HTA in sarcina
Buna ziua, sunt insarcinata in doua luni si am tensiunea mare 15 cu 10 sau mai mult. Pot sa duc sarcina pana la noua luni ?:
5 comentarii
Buna Alexandra. Medicul tau ginecolog stie de asta? Tensiunea mare pe sarcina e periculoasa pentru copil. Mergi la un cardiolog la un control.
Poate afecta copilul ? iar medicul stie de aceasta problema.
Intra pe ------------* si citeste aricolul despre preeclampsia si hipertensiunea arteriala in timpul sarcinii. Daca faci tensiune asa devreme e posibil sa fii si tu predispusa la o preeclampsie. Si eu am avut probleme cu tensiunea in timpul sarcinii dar abia in luna a 7-a. Tratamentul pentru tensiune se face cu dopegyt dar trebuie prescris de un cardiolog pentru ca nu stiu daca il poti lua asa devreme. In mod normal nu se ia nici un medicament in primele 3 luni de sarcina. Bafta
(*modificat de admin)
(*modificat de admin)
Buna, eu sunt insarcinata in 33 de saptamani si am tensiune (17/10 cea mai mare) de la 26 de ani, acum avand 29 de ani. Si eu am fost ingrijorata daca pot sau nu sa duc o sarcina pana la capat, am fost la cardiolog inainte sa raman insarcinata pentru a-mi schimba medicamentele(ginecologul nu se baga fara scrisoarea medicala de la un cardiolog in care sa scrie ce medicamente poti lua). Mie mi-a dat Dopegyt 1tb si jumatate pe zi, cu specificatia ca se poate dubla tratamentul in caz ca HTA se mareste. La inceputul sarcinii, in primele 3 luni tensiunea a fost cam 13/9. Apoi, dupa 3 luni a mai scazut si a ajuns sa fie 12/8. Acum, o am ba 11/7, 12/8, ba 13/9 (cea mai mare). Si mie mi-a fost teama sa nu fac preeclampsie dar pana acum multumesc lui Dumnezeu nu am facut. Bebe este bine, iar acum, pentru ca ma aproprii de sfarsitul sarcinii, medicul meu ginecolog mi-a spus ca trebuie sa imi masor tensiunea de 3 ori pe zi si ca trebuie sa fac examen de urina o data pe saptamana (pt a vedea dc apar proteine in urina, semn de preeclampsie) si ecografii mai multe pt a arata starea copilului. In caz ca se schimba ceva in rau fac cezariana mai repede. Eu zic ca cel mai bine este sa mergi la cardiolog sa-ti faca EKg si ecografie si sa-ti dea tratament. Si in primul rand sa nu fii stresata din cauza tensiunii, pt ca cu cat esti mai stresata cu atat creste si ii faci rau lui bebe. sa stii ca sunt f multe femei care fac preeclampsie si inainte de sarcina nu au avut probleme cu tensiunea. Este mai grav asa, decat la noi, pt ca in cazul nostru, doctorul stie la ce sa se astepte, o sa te supravegheze mai atent si totul va fi bine, dar inchipuie-ti ca sunt femei cu tensiunea mica de 9/5, 10/5 care fac brusc preeclampsie (tensiune de peste 16/10) si care nu stiu ca le-a crescut. La noi este mai bine ca se cunoaste de la inceput problema. Si de obicei femeile care au avut tensiune dinainte de sarcina au vasele de sange mai rezistente decat ale celorlalte. Apropo, eu fac si tratamant cu Clexane, pt trombofilie(mi se coaguleaza sangele mai repede decat in mod normal), si te sfatuiesc sa faci si tu analizele pt coagularea sangelui pt sunt f importante. Mult succes si sarcina usoara. O sa fie bine, o sa vezi.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 36e depresiv
- 6Mai multe afectiuni: hipertensiune arteriala, diabet zaharat si probleme renale
- 4Sarcina peste 40 ani!
- 5HTA la copil de 15 ani
- 12radiografie la mana in primul trimestru de sarcina
- 4recomandare coronarografie-
- 5tensiune mare la 35 de ani
- 2Hipertensiune arteriala
- 6sarcina ecograf 14 saptamani
- 9Sarcina? As dori parerea unui medic
- 9hpv 31 - informatii
- 11Vizita la ginecologie, sarcina, postinor si anexita, va rog un raspuns
- 1Sarcina sau raceala?
- 2Antibiotice in primele saptamani de sarcina
- 0Sarcina
- 1Tensiune, puls mare
- 2Tensiune arteriala crescută pe bază de anxietate
- 2Ars cu bricheta deasupra capului
- 1Palpitatii
- 2Tensiune arteriala foarte mare
Mai multe informații despre: Hipertensiunea arteriala (HTA) sarcina
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Diabetul gestational
- Avortul spontan
- Sarcina extrauterina - ectopica
- Icterele si sarcina
- Hipertensiunea portala
- Hipertensiunea arteriala (HTA)
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia
- Boala cardiaca hipertensiva
- Herpesul gestational (pemfigoidul)
- Hemoragia(metroragia) in sarcina
- Inhibitorii enzimei de conversie (IECA)
- Dieta in hipertensiunea arteriala
- Dieta in sarcina
- Greutatea in timpul sarcinii
- Alimentele cu multă sare și efectul lor asupra sănătății
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: