Fuerte in gat
De 4 luni Ma doare gâtul in zona superioară, coborând spre piept, cu orientare spre partea dreapta. In sus, durerea radiază si spre urechea dreapta.Nu am amigdale de 15 ani. Gâtul cu “omulețul” este foarte roșu si iritat, cu stări de uscaciune.Nu tușesc, nu am secreții si nu ma doare la înghițit. In aceste 4 luni am înregistrat remisiuni ale simptomelor, dar după câteva zile, apăreau din nou. Am făcut investigații cu rezultat bun: EKG + măsurarea tensiunii; espirometrie; raze la plămâni; analize de alergii; endoscopie laringofaringiana; endoscopie gastrica+biopsie stomacală ( in așteptarea rezultatului). Medicii mi-au pus un posibil diagnostic : faringolariongopatie peptica, cauzată de reflux. Iau Omeprazol -40mg pe zi de 3 luni si țin regim alimentar strict. Nu fumez si nu beau alcool. Este normal sa nu înregistrez nici o ameliorare după 3 luni de tratament pentru reflux? Se poate sa nu ma deranjeze la înghițit si nici la trecerea mâncării prin esofag, dacă acesta este realmente iritat? Ce altceva poate fi, si ce analize ar mai trebui sa fac?
1 comentarii
Acuma am aflat diagnosticul endoscopiei gastrice: gastrită cu inflamatie cronica si activitate moderată, cantitate moderată de Heliobacter Pylori, modificări regenerative ale epitelului superficial. Nu se observa malignitate histologica. In acest caz trebuie sa fac tratament contra Heliobacter ? Ce riscuri presupune?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4hipertiroida si tratament pentru reflux gastroesofagian
- 4Bebe cu reflux nu papa nimic decat putin laptic in somn
- 0reflux gastro-esofagian (cred)
- 2candidoza
- 2BRGE, hernie hiatala, disfagie sau probleme cu plamanii?
- 0Stresclin GI pt reflux gastroesofagian?
- 0Esofagita de Reflux
- 1Am reflux de f mulți ani
- 0Reflux esofagian. Aciditate foarte mare
- 6Endoscopie pentru gastrita -rugaminte
- 0Reflux gastric
- 10Operatie hernie hiatala reflux biliar!
- 1Balonare, constipație, reflux și pierdere in greutate
- 0Scaun marunt si inchis la culoare
- 14Ecografie parti moi, latero-cervicala, glande salivare
- 2Hernie hiatală, reflux gastroesofagian, colon iritabil
- 1Gaze, dureri abdominale, gastrita, endoscopie făcuta
Mai multe informații despre: Refluxul gastroesofagian Refluxul digestiv Regimul pentru refluxul gastro-esofagian
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: