pilula contraceptiva uitata - am fost protejata sau nu?
de un an de zile iau yasmin. folia noua am inceput o intr o vineri, iar marti am uitat sa iau pastila pe care am luat o miercuri trecand cele 12 ore. sambata am avut contact sexual, iar intrebarea mea este daca am fost protejata sau nu din cauza pastilei uitate. mentionez ca de cand am inceput vineri folia nu am mai avut contact sexual singurul fiind sambata. este necesara pastila de a doua zi? va rog mult astept un raspuns cat mai repede.
3 comentarii
pai sa fii atenta de acum sa le iei zilnic la aproximativ aceeasi ora...
Pilula de a doua zi nu ti-o recomand pt ca te dereglezi hormonal...
Pilula de a doua zi nu ti-o recomand pt ca te dereglezi hormonal...
ar cam fi, pentru ca ai riscant neprotejandu-te suplimentar 7 zile dupa ce ai uitat sa iei o pastila.
pastila de a doua zi oricum cred ca e deja tarziu sa o mai iei abia acum, dar in viitor sa stii.
daca nu vrei sa uiti incearca si alte metode contraceptive care nu-ti solicita atentia zilnic. inel vaginal sau plasture. inelul vaginal: lunar, plasturele: saptamanal.
pastila de a doua zi oricum cred ca e deja tarziu sa o mai iei abia acum, dar in viitor sa stii.
daca nu vrei sa uiti incearca si alte metode contraceptive care nu-ti solicita atentia zilnic. inel vaginal sau plasture. inelul vaginal: lunar, plasturele: saptamanal.
Nu mai uitati sa luati pastilele ca nu e de bine. Daca nu au trecut 24 de h cand ai luat pastila uitat atunci ai fost protejata. Dar intelegeti ca e riscant s tot uitati, plus ca postinor este pentru urgente majore, nu e de luat asa cu una cu 2. uite, ti s-au propus si alte variante de contraceptie combinata. Poate ar trebui sa te interesezi ca sa nu mai stai cu teama la fiecare pastila uitata.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12contaceptivele si dereglarea hormonala
- 4iau anticonceptionale de 2 luni, dar am probleme cu gatul si amigdalele
- 4Ce fel de anticonceptionale sa folosesc?
- 18yasmin si scaun moale. As dori raspunsul unui medic!
- 15Pe viitor va fi greu sau poate chiar imposibil sa mai poti face copii?
- 6Iau anticonceptionale.. exista pericolul sa raman insarcinata
- 8Pauza anticonceptionale?
- 6Anticonceptionale prescrise de medic de specialitate sau direct din farmacie?
- 4intrebare.. yasmine si menstruatia
- 7Prima pilula dupa pauza
- 6Pot sa iau Prostinor si anticonceptionale in acelasi timp?
- 5Sunt oare insarcinata?:((
- 5sunt insarcinata ?
- 6am luat doar 13 comprimate din blisterul de yasmin
- 0anticonceptionale yasmine
- 3anticonceptionale luate la ore diferite = sarcina?
- 3Sangerare anticonceptionale
- 2Anticoncepționale
- 0Întârziere menstruație
- 0Pastila pierduta si trecerea de la un contraceptiv la altul
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor pilula contraceptiva uitata
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: