Afectiune dermatologica: uscaciune excesiva.. si crapaturi
De aproximativ un an pe piele, in zona unor incheieturi (degete, cot, deasupra calcaiului, si in zone unde apare frecarea, o actiune externa, de ex. zona degetului unde se sprijina pixul la scris) imi apare o ingrosare a pielii, o uscare excesiva a ei, crapaturi ale pielii, asprimea ei, si uneori mancarimi. Interesant este ca sunt perioade in care aceste simptome se amelioreaza, sau cand aceste manifestari chiar au disparut si au aparut in alta parte. Am observat o acutizare la venirea primaverii si vara si o oarecare acalmie iarna. Ma deranjeaza aspectul inestetic al degetelor (nu toate deodata) si perioadele in care imi apar crapaturi. (Totusi aceste crapaturi nu apar decat atunci cand solicit mult miinile si intru si in contact cu detergenti). Ce credeti ca ar putea fi? Nu am fost la nici un dermatolog.
5 comentarii
Salut.
Am si eu cam aceleasi simptome.. numai ca la mine se manifesta numai la degetele miinii, la degetul aratator si cel mic(la incheieturi)... aceste pete uscate nu sunt dureroase...
La mine nu au disparut nici odata.. :) acuma in ultima luna sau agravat un pic..
Poate stie cineva ce este...
Am si eu cam aceleasi simptome.. numai ca la mine se manifesta numai la degetele miinii, la degetul aratator si cel mic(la incheieturi)... aceste pete uscate nu sunt dureroase...
La mine nu au disparut nici odata.. :) acuma in ultima luna sau agravat un pic..
Poate stie cineva ce este...
Ar trebui sa mergeti intai la dermatolog pentru a afla o parere autorizata.
aceeasi problema, apar bubite mici umplute cu apa, unde pielea se ingroasa dupa ce le scarpini pt ca te mananca si se descuameaza.dispar cateva zile si iar apar...la nesfarsit... multumesc frumos pentru eventualul raspuns !!
si vara, pieleade pe antebrate, cred ca de la soare, ma mananca foarte tare !!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 19Intepaturi si pete rosii pe corp in urma efortului, caldurii, emotiilor...
- 5durerea in partea stanga dar este numai la nivelul pielii, nu ma doare interior nimic
- 8Poate fi o problema a pielii?
- 34cancer de piele
- 5pielea crapata la baza penisului de vreo 3 luni
- 5alergia la soare.. sa ma ascund de soare, sa nu ma mai machiez niciodata si sa nu mai merg la mare?
- 5ce se intampla cu piela mea?
- 3Piele crapata (chiar sangeranda la aratator) la incheieturile degetelor.
- 4piele uscata nu de pe varful penisului ci de partea care acopera
- 22pete maronii pe corp
- 3emotiile si umflaturile pe piele
- 22Remedii naturiste pt. boli de piele
- 12cosuri si pete
- 10piele uscata, crapaturi pe degetele mainii...eczema ???
- 3Boala piele-zona mainii
- 1Boli de piele multiple
- 1pete rosii, uscate pe piele
- 4Batatura, piele moarta, rana deschisa
- 1Pielea prepuțului crăpată și pete roșii pe glandul penisului
Mai multe informații despre: Pielea pielea crapata pielea uscata
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: