Ce inseamna mai exact acest diagnostic?
Tatal meu a fost diagnosticat cu polipi colonici:
- unul descendent, adenom tubulo-vilos inflamat cronic, cu aspect de displazie focala moderata
- al doilea la nivelul cecului de tip adenomatos cu minime atipii nucleare si aspecte de inflamatie cronica.
Va rog sa-mi explicati ce este mai exact, cat este de grav si ce tratament se impune.
Astept un raspuns urgent.
Va multumesc
- unul descendent, adenom tubulo-vilos inflamat cronic, cu aspect de displazie focala moderata
- al doilea la nivelul cecului de tip adenomatos cu minime atipii nucleare si aspecte de inflamatie cronica.
Va rog sa-mi explicati ce este mai exact, cat este de grav si ce tratament se impune.
Astept un raspuns urgent.
Va multumesc
7 comentarii
Ce analize a efectuat tatal tau?Irigografie, biopsie? Polipoza colonica e reprezentata prin tumori benigne ce cresc in interiorul intestinului gros [ cca niste limbi de clopotel, ca niste picaturi de apa ce stau sa cada ] si care se pot infecta, rupe sau pot suferi in timp o transformare canceroasa, contribuind la aparitia cancerului de colon.Acum din analiza reiese ca aspectul acestor polipi sunt mai mult de tip inflamator, ceea ce e bine.Trebuie vorbit cu chirurgul despre analiza si ceea ce urmeaza sa se faca.Numai bine!
Tatal meu a facut colonoscopie si i s-a dat acel diagnostic. Am inteles ca i-au fost extirpati. Trebuie sa urmeze un anumit tratament? Va multumesc pentru raspunsul dvs.
Trebuie urmarit periodic printr-o analiza numita hemoragii oculte ce se va face la 6 luni si trebuie sa tina un anumit regim.Tine legatura cu gastroenterologul.Numai bine!
si sotul meu (40ani) a primit un diagnostic de acest fel( polip adenomatos tubulo-vilos) si i s-a spus sa mai mearga undeva pentru o a doua opinie.
nu a fost extirpat inca.
incerc sa aflu ce inseamna acest diagnostic si cat este de grav...
va multumesc.
nu a fost extirpat inca.
incerc sa aflu ce inseamna acest diagnostic si cat este de grav...
va multumesc.
Buna ziua!
In urma colonoscopiei facuta mamei mele in varsat de 49de ani a fost depistat un polip de 5mm din care a fost recoltat pentru biopsie.
Rezultat biopsie : fragment tisular de talie mica/medie, recoltat endoscopic, cu aspect histopatologic de polip adenomatos tubular, cu leziuni focale de displazie usoara (low - grade dysplsia).
Va rog din suflet sa-mi ziceti ce se poate face in acest caz si cat este de grav?
Va multumesc!
In urma colonoscopiei facuta mamei mele in varsat de 49de ani a fost depistat un polip de 5mm din care a fost recoltat pentru biopsie.
Rezultat biopsie : fragment tisular de talie mica/medie, recoltat endoscopic, cu aspect histopatologic de polip adenomatos tubular, cu leziuni focale de displazie usoara (low - grade dysplsia).
Va rog din suflet sa-mi ziceti ce se poate face in acest caz si cat este de grav?
Va multumesc!
Buna ziua.As avea si eu mevoie de un raspuns din partea unui cadru medical.Mama mea, in varsta de 47 ani a fost la un control ginecologic de rutina, face destul de des.nu trec 7-8 luni si face cate un control.Pana acu ceva timp era ok.Acum insa are urmatorul diagnostic : fibrom uterin aproape 12 cm, col adenomatos (cred-nu e foarte descifrabil), polip endocervical acut prin col.Diagnostic pus de un medic foarte renumit in Timisoara.Intrebarea mea e ce e de facut si cat de grav este, deoarece medicul i-a recomandat "sa scoata tot din ea"!
Cu multumiri, o zi buna!
Cu multumiri, o zi buna!
Puteti, va rog, sa-mi spuneti cum se poate depista si trata streptococul bovis, care poate favoriza aparitia polipilor colonici?
Multumesc!
Multumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 23polip colonic pediculat
- 6diagnostic: catar ototubar si am primit sfatul: operatie de polipi. E singura solutie?
- 3polip colonic
- 4colonoscopie si eliminare polip
- 11Polipi colon - cancer
- 8Polip (tipo Schwannoma) pe colon.
- 3Sangerare la o luna dupa polipectomie?
- 2Tumoare colon
- 3Polipii colonici se refac?
- 1Rezultat biopsie polip extras in urma unei colonoscopii
- 0Neoplazie anala
- 8Polipi colonici
- 4Polipi anali
- 4Polip colon
- 1Cancer incipient G1 colon
- 0Polip rect - opinie
Mai multe informații despre: polipii colonici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: