prezervativ rupt si apoi inlocuit... sunt insarcinata?
Lamurire de la dl. dr. Dragomir...
Buna domnu doctor am si eu o nelamurire si cu siguranta dumneavoastra ati putea sa ma lamuriti, pentru ca am primit fel si fel de raspunsuri si nu sti ce sa mai cred. am facut dragoste cu prietenul meu, dupa scurt timp am observat ca s-a rupt prezervativul, l-am inlocuit, si a ejaculat in acesta. pot sa raman gravida? va multumesc anticipat. raluca
Buna domnu doctor am si eu o nelamurire si cu siguranta dumneavoastra ati putea sa ma lamuriti, pentru ca am primit fel si fel de raspunsuri si nu sti ce sa mai cred. am facut dragoste cu prietenul meu, dupa scurt timp am observat ca s-a rupt prezervativul, l-am inlocuit, si a ejaculat in acesta. pot sa raman gravida? va multumesc anticipat. raluca
3 comentarii
tin sa mentionez ca mi-am calculat si nu eram in perioada fertila.va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra
In aceste conditii este extrem de improbabil sa fi ramas gravida, ca sa nu spun imposibil, daca este corect calculul perioadei fertile.
Mai exact: riscul pentru ejacularea externa in conditii de prezervativ rupt este cam de 20 % (probabilitatea 0, 2). Riscul de sarcina in afara perioadei fertile, este, grosso-modo: 18 % (0, 18).
Fiind vorba de aplicarea simultana a doua metode (calendar si ejaculare externa) probabilitatile se inmultesc, deci avem: 0, 036. Numai ca acestea sunt cifre pentru un an. Adica in cazul unui cuplu care un an intreg se bazeaza pe ejaculare externa SI pe calendar, exista risc de sarcina de sarcina la capatul acestui an de 3, 6 %.
Acum trebuie sa impartim la 52, cuplurile avand cam 52 de raporturi sexuale pe an. Rezulta ca probabilitatea sarcinii in cazul dv este de 0, 07 %.
Poate ca un matematician sa ne ajute mai bine folosind aceste date primare din studii medicale.
Mai exact: riscul pentru ejacularea externa in conditii de prezervativ rupt este cam de 20 % (probabilitatea 0, 2). Riscul de sarcina in afara perioadei fertile, este, grosso-modo: 18 % (0, 18).
Fiind vorba de aplicarea simultana a doua metode (calendar si ejaculare externa) probabilitatile se inmultesc, deci avem: 0, 036. Numai ca acestea sunt cifre pentru un an. Adica in cazul unui cuplu care un an intreg se bazeaza pe ejaculare externa SI pe calendar, exista risc de sarcina de sarcina la capatul acestui an de 3, 6 %.
Acum trebuie sa impartim la 52, cuplurile avand cam 52 de raporturi sexuale pe an. Rezulta ca probabilitatea sarcinii in cazul dv este de 0, 07 %.
Poate ca un matematician sa ne ajute mai bine folosind aceste date primare din studii medicale.
va multumesc frumos domnule doctor.in legatura cu perioada fertila din cate stiu eu, se calculeaza astfel:la un ciclu de 28 de zile, ovalatia are loc in a 14-a zi de la prima zi a ciclului, iar perioada fertila, este cu 5 zile de aceasta data si 2 zile dupa.daca nu sunt bine informata va rog sa ma corectati.va multumesc inca odata pentru ajutorul dumneavoastra
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7E posibil sa-mi intarzie ciclul pentru ca nu am mai luat luna asta anticonceptionale?
- 9Trebuia sa-mi vina menstruatia.. sunt insarcinata?
- 3sunt gravida daca crezand ca este ciclu desi a fost o scurgere ce a durat 3 zile
- 3riscuri de a ramane insarcinata?
- 3oare sunt insarcinata?
- 6Prezervativul a ramas in vagin.. Sunt insarcinata?
- 3testul de sarcina cand se face?
- 5mi-a intarziat ciclu de 4 zile
- 3sunt gravida sau nu?
- 72Pot ramane insarcinata daca sunt virgina?
- 3Pot sa raman insarcinata? Raspuns urgent va rog!
- 4sex a doua zi dupa ce i sa terminat ciclul menstrual
- 2e posibil sa fiu gravida?
- 4Am nevoie de ajutor... s-a rupt prezervativul
- 14Sarcina sau nu?
- 0Sunt insarcinata?
- 1Spermă introdusă în vagin
- 0Testele de sarcina
- 0Luarea ultimei pilule din blister cu câteva ore întârziere - Karissa
- 0Posibila sarcina??
Mai multe informații despre: sunt insarcinata? prezervativul rupt
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: