pot avea contact sexual, nu voi ramane insarcinata?
de un an iau anticonceptionalele mercilon in ianuarie pe 15am avut ultimul contact sexual sh tot atunci dupa 2-3 zile am intrerupt sh pastilete menstruatia am avuto normala pan acum dar aceasta luna 14 aprilie mia venit cand trebuia dar ma tinu cam o zi sh jum nush dc, tot atunci pe 14 adik joi sap trecuta am incept sh pastilele sh leam continuat ceea ce ma ingrijoreaza pe mn e ca joi 21 sap asta voi avea contact.. sh nush dak voi fi protejata.va rog sam scrieti parerile voastre urgent ast rsp va multumesc mult
10 comentarii
Dupa 7 pilule, in mod cert sunteti sub deplinul efect al anticonceptionalelor.
va multumesc foarte mult pt ca miati raspuns.sh in legatura cu menstruati ar trebui sa fiu ingrijorata poate fi vorba de vreo sarcina (eu am tinut o dieta cam stricta cu moare de varza sh oua fierta sh am luat pastile slimero sh cu astea am slabit 10 kk intr-o luna sh 2 sap.poate fi asta motivul dereglari menstruatiei ?)va multumec fff mult pt ca miati rsp.miati luat o piatra de pe inima.multa sa natate sh va urez un paste fericit!
Da, slabirea brusca poate duce la scaderea fluxului menstrual si uneori la disparitia menstruatiei. Este un fenomen reversibil.
Buna seara! iau anticonceptionale mercilon sh nu as vrea sa le intrerup daca flosesc crema lomexin slabeste efectul anticonceptionalelor?si as mai avea niste intrebari in legatira cu anticonceptionalele ce leam adresar unor medici sh am primit raspunsuri opuse cum ar fi nu sunt lamurita cu:
1.are importanta de unde incepi tableta de sus sau de jos etc?
2.dak uit pastila intr-o zi trebuie sa iau 7 pastile in urmatoarele zile pt a fi protejata ?
3.dak uit pastila astazi ex:eu le iau la ora 20:30 sh am contact sexual ziua sau seara dupa ce trebuia sa iau pastila sau a doua zi am contact.. pot ramane insarcinata?
sh as mai avea o intrebare, am fost decurand la ginecolog si mia recomandat sa renunt la anticonceptianale.
in afara de prezervativ este alceva ce te ajuta sa nu ramai insarcinata?va multumesc si imi cer scuze pentru multele intrebari
1.are importanta de unde incepi tableta de sus sau de jos etc?
2.dak uit pastila intr-o zi trebuie sa iau 7 pastile in urmatoarele zile pt a fi protejata ?
3.dak uit pastila astazi ex:eu le iau la ora 20:30 sh am contact sexual ziua sau seara dupa ce trebuia sa iau pastila sau a doua zi am contact.. pot ramane insarcinata?
sh as mai avea o intrebare, am fost decurand la ginecolog si mia recomandat sa renunt la anticonceptianale.
in afara de prezervativ este alceva ce te ajuta sa nu ramai insarcinata?va multumesc si imi cer scuze pentru multele intrebari
Lomexin nu slabeste efectul anticonceptionalelor.
1. Nu are importanta ordinea in care se iau pilulele in cazul anticonceptionalelor monofazice, dintre care face parte si Mercilonul.
2. Da, se aplica regula de 7 zile: adica, timp de 7 zile va considerati neprotejata.
3. Da, puteti ramanea insarcinata in acest caz, deoarece nu ati aplicat regula de 7 zile.
Exista numeroase metode de a nu ramanea insarcinata. Steriletul, metodele naturale, spermicidele sunt doar cateva exemple.
1. Nu are importanta ordinea in care se iau pilulele in cazul anticonceptionalelor monofazice, dintre care face parte si Mercilonul.
2. Da, se aplica regula de 7 zile: adica, timp de 7 zile va considerati neprotejata.
3. Da, puteti ramanea insarcinata in acest caz, deoarece nu ati aplicat regula de 7 zile.
Exista numeroase metode de a nu ramanea insarcinata. Steriletul, metodele naturale, spermicidele sunt doar cateva exemple.
va multumesc foarte mult pt ca miati raspuns la intrebari
care sunt metodele naturale ?imi cer scuze pt. numeroasele intrebari.
Metodele naturale cu eficienţă egală anticoncepţionalelor sunt: metoda termografiei şi metoda Billings, pe care o recomand în mod deosebit. Găsiţi destul despre aceastea pe net. Totuşi, înainte de a începe să le aplicaţi, ar fi bine să vi le explice un medic cu experienţă în planificare familială. Vă va învăţa cum să faceţi şi să interpretaţi graficul fertilităţii pe care îl veţi face dv. După o lună, două şi 6 luni ar fi bine să verifice graficele. După aceea nu veţi mai avea nevoie de el niciodată, fiindcă veţi fi expertă în metodă.
Domnule medic, rog sa-mi spuneti cat de mare este riscul de sarcina in cazul in care:
- 1 saptamana de administrare
am luat toate 7 pastile
-2 saptamana
in 1-a zi am omis un comprimat
a 2-a zi am avut contact sexual neprotejat dupa care am administrat ambele comprimate, inclusiv cel omis.
- 1 saptamana de administrare
am luat toate 7 pastile
-2 saptamana
in 1-a zi am omis un comprimat
a 2-a zi am avut contact sexual neprotejat dupa care am administrat ambele comprimate, inclusiv cel omis.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Care sunt sansele de a fi protejata?
- 5yasmine - am nevoie de un sfat
- 25pauza de 7 zile
- 8daca nu iau pilula in ultima zi, ar fi vreo problema?
- 7administrare yasmine
- 3contraceptie desorelle
- 7anticonceptionalele yaz
- 5anticonceptionale: regividon si microgynon
- 3Administrare anticonceptionale
- 3Anticonceptionale din a 9-a zi de ciclu?
- 20Pilulele anticonceptionale provoaca avort timpuriu? Sunt nocive?
- 11anticonceptionale - cum se iau?
- 21tulburare bipolara si sarcina
- 5Administrarea corecta a anticonceptionalelor.
- 2contraceptive Melleva 35
- 4Ce sa fac?
- 4Anticonceptionale fara pauza
- 1Administrare anticonceptionale
- 2Urgent! Pauza mai mare de 7 zile intre blistere. Ce trebuie sa fac?
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor sarcina
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Diabetul gestational
- Avortul spontan
- Sarcina extrauterina - ectopica
- Icterele si sarcina
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia
- Herpesul gestational (pemfigoidul)
- Hemoragia(metroragia) in sarcina
- Insomnia la gravide
- Sarcina heterotopică
- Afectiuni neuromusculare in sarcina