Probleme cu abdomenul la 2 ani de la cezariana

21-08-2021
Melinna
Nu este medic/terapeut
Melinna
Bună ziua,
Am născut prin cezariana acum 2 ani și 2 luni și deși, nu am avut nicio problema în spital, operația decurgând foarte bine, la fel și recuperarea în spital, când am ajuns acasă și m-am așezat în pat am simtit o apăsare în zona inciziei și m-am speriat pt ca în spital nu simțisem asa ceva. Mi s-a spus ca e normal sa simt presiune acolo mai ales dacă alaptam. Problema e ca eu așteptam să treacă timpul și sa fie mai bine, sa dispară, dar nu a fost asa, cu cât a trecut timpul, a devenit și mai ciudat, senzatiile erau asa ciudate în zona, eu m-am panicat, am intrat și intr-o depresie postnatala, a trebuit sa iau pastile. În primele săptămâni m-am agitat foarte tare, cred ca ma ridicam și repede din pat, am plans foarte mult, am mers la ginecologi, mi se spunea ca totul e normal cu operația. Doar ca senzatiile din burta nu dispăreau, la 3 luni de la operație am început sa simt presiune/strângere pe verticala, între mușchii drepți abdominali(ceea ce nu mai simtisem). Nu am diastasis.De atunci nu au trecut senzatiile nasoale, strangerile, apasarile în zona abdomenului. Simt o presiune constanta în tot abdomenul, și sub buric, ma strange, ma tine. Am mai avut perioade când a fost mai bine, nu cum ar trebui sa fie, dar era suportabil. De câteva săptămâni s-au intensificat toate, și se contracta mușchii abdominali mai mereu, lucru care este foarte ff deranjant, în special dimineața. Am fost la ginecologi din nou, totul arata bine cu operația, nu e nimic ginecologic, la 4 luni de la operație am făcut și RMN care e normal, am făcut și radiografie acum câteva zile, totul normal, în afara faptului ca am f multe gaze în stomac. Am fost și la neurolog, a observat contracțiile mușchilor abdominali, mi-a recomandat un emg, dar nu mi-a prescris nimic. Nu știu ce sa mai fac pentru ca este foarte deranjant, deseori presiunea puternica și contracțiile se simt îngrozitor, încât nu pot face nimic. Se pare ca nimeni nu își da seama ce am și de ce simt toate astea.. Nu știu ce sa mai fac, unde sa mai merg, este fff ciudat.. :( Dacă aveți vreo idee sau vreun sfat.. Mulțumesc!
6 comentarii
0
21-08-2021, ora 15:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua. Pot fi niste dureri cenestopate. Eu am avut asa ceva. Mi-au trecut initial cu cateva picaturi de Haloperidol. Apoi au reaparut dupa multi ani si au trecut cu Tiapridal. Pur si simplu mi se incordau muschii de la burta si ma dureau foarte tare. Nu am facut niciodata cezariana. Psihiatrul mi-a recomandat tratamentul cu care mi-au trecut durerile.
0
21-08-2021, ora 16:21
Melinna
Nu este medic/terapeut
Melinna
Mulțumesc frumos! Ma bucur ca d-voastra v-ati revenit. Da, am mers și eu la psihiatru, am luat și Tiapridal. Dar senzatiile nu au încetat. Pentru ca este și o presiune constanta în abdomen, ca și cum m-ar apasa ceva. Asa ceva ați simtit?
0
21-08-2021, ora 21:33
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da!
Vorbiti cu dumnealui poate va da cateva picaturi de haldol, 5-10, nu multe.
Nu s-a observat niciun fel de ameliorare cu Tiapridalul?
0
21-08-2021, ora 23:07
Melinna
Nu este medic/terapeut
Melinna
Au fost momente când am fost mai bine, dar nu normala..Apoi iar mai rau...Simt ca dacă fac efort, dupa e mai rau..Nu-mi dau seama ce se întâmplă... Asa eficiente au fost picăturile pt d-voastra? Nu știam de ele. Dupa cât timp de luat Tiapridal v-a trecut? Mulțumesc!
0
22-08-2021, ora 00:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Eu ma linisteam dupa ce luam picaturile sau Tiapridalul. Durerile au durat cam cate un an de fiecare data. Dar daca luam Tiapridalul sau Haldolul si ma puneam in pat, dormeam putin si treceau.
0
22-08-2021, ora 15:04
Melinna
Nu este medic/terapeut
Melinna
Nu ma linisteau asa pastilele, nu îmi trece dacă ma asez in pat.. De-aia ma gândesc ca nu e somatizare, ci e ceva de la cezariana, vreo sensibilitate ceva, chiar dacă nu se vede nimic la nicio investigatie, pt ca operația a fost ok..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alăptarea după cezariană
  • Cezariana a fost asociată cu o creștere a cazurilor de avort și sarcină ectopică
  • Copiii născuți prin cezariană pot prezenta un risc mai ridicat de obezitate
  • Numărul tot mai ridicat de cezariene ar putea avea impact asupra evoluției
  • Cezariana nu afectează calitatea vieții sexuale
  •