Dehiscenta dreptilor abdominali dupa cezariana
Buna seara. Am nascut in urma cu 1 an si 2 luni prin cezariana. Din timpul sarcinii am observat ca muschii abdominali se departasera si cam ieseau in afara intestinele printre dreptii abdominali, insa mi s'a zis ca e normal, mai ales ca am avut burtica f mare, inainte de sarcina aveam 47 kg, luasem 11 kg in sarcina, fatul a avut 3200 g, circumferinta abdomenului a fost 100 cm, si eu am doar 1.54 m... Dupa nastere, am tot asteptat sa isi revina, desi observam ca inca aveam departati dreptii abdominali, ginecologul mi'a zis ca pot face exercitii fizice (pe care le'am inceput la 3 saptamani), si fitness (am inceput la 3 luni, atunci mi'a zis ca pot incepe). Incepusem si abdomenele, desi aveam dureri f mari. Mai pun si faptul ca eu sunt f mancacioasa, si am mese destul de copioase, poate si asta a contribuit... Problema e ca inca am ramas cu muschii departati, cand stau intinsa pe spate, in zona epiastrica imi apare o umflatura cat un pumn, sau daca stau in picioare dar ma las un pic pe spate. Uneori simt un junghi in acea zona si se vede cum iese in afara si se intareste ceva, se vede conturul si se palpeaza perfect. Imi intra cam 3 degete printre muschi. Problema e ca eu sunt printre altele si antrenor de fitness si ridic greutati, la presa ridic cam 70 kg, copilul il ridic care deja are 10 kg, si peste vreo 4 ani mai vreau un copil... Imi poate afecta conditia aceasta cu ceva in viitor? Nu voi mai avea voie sa ridic greutati de niciun fel? Sa am inca o sarcina? Va trebui in final sa ma operez? Mi'e f frica de operatie, mai ales ca dupa cezariana eu inca am dureri acum dupa 1 an si ceva de la operatie... Multumesc anticipat pt raspunsuri.
5 comentarii
Buna seara! Ce fel de incizie s-a facut ? Orizontala, suprapubiana ( incizia indicata pentru cezariana ) sau verticala, mediana? Dehiscenta muschilor drepti abdominali se rezolva chirurgical, poti sa consulti un chirurg plastician. Numai bine
Incizia la piele e orizontala, iar la muschi e verticala, ombilico-pubiana... Stiu ca se rezolva chirurgical, dar eu mai vreau inca un copil, si am inteles ca e problema cu asta. Cat despre ridicattul greutatilor, nu stiu daca am voie sau nu... Iar in perioada aceasta chiar nu imi permit operatia, nu numai dpdv al timpului, ci si al evenimentelor din viata personala, profesionala, de familie... Multumesc de raspuns, pana voi merge la o consultatie voi mai astepta aici raspunsuri..
In astfel de probleme eu stiu ca se pune plasa abdominala sau se coase muschii pt a sta apropiati, si in astfl de situatii si daca nu faci nimic TOT rau este pt ca in toate situatiile nu prea ai voie sa ridici greutati.
Cu plasa abdominala la mine cel putin nu sunt probleme legate de dureri inafara ca sa rupt nici nu stiu ca este acolo, se deconteaza prin asigurare.
Cu plasa abdominala la mine cel putin nu sunt probleme legate de dureri inafara ca sa rupt nici nu stiu ca este acolo, se deconteaza prin asigurare.
Asta cu greutatile peste tot am citit'o, desi stiam ca nu am voie sa ridic greutati, speram totusi (degeaba) ca pot fi exceptii... Se pare ca va trebui sa renunt la fitness, desi e f important pt mine... Cat despre operatie... Eu vreau sa mai fac un copil, si banuiesc ca operatia nu am voie sa o fac inainte de o noua sarcina, insa am auzit cazuri in care s'a interzis chiar o noua sarcina din cauza acestei conditii... Insa, doar cand ma gandesc la o noua interventie chirurgicala... Cu greu am trecut peste o cezariana, deja am ditamai cicatricea acolo, sa am inca o cicatrice fix pe abdomen, plus alta interventie de cezariana... Momentan e prea mult pt mine, o sa'mi ia ceva vreme sa ma obisnuiesc cu acest gand. Cicatricea se vede tare? Se poate chema in timpul operatiei oare un chirurg plastician sa faca el inciziile si sutura la sfarsit, sa iasa cicatricea cat mai putin vizibila? Cezariana mi s'a cicatrizat f urat, chirurgii nu se gandesc prea mult la partea estetica... Cat despre bani, as plati'o, numai sa nu raman cu cicatrice urata..
L a mine sa intervenit de trei ori pe aceeasi taietura si pot zice ca este aspectuoasa chiar daca este de 30cm.Trimitemi o adresa de mail si iti trimit o poza, si nu este facuta de un plastician.
Si acum cu plasa rupta oricum folosesc zilnic brau pt a sustine greutatea burtii.
Si acum cu plasa rupta oricum folosesc zilnic brau pt a sustine greutatea burtii.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1recuperare fizica dupa cezariana
- 4Scurgeri puternice din operatia de cezariana
- 0Lichid in uter
- 0Operatie cezariana
- 6Umflarea operatia cezariana
- 0Menstruație după cezariana
- 6Probleme cu abdomenul la 2 ani de la cezariana
- 1Inflamatie operatie cezariana
- 1Intrebare contact sexual dupa cezariana
- 0Operatia de cezariana umflata
Mai multe informații despre: Recuperarea dupa cezariana