Adenomul hipofizar si sarcina
Buna seara am un adenom hipofizar...fac tratament cu dostinex de aprox 2 ani de zile.. as dori sa stiu daca inainte de sarcina trebuie sa opresc tratamentul.. si as dori sa stiu cum evolueaza o sarcina la acest diagnostic..daca este greu sau nu sa ramai insarcinata..sau alte detalii
Va multumesc!!!
Va multumesc!!!
5 comentarii
Este importat de stiut daca e micro sau macroadenom si mai ales daca este sau nu secretant. Pentru cat timp trebuie sa urmezi tratamentul?
Nu s-au evidentiat malformatii fetale din cauza Dostinexului administrat in sarcina, totusi este important de stiut ce doza iei. Trebuie sa te reevalueze medicul endocrinolog si sa decideti impreuna ce conduita adoptati (dupa ce il informezi de dorinta de a ramane gravida)
Nu s-au evidentiat malformatii fetale din cauza Dostinexului administrat in sarcina, totusi este important de stiut ce doza iei. Trebuie sa te reevalueze medicul endocrinolog si sa decideti impreuna ce conduita adoptati (dupa ce il informezi de dorinta de a ramane gravida)
buna, in urma cu doi ani am fost diagnosticata cu adenom hipofizar, m-am tratat cu bromocriptin dupa care cu dostinex, la repetarea tomo mi-a iesit ca adenomul era deja mai mic, in urma cu patru luni am ramas insarcinata am intrerupt tratamentul datorita faptului ca am intrebat mai multi medici cum ar trebui sa fac si unii sunt pro uni contra..nu vreau sa risc, d-voastra ati avut o experienta asemanatoare..?cum ati procedat?
draguta sunt in aceeasi problema, doar ca am ramas doar la o luna de dostinex insarcinata am urmat un an si ceva in urma cu bromocriptin..sarcina este normala dar cel mai bn mai intreaba si tu endocrinologi..med de familie, si poate imi spui si mie ce parere au..eu am intrerupt pe prospectul de dostinex scrie clar intruperea imediat ce am aflat de sarcina..bafta multa sa ai bebe curind este extrem de posibil
Buna.. Eu am microadenom.. Sani imi secreta uneori..am prolactina marita..Fac tratament cu dostinex de 2 ani si jumatate.. 2 pastile pe saptamana..Pe termen nelimitat.. Eu una m am saturat de medici si spitale.. Parerile sunt total diferite de la unul la altul.. Spre ex un medic endo mi a spus ca in cazul unei sarcini sa iau in continuare sub supraveghere, insa pe prospect scrie sa l intrerupi imediat.. Unii mi ai zis sa intrerup, altii sa nu.. Deci crede ma ca nu stiu ce sa mai cred.. Momentan mai astept cu sarcina.. Insa cand ma hotarasc o iau de la capat cu medicii.
atunci mult noroc sa ai o sarcina cit mai repede eu am plecat pe patru luni si sunt ok...am sarcina normala si apropo am intrerupt si medicul mi-a spus ca pot sa reaiau tratamentul doar daca prolactina este fff mare..mult noroc din nou!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6micronodul hipofizar, tratament naturist?
- 116scurgeri maronii in sarcina - semn de ingrijorare?
- 6sarcina si epilepsia...mai pot avea un copil?
- 68pot ramane insarcinata de la primul act sexual?
- 15Sarcina si fibrom uterin
- 6cand a aparut sarcina?
- 26transplantul renal si nasterea unui copil dupa intreventie
- 5fibrom uterin si sarcina - exista sanse?
- 5boala inflamatorie pelvina si o sarcina viitoare
- 4daca iei contraceptive si esti insarcinata mai vine menstra?
- 5cand am ramas insarcinata?
- 0sarcina, candidoza vaginala
- 61Vaccinul anti D
- 7Am candida - pot sa am un copil?
- 6sarcina ecograf 14 saptamani
- 0operatie amigdale vs sarcina
- 1Sarcina si Scabia
- 13E posibil sa fi ramas insarcinata?
- 0Sarcina
Mai multe informații despre: Adenomul hipofizar sarcina
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Prolactinomul