Laringită, reflux gastro esofagian, sinuzita
In urma cu cateva luni am suferit de laringită acută, am fost la orl, mi a introdus frumos o cameră pe nas si mi a spus că am contactat această afectiune datorita sinuzitei de care stiam ca o am si a refluxului gastro.dupa pauza vocala si aerosol cu dextametazona si neomicina mi am revenit.Totusi chiar in momentul in care va scriu, dupa o răceala care s a întins cam 2 săptămâni constat ca tusea continua ce o am mi a iritat coarda vocală din nou... Ei bine ce vreau sa stiu mai concret este dacă există o metodă care sa ma scape de acest reflux gastro ca sa nu mai iau zilnic pastile pt asta de frica de a nu păți iar beleaua...ce pot face mai mult cu această sinuzita (ceva cu efect pe termen lung). Mentionez ca sunt solist vocal si este groaznic pentru mine care de 12 ani de când cânt nu am avut niciodată probleme cu gâtul până acum...pauza vocală ma ingrozeste iar Gandul ca risc sa fac noduli dacă nu se rezolva problema ma sperie mai rau! Mulțumesc anticipat!
1 comentarii
meseria de Solist... e frumoasa.. dar... necesita Jertva... impune Restrictiii mari la Alimentatie
Gatul.. face parte din tractul Digestiv, tot ce consumi trece pe langa laringe... mami rau de atat.. Refluxul gastro eosfagian in somn..duce acidul gastric sus.. pe langa laringe in faringe s arde tot acolo..si logic..se inflameaza
asa ca unica metoda de a trata refluxul este REGIMUL strict Alimentar
INTERZIS toata viata, Acidulate, citrice, otet, lamai, usturoi, prajeli
nu se consuma seara dupa cina..fructe si dulciuri.. care fermenteaza si fac acid
mai exista o mica salvare... un Antiacid la culcare de supt.. poate opri pe cateva ore acidul sa mai urce in gat
Gatul.. face parte din tractul Digestiv, tot ce consumi trece pe langa laringe... mami rau de atat.. Refluxul gastro eosfagian in somn..duce acidul gastric sus.. pe langa laringe in faringe s arde tot acolo..si logic..se inflameaza
asa ca unica metoda de a trata refluxul este REGIMUL strict Alimentar
INTERZIS toata viata, Acidulate, citrice, otet, lamai, usturoi, prajeli
nu se consuma seara dupa cina..fructe si dulciuri.. care fermenteaza si fac acid
mai exista o mica salvare... un Antiacid la culcare de supt.. poate opri pe cateva ore acidul sa mai urce in gat
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6reflux eso-gastro, hernie hiatala sau ceva mai grav?
- 4Bebe cu reflux nu papa nimic decat putin laptic in somn
- 8reflux esofagian sau ceva la plamani
- 2boala de reflux sau gastrita?
- 6Reflux gastro-esofagian ?
- 2Flegma in gat
- 2BRGE, hernie hiatala, disfagie sau probleme cu plamanii?
- 6Operiatie boala de reflux gastroesofagian
- 1Reflux gastro-esofagian
- 2Reflux - vitamina d
- 0Lipsa eructație
- 0Gastrită sau Reflux gastroesofagian
- 4Ajutati-ma: Probleme digestive - Arsuri gastrice
- 2Fluturari/Spasme la baza gatului
- 1Expectoratie cu sange fara tuse am acid gástric si biliar!
- 0Slabesc si nu ma mai ingras. esomeprazol
- 3Esofagita grad A, gastro-duodenita prin reflux alcalin
Mai multe informații despre: Laringita de reflux Refluxul gastroesofagian Refluxul digestiv
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: