pot sa ma ingras mai mult?
Buna eu sunt micutza, am 15 ani si am facut o prostie mai demult de a tine o cura drastica de slabire numai cu orez si mere.Am slabit dar dupaia am introdus treptat cate un aliment din si am ajuns sa mananc numai lactate fara dulciuri, numai fructe, carne slaba si cereale cu si fara zahar.Acum as vrea sa ma ingras k am slabit prea mult si nu mai vreau sa tin cura de slabire ci acum mananc si dulciuri nu ma mai gandesc k mas putea ingrasa sau ceva de genul asta.As vrea sa stiu daca dupa cura cea stricta acu mananc dulciuri stiu ca o sa iau in greutate dar mie frica ssa nu iau dublu.Se va intampla asa ceva?va multumesc mult.Acum mananc ca inainte sa incep cura aceea.Eu puteam sa devin anorexica si cred k nu mai era mult dar am hotarat sa fu sanatoasa si k ink sunt un copil si pot sa mananc absolut orice in cantitati rezonabile :))).
2 comentarii
Buna Ella!
Imi pare rau ca la 15 ani deja incepi sa ai ai restrictii de dieta. Ai o viatza inainte sa ai grija kilogramelor! Deocamdata esti in crestere, iar restrictiile alimetare in aceasta perioada sunt foarte periculoase, mai ales ca esti femeie si vei vrea candva sa fii mamica! Asadar, iti recomand sa uiti de diete de slabire, fiind inca in dezvoltare, dar iti propun o dieta de mentinere. Adica invata sa mananci echilibrat. Pe cat posibil mananca 3 mese principale/zi, la fiecare masa macar 2 felii de paine, sau musli. Manaca 3-5 fructe/zi si verdeturi. Consuma 1 kg de lactate/zi-lapte, iaurt, branza proaspata de vaci. Mananca 1 ou/zi, fiert moale. Bea apa, macar 1, 5-2 litri/zi. Daca mananci 2 patratele de ciocolata/zi, nu se intampla mare lucru, dar daca termini o ciocolata/zi ar putea fi probleme. Evita sucurile din comert, cipsurile, produsele tip fast-food, rontzaitul intre mese. Dar micile exceptii sunt permise, ca doar esti inca un copil! :). Asadar, invata masura si nu vei avea probleme de greutate. Eventual citeste si articolele de pe site de la rubrica de alimentatie si dieta. Succes!
Imi pare rau ca la 15 ani deja incepi sa ai ai restrictii de dieta. Ai o viatza inainte sa ai grija kilogramelor! Deocamdata esti in crestere, iar restrictiile alimetare in aceasta perioada sunt foarte periculoase, mai ales ca esti femeie si vei vrea candva sa fii mamica! Asadar, iti recomand sa uiti de diete de slabire, fiind inca in dezvoltare, dar iti propun o dieta de mentinere. Adica invata sa mananci echilibrat. Pe cat posibil mananca 3 mese principale/zi, la fiecare masa macar 2 felii de paine, sau musli. Manaca 3-5 fructe/zi si verdeturi. Consuma 1 kg de lactate/zi-lapte, iaurt, branza proaspata de vaci. Mananca 1 ou/zi, fiert moale. Bea apa, macar 1, 5-2 litri/zi. Daca mananci 2 patratele de ciocolata/zi, nu se intampla mare lucru, dar daca termini o ciocolata/zi ar putea fi probleme. Evita sucurile din comert, cipsurile, produsele tip fast-food, rontzaitul intre mese. Dar micile exceptii sunt permise, ca doar esti inca un copil! :). Asadar, invata masura si nu vei avea probleme de greutate. Eventual citeste si articolele de pe site de la rubrica de alimentatie si dieta. Succes!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4doresc sa iau in greutate cat mai repede, cam 5 kg
- 13eu vreau sa ma ingras
- 2Vreau sa ma ingras... sunt extrem de slaba
- 4nu pot sa ma ingras
- 3Probleme cu greutatea
- 10cum ma pot ingrasa?
- 7Slabanog - cer ajutor
- 6sunt prea slaba! Ajutor!
- 3spuneti-mi ce sa fac sa ma ingras
- 4pentru ingrasat nu se poate face nimic?
- 1Luarea in greutate!
- 0Luare in greutate
- 3Vreau sa ma ingras... am 17 ani si doar 58 de kg
- 1Regim de ingrasare!
- 3as dori sa iau anticonceptionale pt a ma ingrasa
- 3întrebare legata de alimentatie... cum pot sa ma ingras?
- 4Sfaturi pentru pofta de mancare, ingrasare
- 1Probleme de ingrasare, vreau sa ma ingras !
- 3Am slabit f mult si vreau sa recuperez kilogramele pierdute
- 1Diabet - a slabit mult! Cum sa se ingrase ?
Mai multe informații despre: dieta de ingrasare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: