Problema ADHD/ADD

19-10-2016
Andrei D34
Nu este medic/terapeut
Andrei D34
Salut.Numele meu este Andrei si am 21 de ani. Sunt student in Norvegia si ma confrunt cu problema de atentie.

Totul a inceput in clasele mici unde nu am avut mereu randament la scoala..Mereu mama mea trebuia sa stea langa mine si sa ma ajuta la lectii, deoarece eram "incet la minte"..
Toata viata am fost un elev mediocru, care statea in banca si scria dar mintea lui era la cai verzi pe pereti.. De mic am probleme cu nervozitatea..Incep lovesc tot ce e langa mine, rup caiete, rup pixuri., dau cu pumni in masa, simt nevoia sa ma ranesc singur...De multe ori incep si imi dau cu pumnii in cap de nervi..

Sunt constant in visele mele, o lume paralela...Eu sta in clasa la facultate si profesorul vorbeste si mintea mea zboara in alta parte..Am o voce care vorbeste mereu in capul meu, o voce care nu mai tace (este dialogul meu interior) plin de fantezi... De exemplu aud cuvantul Canada, si incep sa visez ca sunt in Canada...Acum sunt la facultate in Norvegia...Maine vreau sa fiu in Anglia... Cand aud cuvantul America incep sa spun ca este acolo nu este bine, ca e mai bine in Norvegia, si imi imaginez un dialog cu un prieten de al meu, care nu mai am treaba cu el de multa vreme )..
Fac foarte multe greseli de atentie, nu citesc teoria...Trec peste teorie..Nu am rabdare, Ma plictisesc foarte repede... Pierd foarte mult timp in organizarea unei activitati care pana la urma nu reusesc sa o duc la capat...Am rezultate foarte slabe la invatatura... Tot ce este foarte greu ma demoralizeaza.
De exemplu am deschis carea de Managment am rasfoit 2-3 pagini prin ea si am inceput sa spun ca este greu si gata nu mai fac nimic..
Daca m-am enervat intr-o zi, ziua aia e compromisa fiindca nu mai pot sa ma calmez...

Nu pot sa invat ceva logic, trebuie sa iau totul cuvant cu cuvant... Citesc si uit ce am citit, invat si uit ce am invatat direct..
Toata lumea spune ca sunt lenes, dar eu zic ca pana la urma este doar greseala parintiilor fiindca nu m-au dus la doctor cand era timpul.
Incep sute de lucruri si nu le termin...Sunt foarte incet la minte, imi este foarte greu sa invat cea ce nu prea ma intereseaza...Sunt foarte imprastiat...La minte in camera este foarte dezordonat..
Cand vorbeste lumea am tendinta sa repet de mai multe ori aceelasi subiect..
In momentele in care invat, nu pot sa ma concentez, sunt in lumea mea, in visurile mele.. Trebuie sa scriu fiecare lucru ca sa il retin, dupa care il uit..
Trebuie sa imi fie explicat ca la prosti sa inteleg...
Nu pot sa opresc aceste visuri cu ochii deschisi, sunt mereu obosit...Vreau sa dorm la pranz si nu pot deoarece visurile, si fanteziile, ma impiedica...Incep sa imi aduc aminte de toate lucruile posibile, incep sa visez ce o sa fac in 2-3 ani..Incep sa viez ca daca faceam asta era mai bine, Incep sa viez ca sunt cu un prieten de al meu si vorbesc cu el despre un subiect care l-am facut azi la facultate.
Nu reusesc sa imi iau notite care sa ma ajute sa invat. Le scriu dezordonate, incep cu teoria dupa care vine ce am inteles eu(Exemplul meu imaginar dupa care iar teoria).
Am fost la doctor si trebuie sa astept pana vine randul meu deoarece asta e sistemul Norvegian..

Se poate sa fie ADD/ADHD?
8 comentarii
0
19-10-2016, ora 23:11
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Buna ziua, cele descrise indica o tulburare din zona ADHD dar in astfel de cazuri recomand o evaluare profesionista, facuta in conditiile specifice. Din punctul meu de vedere este mai putin importanta diagnosticarea in sine (diagnosticul) ci evaluarea persoanei, a individului. In felul acesta se identifica solutiile specifice.
Dintr-o alta perspectiva lucrurile semnalate se abordeaza printr-o combinatie de tratament medicamentos si psihoterapie.
Daca asteptarea serviciilor medicale din Norvegia se prelungeste cautati o solutie in tara.
0
19-10-2016, ora 23:22
Andrei D34
Nu este medic/terapeut
Andrei D34
Aceaste perioada de day dreaming continu este un semn clar?
0
20-10-2016, ora 08:10
Psiholog Nicolae Nedea
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Nicolae Nedea
Buna ziua, lipsa capacitatii de concentrare, greutatea extrema de a duce sarcinile la sfarsit sunt semne. Totusi, cum spuneam si in alte randuri add si adhd sunt specifice copilariei, se observa si din ce spuneti dvs, faptul ca va ingrijoreaza mai mult day dreaming. Day dreaming poate fi si un comportament normal dar exagerat poate fi si patotogic. In cazul dvs recomand o evaluare la un psihoterapeut. Poate fi si din tara, on line. Multa sanatate!
0
20-10-2016, ora 10:05
Andrei D34
Nu este medic/terapeut
Andrei D34
Si acel dialog interior cu mine singur ?

Mentionez ca ca am inceput sa ascult pe internet muzica tip Binaureal Beats si dupa 30-40 de minute...Ma simt mult mai relaxat, acel day dreaming se reduce semnificativ, si dialogul interior la fel..Insa tot sunt probleme de concentrare, mereu fug de responsabilitate..Mereu vreau cea mai scurta varianta...Vreau rezultate pe loc, vreau sa fac doar cea ce e interesant...Majoritatea materiilor le gasesc plictisitoare,
Si probleme cu procrastinare
0
20-10-2016, ora 11:01
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Andrei, este vorba si despre maturizare, disciplina, organizare, rezistenta crescuta la frustrare, gestionarea emotiilor negative, activare comportametala pentru combaterea amanarii cronice. Pentru toate acestea se recomanda un demers psihoterapeutic online, poate si cu inscrierea intr-o platforma pentru ca rezultatele sa se consolideze.

O zi buna!
0
20-10-2016, ora 12:09
Psihologie, Bucuresti
Pare ca mai mult cautati un diagnostic decat o solutie...
0
17-11-2016, ora 16:07
Webga
Nu este medic/terapeut
Webga
Bună ziua. Sunt mama unui băiat de 12 ani care a fost diagnosticat cu o forma ușoară de adhd. Vă rog frumos să-mi comunicați, dacă este posibil și eficient un tratament naturist și care ar fi acela? Mulțumesc anticipat!
0
17-11-2016, ora 17:06
Psihologie, Bucuresti
Nu am auzit de tratamente naturiste pt ADHD, va propun psihoterapie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: