Polip colonic
Sotului meu i-a fost rezecat alaltaieri un polip colonic sigmoidian de 2, 5 cm. Inainte de a fi rezecat s-au prelevat fragmente din el si rezultatul biopsiei a fost "structura de polip adenomatos cu arhitectura tubulara, cu mucosecretie focal redusa si leziuni de displazie epiteliala moderata pe fragmentele prelevate". Acum trebuie sa asteptam pana la rezultatul biopsiei. Mentionez ca polipul a fost descoperit cu ocazia colonoscopiei facute inainte de operatia de fistula perianala efectuata la sfarsitul lui martie a.c. Intrebarea mea este daca odata excizat acest polip poate fi malign pe restul lui?
4 comentarii
Buna seara.
Asteptati rezultatul examenului histopatologic. Probabilitatea de leziuni maligne e mica, din descrierea pe care ati facut-o.
Asteptati rezultatul examenului histopatologic. Probabilitatea de leziuni maligne e mica, din descrierea pe care ati facut-o.
Buna ziua!
Revin cu rezultatul biopsiei polipului rezecat sotului meu. Acesta este:
Diagnostic: Polip de polipectomie colonica - polip la 25 cmde OA - dimensiuni de ccs 12 mm cap polip si pedicul de cca 10 mm - prezinta structura histologica de polip adenomatos cu arhitectura tubulara si focal viloasa - cca 20% - cu mucosecretie partial redusa si leziuni de displazie epiteliala usoara-moderata; pedicul este indemn pe cca 6-7 mm si polipectomia este completa.
CONCLUZII:
Aspect histologic de polip colonic adenomatos tubular cu displazie epiteliala usoara-moderata localizat la 25 cm de OA; polipectomia este completa
Revin cu rezultatul biopsiei polipului rezecat sotului meu. Acesta este:
Diagnostic: Polip de polipectomie colonica - polip la 25 cmde OA - dimensiuni de ccs 12 mm cap polip si pedicul de cca 10 mm - prezinta structura histologica de polip adenomatos cu arhitectura tubulara si focal viloasa - cca 20% - cu mucosecretie partial redusa si leziuni de displazie epiteliala usoara-moderata; pedicul este indemn pe cca 6-7 mm si polipectomia este completa.
CONCLUZII:
Aspect histologic de polip colonic adenomatos tubular cu displazie epiteliala usoara-moderata localizat la 25 cm de OA; polipectomia este completa
Buna ziua.
Descrierea histopatologica nu indica malignitate.
Va trebui sa repete colonoscopia la un interval pe care il va stabili medicul ce a facut-o.
Descrierea histopatologica nu indica malignitate.
Va trebui sa repete colonoscopia la un interval pe care il va stabili medicul ce a facut-o.
Va multumesc mult domnule doctor, sanatate si succes in activitatea dv.!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Ce inseamna mai exact acest diagnostic?
- 23polip colonic pediculat
- 6diagnostic: catar ototubar si am primit sfatul: operatie de polipi. E singura solutie?
- 3polip colonic
- 5rezultat biopsie polip colonic
- 11Polipi colon - cancer
- 8Polip (tipo Schwannoma) pe colon.
- 3Sangerare la o luna dupa polipectomie?
- 2Tumoare colon
- 3Polipii colonici se refac?
- 1Rezultat biopsie polip extras in urma unei colonoscopii
- 0Neoplazie anala
- 8Polipi colonici
- 4Polipi anali
- 4Polip colon
- 1Cancer incipient G1 colon
- 0Polip rect - opinie
Mai multe informații despre: polipii colonici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: