pilula contraceptiva uitata - am fost protejata sau nu?

20-03-2011
Iru
Nu este medic/terapeut
Iru
de un an de zile iau yasmin. folia noua am inceput o intr o vineri, iar marti am uitat sa iau pastila pe care am luat o miercuri trecand cele 12 ore. sambata am avut contact sexual, iar intrebarea mea este daca am fost protejata sau nu din cauza pastilei uitate. mentionez ca de cand am inceput vineri folia nu am mai avut contact sexual singurul fiind sambata. este necesara pastila de a doua zi? va rog mult astept un raspuns cat mai repede.
3 comentarii
0
20-03-2011, ora 19:40
Fiorella
Nu este medic/terapeut
Fiorella
pai sa fii atenta de acum sa le iei zilnic la aproximativ aceeasi ora...
Pilula de a doua zi nu ti-o recomand pt ca te dereglezi hormonal...
0
28-03-2011, ora 17:19
melissa.dean
Nu este medic/terapeut
melissa.dean
ar cam fi, pentru ca ai riscant neprotejandu-te suplimentar 7 zile dupa ce ai uitat sa iei o pastila.
pastila de a doua zi oricum cred ca e deja tarziu sa o mai iei abia acum, dar in viitor sa stii.
daca nu vrei sa uiti incearca si alte metode contraceptive care nu-ti solicita atentia zilnic. inel vaginal sau plasture. inelul vaginal: lunar, plasturele: saptamanal.
0
01-04-2011, ora 14:07
andrujka
Nu este medic/terapeut
andrujka
Nu mai uitati sa luati pastilele ca nu e de bine. Daca nu au trecut 24 de h cand ai luat pastila uitat atunci ai fost protejata. Dar intelegeti ca e riscant s tot uitati, plus ca postinor este pentru urgente majore, nu e de luat asa cu una cu 2. uite, ti s-au propus si alte variante de contraceptie combinata. Poate ar trebui sa te interesezi ca sa nu mai stai cu teama la fiecare pastila uitata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Cum procedezi dacă ai uitat o pilulă anticoncepțională?
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •