Piele uscata în palme
![Scutarudiana](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
BUna seara! Am sesizat ca de câteva luni, de fiecare data când iau contact cu apa, indiferent cât de puţin timp, în palme mi se întăreşte pielea, ca şi atunci când ai sta ore în sir în apa cu toate ca stau doar 2 min. Nu ma deranjat pana acum, m-am gândit ca este o reactie la detergent dar de la un timp a început sa mă usture şi sa sa umfle. Acest lucru încetează însă la câteva minute după contactul cu apa.Este posibil sa fie pe sistem nervos ? Aştept cu interes răspunoul dumneavoastră.Mulţumesc !!
1 comentarii
![Dr. Albu Laura](/arata_img.php?img=cont_167429.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Exista o afectiune rara numita keratodermie palmara aquagena, care se manifesta cu predilectie la femei tinere prin aparitia unor denivelari albe, translucide la nivelul palmelor, incretirea excesiva a pielii si posibil senzatie de mancarime, usturime, arsura sau chiar durere, care apar la cateva minute dupa imersia in apa. Apar mai repede dupa apa calda. Ele dispar rapid dupa ce mainile se usuca. Uneori persoanele au si transpiratie excesiva a palmelor.
Sau ar putea fi o urticarie aquagena, care este de asemenea foarte rara.
Oricum mergeti la un dermatolog.
Sau ar putea fi o urticarie aquagena, care este de asemenea foarte rara.
Oricum mergeti la un dermatolog.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3piele excesiv de uscata in zona degetelor de la maini si picioare
- 1piele uscata in perioada rece
- 11O afectiune de piele intalnita des la maini si picioare
- 6pielea mainilor mele este tare ciudata
- 6Exfolieri palmare nepruriginoase
- 16scabie sau nu
- 3piele uscata pe abdomen
- 6piele uscata pe penis si durere la erectie
- 9eczema
- 5uscarea pieli pe cap si decojirea (sampon) va rog a-mi rsp un dermatolog
- 2Piele uscata, bubite, mancarimi.
- 0vitamine necesare pt pielea uscata
- 7Acnee, matreata si piele uscata.
- 1Piele extrem de uscata acnee puncte de grasime
- 0Uscarea pleoapelor si fetei
- 1Problemă mâini - se inrosesc, ma ustura, ma mananca, desi sunt complet uscate si arata groaznic
- 2Piele uscata pe corp
Mai multe informații despre: pielea uscata
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: