Polipii colonici se refac?

18-09-2019
CristinaEV
Nu este medic/terapeut
CristinaEV
Buna ziua! Am facut in febroarie o colonoscopie in urma careia mi s au gasit 2 polipi.unul pe colonul transvers de 20mm semipediculat.nerecuperat si celalalt pe Sigma de 45 mm polip pediculat.Rezultatrle biopsiei celuu de al doilea polip sunt.adenom tubulovilos cu grad redus de displazie si zone de displazie inalta.Leziune excizata complet. Am revenit dupa 6 luni la control si acum mi au mai gasit 3 polipi sesil de max 6 mm.tot pe colonul sigmoid Rezultatul biipsiei nu l am primit inca.Mi s a spus ca ceilalti doi care i am avut prima data se vindeca bn.
Intrebarea mea este: se refac polipii iar sau acestia nu au fost vazuti la prima colonoscopie?
3 comentarii
0
19-09-2019, ora 07:25
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Cel mai probabil, cei din urma au aparut intre prima si a 2a examinare.
Un lucru bun este faptul ca evolutia primilor 2 este buna, post excizie.
0
24-09-2019, ora 18:27
CristinaEV
Nu este medic/terapeut
CristinaEV
Mi au venit rezultatele celeilalate biopsi care zice asa.2 polipi prezinta trasaturi histologice compatibile unor adenoame sesile serate cu displazie de grad redus, iar ceilalti 2 polipi prezinta modificari histologice compatibile unor polipi hiperplazici..imi puteti spuneti va rog ce parere aveti?
0
07-01-2020, ora 00:24
razvandinu29
Nu este medic/terapeut
razvandinu29
Buna...cum a mai decurs situatie?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legătura dintre nivelul ridicat de colesterol și formarea polipilor colonici agresivi
  • Sedarea mai profundă poate ajuta la detectarea polipilor în timpul colonoscopiei
  • Intervenții minim invazive ce combat leziunile precursoare cancerului colorectal
  • Cercetătorii au identificat etapele inițiale ale formării cancerului colorectal
  •