceput sa simt aceeasi chestie... si.. simt de parca se agraveaza cu fiecare ora... Va rog ajutati'ma.. mie teama sa nu patesc..ceva... Imi da stare de vome in permanenta... si simt ceva un glod in gat... care ma si furnica
Ma rog foarte mult ajutati'ma
Ma rog foarte mult ajutati'ma
1. Tii teama sa patesti.. ce?
2 sa te ajut cum?
Cred ca este corect sa stii ce ai.. sipentru asta trebuie sa fii consultat de un medic de familie sau direct la Gastrologie
2 sa te ajut cum?
Cred ca este corect sa stii ce ai.. sipentru asta trebuie sa fii consultat de un medic de familie sau direct la Gastrologie
Buna ziua! maine fac o saptamana de cand ma m inecat cu mancare. de atunci nu mai pot manca paine nu mananc de cat zeama de la ciorbe si supe, ceaiuri. Inca am teama ca ma pot ineca din nou si simt ceva in partea dreapta a gatului care nu imi da voie sa inghit. de cate ori incerc sa mananc paine si se duce greu ma speri si beau foarte multa apa si simt ca ma sufoc si ma cam doare in capul pieptului. ajutati-ma va rog la ce doctor pot merge pt a afla ce am si sa ma pot vindecat pt ca am slabit foarte rau. va multumesc! PS sunt din bucuresti
poate fi un corp strain pe esofag
este nevoie de un consult la ORL..si daca e cazul si o endoscopie esofagiana.. la gastrologie !!!
este nevoie de un consult la ORL..si daca e cazul si o endoscopie esofagiana.. la gastrologie !!!
Buna ziua, tot cu o problema de durere in gat ma confrunt si eu.De ceva timp, sunt luni bune de zile spre un an, episodic, pe partea dreapta, in zona amigdalei drepte imi apare o durere ce se manifesta ca o arsura si de cele mai multe ori reflecta in nara dreapta si in urechea dreapta..Aceasta durere iradiaza si pe bolta palatina si se simte ca si o amorteala.Uneori am dureri si in zona cervicala tot pe partea dreapta, si la baza craniului tot pe partea dreapat, concomitent cu senzatia din gat.E extraordinar de deranjanta.Am fost la orl, am facut exudat...mi-au spus ca nu e nimic.E adevarat ca am niste noduli pe tiroida, monitorizati de medicul endocrinolog- nu necesita nici tratament nici interventie chirurgicala-e posibil ca acest simptom sa fie de la tiroida?
La un moment dat am facut un tratament cu Nurofen Forte pentru ca aveam gatul inflamat de la o raceala si aceasta senzatie a trecut... apoi cand am avut o stare de suparare- cred eu, asa asociez momentul reaparitiei- m-am confruntat iar cu durerea.nu stiu unde sa merg sa-i dau de cap, sa scap de acesta durere?Va rog poate ma sfatuiti si gasesc o cale de rezolvare.Va multumec.
La un moment dat am facut un tratament cu Nurofen Forte pentru ca aveam gatul inflamat de la o raceala si aceasta senzatie a trecut... apoi cand am avut o stare de suparare- cred eu, asa asociez momentul reaparitiei- m-am confruntat iar cu durerea.nu stiu unde sa merg sa-i dau de cap, sa scap de acesta durere?Va rog poate ma sfatuiti si gasesc o cale de rezolvare.Va multumec.
1. radiografii la coloana cervicala si consult la reumatologie
2 consult la gastrologie
3. egzamen fund de ochi si cunrezultatul consult la neurologie
2 consult la gastrologie
3. egzamen fund de ochi si cunrezultatul consult la neurologie
pana la urma am ajuns la o policlinica...la spitalul coltea si la spitalul de urgenta unde mi sa facut o endoscopie digestiva superioara si se pare ca nu am nimic.desi mi au confirmat 3 medici nu reusesc sa mananca decat zeama de la ciorba.supa si ceaiuri... desi mi sa spus ca nu as avea nimic am un gust amar in gura si ma jeneaza ceva pe gat...va multumesc foarte foarte mult
e foarte bine ca nu e nimic patologic
esre vorba de spazme esofagienevsi atat
1. ar trebuibsa lucrati putin la capitolul mental si sa va schimbati modul de gandire, atitubinea fata de viata, fata de lumea din exterior si cel mai important sa va impacati cu dvs..in interior, in suflet
2. luati nospa 3 pe zi si valeriana tab sau tinctura tot de 3 ori pe zi... inainte de mese... pana dispar spazmele si dupa... scadeti treptat numarul de pastile luate... 2 pe zi... si peste cateva zile cate 1. seara
esre vorba de spazme esofagienevsi atat
1. ar trebuibsa lucrati putin la capitolul mental si sa va schimbati modul de gandire, atitubinea fata de viata, fata de lumea din exterior si cel mai important sa va impacati cu dvs..in interior, in suflet
2. luati nospa 3 pe zi si valeriana tab sau tinctura tot de 3 ori pe zi... inainte de mese... pana dispar spazmele si dupa... scadeti treptat numarul de pastile luate... 2 pe zi... si peste cateva zile cate 1. seara
va multumesc foarte foarte mult pentru raspunsuri
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 48crize de respiratie
- 23Dependenta picaturi de nas
- 4Ajutor! Nu mai pot sa inghit!
- 13infectii in gat repetate
- 25nas infundat respiratie ingreunata
- 33jena in gat
- 4senzatie de inecare
- 2probleme cu gatul (bacterii+streptococi)
- 5Sputa galbena! Infectie sau ingrijorare mare?
- 3Probleme cu gatul
- 5Problema grava cu gatul
- 3desi operata de amigdale continui sa fac puroi in gat
- 3Nod, jena in gat si recent a aparut disconfort la inghitire !
- 1Intrebare problema respiratorie
- 5corp strain in gat
- 9Sinuzita maxilara si rinita alergică
- 4Respirație greoaie
- 1Respiratie cu nod in gat
- 15Respiratie grea
- 2Respirație grea, senzație de greutate în piept.
Mai multe informații despre: Dificultatea in deglutitie Respiratie dificila gatul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: