Problema cu Refluxu si as fi tare curios de parerea domnului doctor Valeriu...
Salutare forum dupa cum stiti sunt vechi cu problema inca din 2016 am luat sfaturi atat de aici cat si de la medicii de la noi bani ff multi cheltuiti nervi stress etc si spun asta de ce? pentru ca aci pe forum am fost sfatuit fara acru muraturi cirice etc. bun facut urmat apoi la consult privat cu doctori de la bucuresti capitala "domne" nu maghelnitza de cabinet acelas rezultat. mi-au dat pastile gen omez motium care ma imbolnavea mai raw avand in vedere ca tn si acu dar regimul meu consta cam asa fara acid fara alcool fara cocolata branza sau derivate din acestea fara lapte sau dervate din acestea fara mezel fara prajeli deci absolut nimic decat salata ridichii pepene verde banane ulei de maslime sau de cocos lapte de migdale orez sau cocos orez brun paine din cereale integrale etc ideea este oameni buni este ca am ajuns in spania si in franta cu problema mea si dupa atata timp acuzand probleme gen mucus in gat dureri gat usturime respiratie ngreunata etc problema mea nu era defapt refluxul clasic cel care ne trateaza doctorii nostri plus de asta ca refluxul nu se vindeca el se poate tine sub control nu se vindeca in contextul ca ai sa mai mananci ca inante nu niciodata odata cu boala asta nenorocita iti schimbi modul de viatza si de gandire altfel ai sanse sa o ei cu creierii pe miriste...:))) si sa nu mai lungesc pomelnicul atata dragi me colegi suferinzi multi dintre noi suferim de LPR =reflux silentios care este in mod generat de reflux dar de enzima numita pepsina care se afla in stare activa si inactiva care este o poveste destul de lunga ca puteti intelege per asamblu legatura ei si cum roade tesuturile esofagului. deci cand va duceti la un consult mai ales la noi in ro unde multora "doctori" le sunt straine cuvintele LPR refluxul silentios si modul cum se trateaza acesta eu nu generalzez, , , , sa se interpreteze altceva dar cel putin eu am umblat la multi doctori in ro pe problema asta
si acelasi raspuns pana am ajuns unde trebuie si daca nu este reclama... cei care vedeti ca aveti ca simptome mucus in gat senzatie de ceva in gat sau ca va strange gatu dupa masa sau rspiratie ingreunata durere de gat etc ala e LPR si degaba luati omez conrolococ sau nexium sau etc totul sta in dieta si anume alimentele cu PH mai mare de 5 si modul de a gati mancarea si etc exista o lucrare scrisa in sensul asta deci cei care va regasiti cautati-ma pe fbk si va dau acolo adresa grupului nostru de suport ptr cei cu LPR si etc o sera faina va urez si nimic fara DUMNEZEU!!
si acelasi raspuns pana am ajuns unde trebuie si daca nu este reclama... cei care vedeti ca aveti ca simptome mucus in gat senzatie de ceva in gat sau ca va strange gatu dupa masa sau rspiratie ingreunata durere de gat etc ala e LPR si degaba luati omez conrolococ sau nexium sau etc totul sta in dieta si anume alimentele cu PH mai mare de 5 si modul de a gati mancarea si etc exista o lucrare scrisa in sensul asta deci cei care va regasiti cautati-ma pe fbk si va dau acolo adresa grupului nostru de suport ptr cei cu LPR si etc o sera faina va urez si nimic fara DUMNEZEU!!
9 comentarii
tu ai facut romana cu femeia de servici ? si google translate scrie mai croect ca tine. n-am inteles nimic din ce ai scris
mergi si canta la alta masa nu am urmarit sa fac caligrafie. ceea ce trebuie sa intelegi este faptul ca in romania suntem tratati pentru clasicul reflux cu tot felul de prazoale...IPP (inhibatori pompa protoni ) profesore:)))) cand n mare parte foarte multi pacienti sufera de LPR un reflux silentios cu alte aspecte si cu tratament diferit aici in ro daca vii cu o idee sau ceva nou te trimite la pshiolog ca deh. nu urmezi turma:))) eu nic acum in mom de fata iti spun nu sunt 100 la 100 ca inainte nici pe departe dar am renuntat la pastile care sunt foarte nenorocite si odata ce vrei sa ate lasi de ele e un calvar pentru ca au efect de rebound. dar macar stiu o treaba stiu ce am si cum treb sa il controlez oarecum nicidecum cat de superficial ma tratau doar imi lua banii pe consultatie si ne vedem si data viitoare. seara faina nu mai fiti rai ca nu suntem la concurs de lb romana ca suntem copti de scriem pe aici.
Pai si facebook-ul dvs care este ?
Si eu ma "lupt" cu acel mucus de ani de zile, dar apare si dispare.
Am facut si eu fel si fel de controale dar nu mi-au zis nimic concret... adica mi-au zis ca nu am nimic :).
Plus ca ma simt si balonat, am "gaze" mai mereu, imi vine sa inghit tot timpul, am o stare de nervozitate cand am acele simptome, ma simt si mai obosit.
Va salut.
Si eu ma "lupt" cu acel mucus de ani de zile, dar apare si dispare.
Am facut si eu fel si fel de controale dar nu mi-au zis nimic concret... adica mi-au zis ca nu am nimic :).
Plus ca ma simt si balonat, am "gaze" mai mereu, imi vine sa inghit tot timpul, am o stare de nervozitate cand am acele simptome, ma simt si mai obosit.
Va salut.
Si eu sunt in vreo 5 grupuri pe facebook, unul din pacate s-a desfiintat, a fost cel mai bun. Scrie-ne numele grupului tau sau nu avem voie aici?
Eu mai am cateodata "picatura post-nazala", in rest daca sunt atenta la ce si cat mananc si-mi iau suplimentele, e ok :)
P.S. Daca scrii asa, macar scrie mai putin ca pierdem firul :))))
Eu mai am cateodata "picatura post-nazala", in rest daca sunt atenta la ce si cat mananc si-mi iau suplimentele, e ok :)
P.S. Daca scrii asa, macar scrie mai putin ca pierdem firul :))))
Scuzele de rigoare, am scris in graba mare si nu stau sa ma uit detaliat cum am scris :)) important este oameni buni ca ne confruntam cu o boala foarte sacaitoare care ne strica buna dispozitie si cam toata viata ne-o da peste cap. nu stiu daca pot da numele grupului (reclama) facebook Crixus Neagu Dragos Mihai asta cred ca o pot da si putem impartasi mai multe acolo eu ma lupt din 2016 cu ea cu tone de pastile si controale N. si totusi la mine era LPR nici vorba de clasicul reflux sau GERD cum este recunoscut...
@Vizeru, ai dreptate, si eu am LPR., boala poate fii vindecata daca ii dai organismului timp de refacere prin tot ce faci, dieta, stres, alimente trigger, sa. nu mai dormi plat, mese mici ca sa nu mai puna presiune pe sfincterul esofagian, in timp ( sfincterul se reface si scapi si de boala ). Dar e un tratament nu foarte placut si de durata.(si sa scapi de balonare ca si asta Pune presiune pe sfincter). Eu am facut rinita cronica din cauza la LPR, acum sunt pe dieta de PH>5 sper sa scap de rinita.
Dupa cum spune cu subinteles si dr Aviv LPR se vindeca partial :))) deci e faza de healing si mentenanta deci vindeci apoi intretii ceea ce este greu eu sunt pe deta AWD de vreo 3 luni am si organismul mai ciudat se vindeca mai greu :)) rinita am si eu din cauza pepsinei care a ajuns pana in sinusuri si tratez la orl sa vedem cum va decurge oricum urata boala a dat peste noi preferam o hepatita sau o SIDA:))))))) App ptr rinita ce tratament faci ?
Am incercat tot felul de tratamente pentru rinita si n-au mers ( din cauza ca cornetele nazala sunt iritate constant de acid, nu stiu daca e pepsina exact, pentru ca dimineata nasul e mai infundat ca seara si suspectez reflux acid lichid. La tine cum este rinita de cand faci AWD? Am uitat sa zic ca Eu am mai avut LPR acum 2.5 ani si am vindecat si au disparut si problemele cu nasul.
am fost si racit probabil de aici si smptomatologia vad ca s-a mai calmat mi-a dat la orl un antibiotic zxial si un sprey pt nas si vad ca e ok nici gatu nu ma mai deranjeaza ca inainte poi AWD il tin de ceva timp sincer sa fiu sa nu te mint acum nu mai tin exact ca la carte ma refer la mese si programul in totalitate doar ca mananc mai mare de ph 5 regula celor 5 :)) am o lista facuta cu alimentele permise in faza de vindecare inca nu am trecut pe faza de mentenantza pentru ca m-am obisnuit cu cea de vndecare si vad ca mi merge bine am renuntat si la pastile PS: sunt operat si de dev de sept !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 13am fost diagnosticata cu hernie hiatala
- 6de cateva zile, dupa ce mananc imi vine sa ragai si toata mancarea o simt in gat
- 2amigdalita cronica, operatie sau nu?
- 4chisturi la sinusuri si maxilare
- 1Ajutati-ma! bebelușa de 4 luni cu reflux
- 1Fuerte in gat
- 24Mucus, nod, mancarime in gat, tuse seaca - simptome LPR (silent reflux)
- 2Acid la stomac ??
- 3Refluxul poate provoca iritarea traheii?
- 0Regurgitatie si senzatie de ceva in gat
- 1Reflux gastro-esofagian
- 1Laringită, reflux gastro esofagian, sinuzita
- 2Reflux - vitamina d
- 2Reflux acid, gat inflamat, esofag inflamat :(
- 2Ragai des
- 2Reflux gastro esofagian cu tuse
- 1Expectoratie cu sange fara tuse am acid gástric si biliar!
- 0Slabesc si nu ma mai ingras. esomeprazol
- 1Boala de reflux și hernie hiatala mica
Mai multe informații despre: Refluxul digestiv
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: