m-am despartit de el, sunt cu altul dar inca ma gandesc la fostul
Relatia noastra a inceput frumos, ne-am placut din prima clipa. Eram amandoi in ultimul an de liceu, invatam impreuna pentru BAC si admitere(am dat la aceeasi facultate), era perfect. Apoi a venit viata de Bucuresti, facultatea, ne-am mutat impreuna(am stat tot anul 1, pe al 2-lea sem au aparut problemele) si poate si asta a fost un minus. Mie imi placea sa ies, iar lui nu, mie mi-ar fi placut ca el sa se implice mai mult in activitati si sa isi spuna mai des punctul de vedere, poate sa invete un pic mai mult si sa fie mai ambitios. Toate chestiile astea mie imi creeau anumite complexe mai ales cand am inceput sa vorbesc cu un coleg de facultate. Totul a inceput ca un joc, vorbeam, mai glumeam, nu ne-am dat seama in niciun moment ca o sa se ajunga mai departe dar s-a ajuns. Si eu am fost pusa in situatia sa aleg. In acel moment il credeam pe colegul de facultate perfect si credeam ca sunt indragostita de el. S a intamplat ca intr-o seara sa iesim mai multi colegi si ne-am sarutat..bine nu in adevaratul sens al cuvantului pt ca am totusi constiinta..sau nu am. Stiu ca am gresit mult fata de prietenul meu. Ideea e ca acum sunt cu acest coleg dar ma gandesc in continuare la ex-ul. Acum am o parere total diferita de cum eram inainte. Sunt schimbata radical..ii simt lipsa fostului prieten enorm..si nu inteleg de ce pt ca probabil ar fi aparut aceleasi probleme si tot aici ajungeam. Dar nici fata de actualul nu simt parca la fel cum simteam inainte de a face alegerea. Chiar nu stiu ce sa fac. Practic stiu ca nu am ce pentru ca fostul meu prieten a suferit enorm. Nu am inteles cum puteam sa stau si doar sa il privesc si el sa planga. SI l-am iubit..si inca il iubesc. Vorbesc mult cu mama mea pentru ca ea intelege si i-am cam povestit toate problemele. Dar a ajuns sa nu mai inteleaga nici ea schimbarea mea de atitudine avand in vedere ca un timp am fost perfect sigura de decizia facuta. Poate e si din cauza faptului ca eu sunt acum mai aproape de fostul prieten fiind din acelasi oras(celalat e la cateva sute de km departare) si eu vara trecuta am stat mai mult pe la el pe acasa. Chiar nu stiu ce simt..intotdeauna am fost naiva si usor influentabila. Nu vreau sa regret decizia asta toata viata. Dar pe de alta parte noul prieten e mult mai atent si mai grijului...dar parca nu mai e acel ceva, parca nu imi e la fel de drag de el
3 comentarii
Adina, tineretea e frumoasa, chiar daca nu e lipsita de probleme, cauzate in mare parte de nehotarare! Cu totii cautam ceva anume in celalalt atunci cand alegem, iar tu ai nevoie sa afli cam ce cauti in general intr-o relatie. Nu ai facut nimic iesit din comun, cu totii am trecut prin momente asemanatoare cu cele prin care treci tu, asadar ia-ti inima in dinti si discuta cu un psiholog - te va ajuta de 100 de ori mai mult decat discutia cu mama sau prietena, care sunt persoane implicate emotional si sunt extrem de subiective, oricat de inteligente ar fi.
Nu stiu cati ani ai, insa din ce descri, esti foarte "tanara si nelinistita", adica normala :)! Poti alege sa-ti tot pui intrebari referitoare la ceea ce s-a intamplat, sau poti alege sa accepti ca trecutul e trecut si nu poate fi schimbat, dar ca prezentul si viitorul sunt mai importante!
Daca vei dori, poti alege psihoterapia cognitiv comportamentala, care e foarte eficienta in multe tipuri de "probleme", printre care se numara si cele de la varsta adolescentei, sau a perioadei de trecere din adolescenta in starea de adult, cand totul devine f neclar, la fel ca atunci cand am trecut din copilarie in adolescenta!
Fi curajoasa si increzatoare in resursele tale, pt ca multe lucruri sunt posibile pe lumea asta!
Cu drag,
Psih. Cristina Stoian
Nu stiu cati ani ai, insa din ce descri, esti foarte "tanara si nelinistita", adica normala :)! Poti alege sa-ti tot pui intrebari referitoare la ceea ce s-a intamplat, sau poti alege sa accepti ca trecutul e trecut si nu poate fi schimbat, dar ca prezentul si viitorul sunt mai importante!
Daca vei dori, poti alege psihoterapia cognitiv comportamentala, care e foarte eficienta in multe tipuri de "probleme", printre care se numara si cele de la varsta adolescentei, sau a perioadei de trecere din adolescenta in starea de adult, cand totul devine f neclar, la fel ca atunci cand am trecut din copilarie in adolescenta!
Fi curajoasa si increzatoare in resursele tale, pt ca multe lucruri sunt posibile pe lumea asta!
Cu drag,
Psih. Cristina Stoian
Va multumesc frumos pentru raspuns. Plang de cateva zile pentru fostul si chiar nu mai stiu ce sa fac...si nici nu stiu cum pot lua legatura in apropiere cu un psiholog
Inteleg ca esti suparata, insa asa cum iti spuneam: la ce iti foloseste sa plangi dupa trecut? Nu-i mai simplu sa vezi ce vei face de acum incolo? Si poate nici nu te-ar mai durea asa tare facand asta!
Daca doresti sa vorbesti cu un psiholog, ma poti contacta in privat si poate stabilim detalii. Apesi pe numele meu de deasupra comentariului meu si link-ul te duce la profilul meu unde gasesti toate datele despre serviciile pe care eu le ofer si datele de contact.
O zi usoara iti doresc!
Daca doresti sa vorbesti cu un psiholog, ma poti contacta in privat si poate stabilim detalii. Apesi pe numele meu de deasupra comentariului meu si link-ul te duce la profilul meu unde gasesti toate datele despre serviciile pe care eu le ofer si datele de contact.
O zi usoara iti doresc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2viata cam naspa
- 14Problema cuplu, un sfat va rog!
- 3feeling putin ciudat... intr-o relatie
- 9dupa 15 ani de...iubire. recunoaste.
- 6stiu ca sunteti multe in situatia mea...va rog...
- 24aproape de divort
- 21Problemele din viata noastra au mereu solutii
- 3Nu vreau sa-i controlez toate miscarile, dar nici eu sa traiesc cu frica ca ma inseala
- 3Greutatea mea un obstacol in relatia noastra
- 19sotia ma respinge
- 24ce pot face in ultimul moment pt a recastiga increderea sotiei
- 4Problema geloziei si a increderii in mine insami ma face sa imi pierd persoana iubita
- 76Se spune ca dragostea e oarba...
- 10depresie in prag de divort
- 27Mintea mea nu-i la mine! Spuneti-mi va rog ce sa fac?
- 3Oare ce intenti are ?
- 6d'ale mele...
- 2nu stiu ce sa fac... casnicia mea aluneca incet spre un divort
- 13frustrare, gelozie, criza varstei sau psihic modificat din cauza alcoolului
Mai multe informații despre: Relatia de cuplu terapia de cuplu
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: