polip colonic
Bună ziua! În urma unei colonoscopii, prietenei mele în vârstă de 40 de ani i-a fost descoperit un polip cu dimensiunea de 2, 5 cm. Menţionez că de aproximativ 2 ani are destul de des scaune cu sânge iar bunica sa este bolnavă de cancer la colon. Medicul i-a spus că nu a putut să-i rezecteze polipul cu ocazia colonoscopiei pentru că este destul de mare şi este nevoie şi de prezenţa unui medic chirurg, motiv pentru care a programat-o peste o săptămână pentru o nouă colonoscopie, parţială ( doar 30 cm unde este polipul ). Vă rog mult să-mi spuneţi dacă acest polip ar putea fi cancer, având în vedere dimensiunea lui. Mulţumesc mult anticipat!
3 comentarii
Buna ziua !
Diagnosticul de cancer in cazul polipilor colonici poate fi pus doar in urma examenului histopatologic
(anatomopatologic), deci dupa rezectia polipului. Nu cred ca se pot face corelatii clare, precise, intre
dimensiunile polipului si prezenta/ absenta cancerului; numai examenul mai sus-mentionat poate
aduce informatii lamuritoare/ clarificatoare.
Cu respect,
dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Diagnosticul de cancer in cazul polipilor colonici poate fi pus doar in urma examenului histopatologic
(anatomopatologic), deci dupa rezectia polipului. Nu cred ca se pot face corelatii clare, precise, intre
dimensiunile polipului si prezenta/ absenta cancerului; numai examenul mai sus-mentionat poate
aduce informatii lamuritoare/ clarificatoare.
Cu respect,
dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
IOANA eu sunt pacient de cancer pe colon care este dezvoltarea unui cancer de rinichi cu metastaze, si care a dat metastaze si pe plaman, si in familie nu am gasit alta ruda care sa fii avut cancer.
Daca citesti pe net o sa vezi ca in ultimii ani cancerul a atacat foarte agresiv din toate paturile sociale si se crede ca anumiti factori sunt raspunzatori: clima, alimentatia, stresul, consumul de alimente nespecifice zonei( se cultiva in alte continente), hrana nu mai este naturala, folosirea chimicalelor in productia alimentara, poluarii aerului si multe altele.
Eu urmez tratament si tumora mea a dat inapoi in numai trei luni, chimio care are destule efecte secundare dar nu toti reactionam la fel.
Daca citesti pe net o sa vezi ca in ultimii ani cancerul a atacat foarte agresiv din toate paturile sociale si se crede ca anumiti factori sunt raspunzatori: clima, alimentatia, stresul, consumul de alimente nespecifice zonei( se cultiva in alte continente), hrana nu mai este naturala, folosirea chimicalelor in productia alimentara, poluarii aerului si multe altele.
Eu urmez tratament si tumora mea a dat inapoi in numai trei luni, chimio care are destule efecte secundare dar nu toti reactionam la fel.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Ce inseamna mai exact acest diagnostic?
- 23polip colonic pediculat
- 6diagnostic: catar ototubar si am primit sfatul: operatie de polipi. E singura solutie?
- 4colonoscopie si eliminare polip
- 4Polip colonic
- 8Polip (tipo Schwannoma) pe colon.
- 3Sangerare la o luna dupa polipectomie?
- 2Tumoare colon
- 3Polipii colonici se refac?
- 1Rezultat biopsie polip extras in urma unei colonoscopii
- 0Neoplazie anala
- 8Polipi colonici
- 4Polipi anali
- 4Polip colon
- 1Cancer incipient G1 colon
- 0Polip rect - opinie
Mai multe informații despre: polipii colonici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: