Slabesc si nu ma mai ingras. esomeprazol

19-06-2022
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Buna ziua, am 32 ani, 1.6m si 53kg.
Media mea a fost mereu de 55kg..max 56.
Am probleme gastrice de mult, doar ca de 1 an s au agravat din cauza anxietatii, stresului, problemelor personale si problemelor cu dantura.
De aproape 1an am probleme urate cu refluxul, raguseli, dureri de esofag..il simt uneori atat d einflamat ca daca sar (de sx ma joc cu copilul si sar), ma doare in piept, esofagul.
Am usoare probleme si la inghitire, aia doar in zilele in care refluxul e urat, adica daca mananc dulce mult sau alimente ce fac reflux.
Mai si fumez si fumatul 'ajuta' mult refluxul. Incerc sa ma las.l de tot.. le.reduc dar nu e destul.
nu fumez mult dar probabil am probleme mai grave deoarece iau si medicamente pt durerile de dantura.
Sunt in lucrari dentare compelxe si a trebuit sa iau medicamente o perioada datorita extractiilor dureroase si a infectiilor. Am slabit in ultima luna 3kg, ceea ce e foarte mult pt mine. Am avut 55kg, am slabit la 52..abia abia m am ingrasat la 53kg.
Problema e ca greu reusesc sa ajung inapoi la 55kg.
toata lumea se mira de cat am slabit.
Stiu ca e nevoie de un control la stomac dar momentan nu e in plan din cauză ca merg des la dentist, plus situatia financiara..ma face sa aman controlul la stomac.

Vreau sa va spun ca am luat esomeprazol zilnic, timp de 3 luni: noiembrie, dec si ianuarie.. simtram ca nu oot fara ele.
Tineam si regim cat d ecat si tot aveam reflux noaptea mai ales, ziua nu, mai ales daca tineam putin regim (fara dulce si mancat pana ma satur), doar noaptea aveam reflux, simteam noduri in gat cand ma mai trezeam si ceva gen noduri pe esofag.
In perioada aceea aveam dureri mari de esifag, usturime ingrozitoare..parca imi ardea cineva gatul.
Era ca si cum aveam o rana veche..deschisa, pe care o zgariam in mod repetat.
Se simtea ca o rana veche ce nu mai suporta a fi rănita a mia oara.
Din ianuarie nu mai am reflux asa urat, ci mult mai usor, nu ma ustura in gat decat rar, cand exagerez si mananc pana ma satur sau chiar putin peste.
Daca manac consistent si beau apa sau suc (rar fac asta), am imediat dureri de stomac. Aceea cred c se numeste indigestie..
daca mai bag un dulce din magazin..cu ciocolata..sunt gara..reflux de toata minunea.
Incerc sa tin regim dar acum mi -e foarte frica ca nu ma mai pot ingrășa. Ca sa ma ingras ar trebui sa mananc pana ma satur de 4 ori pe zi. Si nu pot face asta ca am reflux.
Cum sa ma ingras?
Se poate sa fi slabit atata de mult din cauza unor probleme de absorbtie cauzate de terapia cu esomeprazol luata atata de mult timp?
Sau o fi doar din cauza problemelor cu dantura..ca nu am putut manca mai nimic 2 saptamani..?
Am citit efectele adverse pt esomeprazol dar nu scrie cum ca ai slabi.
Mentionez ca dicarbocalmul nu ma prea ajuta cand am reflux, adica cand vreau s amananc pana ma satur. Cel mai rapid am reflux cand mananc ciorbe sau alimente lichide.
Fara sa mi dau seama am mancat mai mult alimente solide, placinte, sandvisuri, etc, si am avut probleme cu constipatia o perioada. dar cu refluxul nu.

Se poate sa am xeva probleme cu absorbtia din cauza esomeprazolului ce l am luat 3 luni?
Va rog frumos, am nevoie de sfaturi, cum sa ma ingras sa arat a om...
Regim incerc cat d emult sa țin dar parca raman toot mai putine alimente ce le pot manca :(
multumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.